You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Günahkar insana yardım etmek

Günahkar insana yardım etmek

Profesör
RE: Günahkar insana yardım etmek
geçmişi sorgulamıyorum ama
onuda unutmamak lazım
dediğim gibi eğer arkadaşına yardım etmek istiyorsa tedavi olması konusunda ikna etmesi gerekir
ama hala aynı şekilde devam ediyorsa arkadaşı
yani kendini erkek gibi görüyorsa uzak durmalı
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Arkadaşı değilde günah ortağı diyeyim halen kendini erkek gibi görüyor, bende az çok tanıyorum onu. Tedavi olma sürecine başlamış kendisini kız gibi görmesi için ama uzun vadeli bir tedavi süreciymiş. Tedavi olma süreci başarısız geçerse cinsiyet değiştirecekmiş oda ayrı bir dini yönden tartışılır konu. Ben kendini erkek hisseden kızı hayatından tamamen çıkardım çünkü onun Allah korkusunun yeterli derecede olduğunu düşünmüyorum ama diğer kızı kaybetmek istemiyorum ve kendisininde ettiği ibadetlerin şüpheye düşmemesi için varsa bir günahı, günahından döndürmeye çalışıyorum. Şimdilik ikna edecek durumda değilim, günahmı değilmi onuda bilmiyorum ama inşallah konunun ilerleyişine göre net cevaplarla yardımcı olabilecek duruma geleceğim gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Acaba dinimizde her sorunun cevabı yokmudur ? Yada şöyle izah edeyim, bazı soruların cevabını insanın kendi vicdanımı belirler ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Dinde her sorunun cevabı var elbet
Senin arkadaşının durumu lut kavminin durumu gibidir
Öğrenip ders cikarabilirsin
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Şuanda arkadaşım dediğim insan bir erkekle görüşüyormuş yani lut kavmi olayıyla şuan için benzer bir durum söz konusu değil. İşin gerçeği arkadaşım dediğim insanla geleceğe dair bazı ciddi hayaller kurmuştum, onu seviyordum ve geçmişini affetmeye razıyım ama şimdisi için o kişiyi hayatından tamamen koparmayarak günaha devam mı etmiş oluyor onu bir türlü anlamıyorum. Niyet olarak günah değil gibi duruyor ama .. ? Ne yapmamı önerirsiniz ona dinimizde konuyla alakalı bir cevap bulamazsam affedip özürmü dilemeliyim yoksa yanlış yolda olduğunu düşünüp artık Allaha havale etmeli ve artık düşünmemelimiyim ? Bazı şeyleri kabullenmek güç geliyor ve derdin ortasındayken sağlıklı düşünmek pek kolay olmuyor. Tavsiyelerinize ihtiyacım var
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
hiç kimse günahkar olarak doğmaz.
onu günaha iten sebepler nedenler vardır.
ve o kişinin düzelmesini istiyorsak yapacağımız tek şey de duadır.
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bugün bir dini konularda bilgili bir amcayla Allah razı olsun görüştüm ve çok fazla etkili tavsiyeleri oldu. Aradığım cevap ise:

“Zinaya yaklaşmayın. Zira o, bir hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur.” (İsra, 17/32)

Kısaca niyeti ne kadar iyide olsa hatalı olduğu kanısına vardım ve benim için hayırlı bir insan olmadığına karar verip tamamen unutmak istiyorum şuanda. Umarım çok zorluk yaşamadan olayları unuturum. Allah onlarıda doğru yola getirsin diyecek çok fazla birşeyim yok. Başta reyyan adlı üye'den olmak üzere tüm cevap yazan insanlara dua'cıyım. Sizde dua'larınızı esirgemeyin benim ve benim gibi dua'ya muhtaç olan tüm kullar için gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.