You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Günahı Meşrulaştırmak

Günahı Meşrulaştırmak

Acemi Üye
Günahı Meşrulaştırmak
Çok duydum ama anlayamadım.Anladığım tek yönü kişinin ağzıyla haram olduğunu günah olduğunu söyleyipte hayatını günaha adaması gibi birşey sanırım.Bu da küfre düşürürmüş diye gördüm.Günaha adamak ne demek?Onu anlamadım.Bu adamak sözü haram olan o faaliyeti gidip para karşılığı yapmak mı?Önemsizleştirmediği halde haramı helal etmediği halde ağzıyla haramlığını kabul ettiği halde küfre düşmesede günahkar oluyor diye biliyorum.Ama bu amelle meşru yapmak ne demektir?Amel denilen faaliyet demek değilmidir?Faaliyette zaten günahı işlemek.İnkar etmediği halde bu kişi günahları işler durar.Zamanla günahları artık "birşey olmaz ya" sözüne getirmediği takdirde küfre düşmez diye biliyorum.Birisi güzelce açıklarsa sevinirim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: Günahı Meşrulaştırmak
şu küçük örnek sorduğun soruya destek olabilir belki , faiz şu an meşru kılınmış mı kılınmış , faiz yemiyorum diyen yalan söyler mi bu devirde söyler , devlet faizi meşru kılmış ve müslümanlarda artık az yada çok bi şekilde faizi yiyorlarmı yiyorlar , artık faizden kurtuluş zormu , zor , faiz yemiyorum diyen kendini avutsun bence , işte bu örnek soruna cevap verebilir birazına belki .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-05-2013, Saat:11:22 PM, Düzenleyen: e2828.
Acemi Üye
RE: Günahı Meşrulaştırmak
o zaman istemeden bile olsa küfüre girmişmi oluyoruz.Ben hiç faiz yemedim ama bilemiyorum.Her gece yatmadan önce okuduğum bir dua var.Ne kadar düşünsemde eğer yapmadıysam bir günah hatırlamıyorum ama genede şüpheleniyorum ki o dediğim duayı okuyorum.Sağol açıklama için.Ayrıca meşruluk işi yasal demek.Bunu kişi değilde kurum yapabiliyor sanırım?Tek bir insan aniden yapamıyor yani zamanla toplulukca işlenen bir günah sanırım?Bu biraz "böyle gelmiş böyle gider"lafını motto edinmişlerin felsefesine benziyor.(Benzeyen kötünün yani günahın normalleşip meşrulaşması.) Bakara suresinden verdiğin o ayetten anladığım da haksız kazancın doğruymuş,normalmiş gibi olması sanırım.Doğru mu anlamışım?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-05-2013, Saat:11:56 PM, Düzenleyen: Kutay7889.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.