You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
RE: Günah işlemek
insanın fıtratından bir özelliği de düzgün kontrol edemez ise günahlara batıp gideceğidir, çünkü insan hata yapmaya meyillidir ki peygamberler dahi hatasız değillerdi. olması gereken tüm günahlardan Allah rızası için dönüp tevbe edip bu günahlardan sakınmaktır.

ve ayrıca şu an bulunduğunuz noktada geçmişteki hatalarından döndüğünüzden huzurlu iseniz "keşke işlemeseydim" dememenizi tavsiye ederim. zira sizi bugün olduğunuz noktaya getiren şey geçmiştir. keşke sözü iyi niyetli veya kötü niyetli pek hoş değildir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günah işlemek insana özgü birşeydir, kul günah işleyecekki Allah (c.c) bagışlasın...Resulullah (s.a.s) bile günah işlemekten korktugu ve işledigi günahlar için her gün tevbe ettigi halde bizler gibi acizlerin günah işlemeleri gayet normal...Ki insanlar günah işleyecek, pişman olacak, gözyaşı dökecek ki kendi acizliginin farkında olsunlar...Yani bence insanlıgın fıtratında hata yapmak ve günah işlemek vardır hatasız insan yoktur günahsız insan yoktur...Mesele günah işlemekten çok , günahlarımızı bagışlatabiliyormuyuz ve aynı günahları tekrar tekrar işliyormuyuz mesele o...
Allah önce sizlerin , sonra da benim günahlarımı bagışlasın inşallah
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Amin insAllah.
Haklisiniz.elbette hatalarimin gunahlarimin farkindayim.
Hergun hergun gunahlarim icin tevbe ediyorum.
Tabikide tekrarlanmayacak seyler.Allah gunahlarimizi affetsin.
Ondan baska siginacak kimsemiz yok.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Eğer siz günah işlemez olsaydınız Allah başka insanlar yaratır, onlar günah işlerler, kendisi de onları bağışlardı." (Müslim,tevbe,9) 1)

İnsan fıtratı günah işlemek üzerine yaratılmıştır...
Önemli olan hatayı görüp, bilip tövbe etmektir ki buda Mevla'nın sevdiği bir fiildir..
Çünkü tövbe etmek kulun aciz olduğunu gösterir ve sadece Allah'dan isteneceğini gösterir...

Bişr-i Hafi hz. sarhoşluktan veli bir kula dönmüştür...
Her seferinde tövbe edip bozmuştur ama en nihayetinde Allah tövbesini kabul edip onu seçkin kullarından yapmıştır...
Rabbim cümlemizi tövbesi kabul olanlardan eylesin...
Amin...
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
Yalniz nasilsa allah affediyo gunah isleyebiliriz fıtratimizda var ne de olsa demeyin sakın boyle bişey yok
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.