You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Gülriz Sururi:Dünyaya inmiş son kitap Nutuk!

Administrator
[Resim: 581119_559921444025700_872874069_n.jpg]

"Dünyaya inmiş son kitap Nutuk"
Gülriz Sururi, Atatürk hayranlığını abartılı sözlerle açıkladı.

Tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi T24'ten Hazal Özvarış'a vermiş olduğu röportajda tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu. Mustafa Kemal Atatürk'e olan hayranlığını abartılı bir ifadeyle dile getiren Sururi, Nutuk'u dünyaya inmiş son kitap olarak nitelendirdi.

'Atatürk bugün gönderilmiş olsaydı, asker olarak gelmezdi' diyen Gülriz Sururi, "Bir lider olarak gelirdi, ama herhalde asker olarak değil. Çünkü pek çok vasfı vardı. Harikulade bir politikacıydı" ifadelerine yer verdi.

İşte Gülriz Sururi ile yapılan röportajın bir kısmı;

NUTUK DÜNYAYA İNMİŞ SON KİTAP

- Peki Atatürk bugün gelse 1920'lerdeki politikalarını aynen izler miydi, yoksa döneme göre değişikliğe gider miydi sizce?

Ben bu soruyu almamış olayım. Çünkü benim için Atatürk'ün "Nutuk"u dünyaya inmiş son kitaptır.

- Siz de kendi kutsalınızı mı yaratıyorsunuz?

Olabilir. Halkımızı daha iyi tanımaya başlayınca Atatürk'ün dehasının sandığımdan da daha yukarıda olduğunu gördüm.

BAŞÖRTÜSÜ YAPAY BİR MODA

- Atatürk kadınların başörtüsüne müdahale etmezken bugün başörtülü kadınların ciddi bir ağırlık taşıdığı ülkede Köşk'te başörtülü bir first lady'nin olması sizi neden rahatsız ediyor?

O gün böyle bir tesettür yoktu. Onlarınki çok daha farklı, sıkı sıkı kapanmayan bir model. Benim büyükannem de başörtüsü takıyordu. Başörtüsü takmak, üşürken bere giymek ya da kalpak giymek gibi bir şeydi. Ama şimdi böyle bir şey yok. Bugün saçlarını tamamen örtüyorlar. Tamamen yapay bir moda var.
M.B
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Gülriz Sururi:Dünyaya inmiş son kitap Nutuk!
Allah akıl versin ne diyim...
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Onlarında inancı oysa eğer ; inançlarına ve inanan insanın kendisine hakaret etmemek lazım , dinimiz bunu öğretiyor bize , fakat inançlarını deliller vererek saygılı bir şekilde red edebiliriz .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-02-2013, Saat:12:22 AM, Düzenleyen: e2828.
General
delilsizce Allah hakkında konuşanlar lanetlidir, Allah bunların oyununa getirmesin insanları.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
enteresan bir yorum... Atatürkçüyüm ama hiçbir zaman ona dini bir vasıf yüklemedim, putlaştırmadım... başım da açık, ama başörtüsüne göre insan ayırmadım... Allah doğru yola çevirsin ne denilebilir ki? bu insanlar göz önünde sanatçı diye nitelendirilip, örnek insanlar diye lanse edilirken, bu sapma isteği neden? akıl sır erdiremiyorum...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.