You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

GüLLerin Efendisi. .

GüLLerin Efendisi. .

( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
GüLLerin Efendisi. .
Âişe radıyallahu anhâ şöyle dedi:

Evimin sofasını üzerinde resimler bulunan bir perde ile ayırdığım gün Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bir seferden dönmüştü. Resimli örtüyü görünce yüzü renkten renge girdi ve onu çekip kopardı. Sonra da bana şunları söyledi:

- “Âişe! Kıyamette insanların en şiddetli azâb görenleri, yaptıklarını Allah’ın yarattığına benzetenlerdir.”

Buhârî, Libâs 91; Müslim, Libâs 91-92. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Libâs 45; Nesâî, Zînet 111
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
RE: GüLLerin Efendisi. .
Amin ecmain. .
Ey Fukara Yüreğimin,

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
RE: GüLLerin Efendisi. .
Kâdî Iyaz, Tertîbu’l-medarik’te (II,51-52) şunları anlatır: ”Mus’ab bin Abdullah (r.a) dedi ki, Peygamberimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) adı anıldığında Malik’in -Medine yurdunun İmamı- rengi değişirdi ve o iki büklüm olurdu. Bu durum yanındakilere ağır gelirdi.

Bir gün bunu kendisine açıp hikmetini sordular, şöyle dedi: ”Siz de benim gördüğümü görseydiniz, bu durumu yadırgamazdınız. Ben Muhammed bin Münkedir’e (r.a) giderdim, Kendisi bu ümmetin alimlerinin efendisi idi. Bize bir hadisi şerif okuyup ta ağlamadığı çok az olurdu. O kadar ki, bu durumuna acırdık. Cafer bin Muhammed’e (Cafer es-Sadık r.a) gittiğim olurdu. Kendisi mizahtan hoşlanan, mütebessim bir adamdı.
Yanında Efendimiz (aleyhissalatu vesselam) anıldığında sararır ve morarırdı. Kalbimde her kasavet duyduğumda Muhammed bin Münkedir’e (r.a) gider, ona şöyle bir bakardım. Öyle bir ders alırdım ki, bu bana birkaç gün yeterdi.”
Böyle birisi için söylenen şu beyitler ne kadar da güzeldir:

”Durulup sakinlenince deniz,
Ve rüzgâr diner de dalgalandırmazsa onu.
Gökyüzünü seyredersin onda apaçık
Güneşi ve yıldızları…
Böyledir Allah dostlarının yüzleri
Saflıklarında Allah’ı görürsün sanki…”

Selefî Tasavvuf – syf, 53-54
Ey Fukara Yüreğimin,

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.