You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Güle güle Ramazan..

Güle güle Ramazan..

Profesör
Güle güle Ramazan..
[Resim: ramazan2006fo61.jpg]

Güle güle yâ Şehr-i Ramazan, güle güle sana elvedâ demiyoruz çünkü vedalar görüşmemek üzre sözleşmelerin adıdır... Şimdi gidiyorsun, güle güle yada sana layık olamadığımız için belki ağlaya ağlaya... Seni sevenlerin; yoluna, peşine düşmüşlerin gözlerinin önünden, koşup geçiyorsun. Âhirette şefaatçimiz ol,razı olunmuşlar kervanına katılalım. Tekrar gelmeyi vaad et, kavuşmayı vaad et bize.

Hakikî aşkı, gönülden sevmeyi, Rahman’ın kapısına kul olup, eşiğine yüz sürmeyi senden öğrendik, seninle öğrendik. Sen bir bulut, biz bir tarla olduk. Dikildik, ekildik ve sonunda olgunlaştık, biçildik. Sen bir yolcu, biz bir konak olduk. Ey aziz misafir, yücelerden haber getirdin, aşkla, şevkle dalgalandırdın gönüllerimizi.. Ne inciler, ne sırlar, ne yıldızlar gizli görmediğimiz, bilmediğimiz, o otuz günün her anında.Bir hiçtik dünya çölünde. Şimdi bir inciyiz deniz dibinde. O inciyi çıkardın içimizden.

SANA ELVEDA DEMİYORUZ EY ŞEHRİ RAMAZAN BİLAKİS GÖRÜŞMEK ÜZRE ONBİR AYIN SULTANI GEL YİNE GEL..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Güle güle Ramazan..
Ne iyi ettin de geldin, hoş ettin beni de öyle gittin ey ateşim, yangınım, külüm. Ateş oldun. Avucumda tutamadım seni. İçime düştün. Kalbimin karasına çaldım kor yüreğini. İbrahim [as] gibi gülden ateşlere düşürdün canımı. Ey kavurucu ateşim akla beni, yak kirlerimi. Ey yangınım, sen başkalarına sakla serinliğini, küle çevir bedenimi, benliğimi.

Hoş gittin yolum, yoldaşım, menzilim benim. Yol oldun ruhuma. Dünyanın telaşından çekip aldın beni. Kalbimin serin vadisine taşıdın nefsimi. Beni benimle yeniden tanıştırdın. Yûnus [as] gibi denize attın, geceye bıraktın, balığın karnına soktun nefsimi. Kuraların hepsi bana çıktı. Nasıl da tanıdın efendisinden kaçmış köleyi? Ey yoldaşım, kötülerden sakla beni. Yolda bırak nefsimi.

Hoş gittin ay yüzlüm, hilâl kaşlım, sevgilim. Can oldun tenime. Yeryüzünün cezbesinden kopardın beni. Göklerin temâşasına kaptırdım gözlerimi. Yüzümü kutlu aynalarda seyrettim. Rüyânı görmek için Yûsuf [as] gibi kuyulardan topladım hücrelerimi. Ey göklüm, yanına al beni. Yüz üstü bırak kibrimi, bencilliğimi.

Hoş gittin bahar kokulum, çiçek tenlim, deniz gözlüm. Kabrimden kaldırdın beni. Adımı kazıdığım taşları kırdın. Sesimi yutan uçurumları uçuruma attın. Beni bana kattın yeniden. Sonsuzluğun müjdesini dokundurdun tenime. Bir İsâ [as] nefesi gibi dürttün kalbimi uykulardan. Ey gülüm, kokunu ver ruhuma. Uzaklara at cesedimi.

Hoş gittin tatlı sözlüm, gül yüzlüm, sultanım. Bak, nasıl da uslandım. Sözüne kandım. Bakışınla yıkandım. Hamdım, piştim, yandım. Huzuruna vardım. Yaralarımın hepsini kanattım. Hasretlerimin hepsini avuttum. Teselline susadım. Yüzüne acıktım. Orucunu tuttum. İftarına muntazırım. Yâkub [as] gibi gömleğinin kokusuyla açtın gözlerimi. Ey âl yanaklım, hümeyrâm, yüzünü değdir yüzüme. Sözünün meltemine savur benliğimi.

Hoş gittin bitanem, nur tanem, nar tanem. Tut saçlarımdan kor gözlerinle. Ellerimi yu ellerinin ateşinde. Yüreğimi rehin tut sevdânın tenhasında. Yanımda kal, benimle kal, bana kal bütün bayramların arefesinde ve ertesinde.

Senai DEMİRCİ hocamdan okumuştum çok güzeldi paylaşmak istedim.
Hüzünle Titreyen Gönle İnce Bir Ah Dokunur..!!
Kalbi Kirik Olanin Kalbine ALLAH Dokunur...!!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ey Allahımm! Ellerimizi semaya değil, Sana açtık, boynumuzu arşu alaya değil sana büktük, tuttuğumuz oruçları kabul olunmuş oruçlar zümresine kat ve bizi Razı oldun kulalrından eyleyerek Reyyan kapısından geçmemizi nasip eyle....

Münacaat kardeşim Allah Razı olsun..

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Sizdende Mevlam razı olsun Degerli kardeşim..
Hüzünle Titreyen Gönle İnce Bir Ah Dokunur..!!
Kalbi Kirik Olanin Kalbine ALLAH Dokunur...!!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Güzel günlerin çabucak geçiverdiği gibi ,gerçekten çabuk geçti Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.