You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Gül türbanı onayladı

Gül türbanı onayladı

Profesör
RE: Gül türbanı onayladı
şimdiki türban denen örtü baglama şekli kuranı kerimde deve hörgücü ile tarif edilen ve onaylanmayan örtü baglama şekli...o yüzden yusufun dedigi gibi türban ile bizim kitabımızda tarif edilen tesettür aynı değil...hem sinirlerinize hakim olunuz )) ortada bişi yok sakin sakin ...
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Türban veya tesettür ne farkeder.. Sonuçta önemli olsan saçı örtmek değilmi adı her ne olursa olsun bağlanma şekli de kişiden kişiye değişir sonuçta..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
önemli olan saçı örtmek fakat örtü baglama şekli bile kuranı kerimde " örtülerini yakalarının üstüne bırakınlar" diye belirttiyse Allah (cc) elbet bir hikmeti vardır öyle yapmak gerekir öyle değil mi...ha yaparlar yapmazlar o ayrı ama yapılmalı mı evet...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Günümüzde o kadar ayrıntıya düşersek hata yaparız gibi geliyor.. İnsan daha saç örtmenin farz odıuğunu bilmediği bir durumda bağlanma şeklinde takılırsak bu da bizim ayıbımız diye düşünüyorum.. Bence din bilgisi de diğer bilimlerde olduğu gibi kademe kademe insana anlatılmalı tartırşma da karşısındaki insanın bilgi seviyesine göre değişmeli bence
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ayrıntıya takılırsak diyorsun iyi güzel de farzları bile bilmeyen bir toplum olmak bizim ayıbımız değil mi...ama haklısın bi taraftan... hem bu tartşmayı çıkartanlarda zaten bilincsiz toplumun kafasını karıştırarak bu hale getirmek isteyenler zaten..

Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Bizim işimiz öncelikle ayrıntılara takılarak islamı tartışmak değil. Bizim işimiz islamın güzelliği kolaylığını hoşgörüsünü açıklayarak daha da yaygınlaştırmak.. Din kademe kademe anlatılması gerekn birşey. İnsan daha dört işlemi bilmiyor biz ona denklem çözmekten bahsedersek o işin içinden zaten çıkamayızgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
hoşgörü konusunda hemfikiriz...benim kızdıgım benim dinimi tesettürümü anlatırken benim dinimde gecen kelimelerle kitabımda gecen kelimelerle anlatılmayıp benim dilimde ve dinimde olmayan başka bir kelime ile ortaya konulması işte bu tamamen kafa karıştırmaktır...güzel birşey yapıyormuş gibi gösterip aslında altında başka şeylerin yatıyor olması...yoksa herkesin kendi düşüncesidir...ama şunuda eklemek istyorum sagdan soldan tv den ordan burdan bilgi ögrenmeye calışıp ikilemde kalmak yerine herşeyi dogru yerden kitabımızdan ögrense insanlar hiçbir sorun kalmaz

Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Öğrenmek isteyene konuşup fikir tartışmak isteyene kapımız her zaman açık. Ama çamur atmak isteyene de kılıcımı çekerim hiç acımamgülücük Öyle boş muhabbet edenleri kaale alma derim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
gülücük ben zaten almıyorm umrumda bile değiller...sadece başkalarının kafalarını karıştırdıklarını görmekten hoşlanmıyorum...yoksa hamdolsun kimseye ihtiyacım yok benim

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.