You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

GIYBETTEN ELDE EDİLEN KAZANÇ

Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>

Gıybetten kazanç..
Başkalarının eksik ve zaaflarını arkalarından anlatmayı alışkanlık haline getiren bir gıybetçi adam, çevresindeki bir maneviyat büyüğünün de gıybetini yapmaktan çekinmiyordu.

Bu yüzden de gıybetçiyi çevrede kimse sevmiyordu. Fakat gönül insanı büyük zat, gıybetçi huzuruna geldiğinde hep iltifat ediyor; "Gel bakalım benim sevgili ortağım!" diyerek karşılıyordu. Bu iltifat gıybetçi adamı insafa getirdi; "Ben bu zatın şurada burada aleyhinde konuştuğum halde o bana hep iltifatta bulunuyor, bundan sonra aleyhinde konuşmamalıyım." diye karar aldı. Ne var ki, bu karardan sonra o zatın huzuruna vardığında eskiden gördüğü iltifatı artık göremez oldu. "Gel bakalım benim ortağım!" gibi iltifatlarla baş köşeye çağırmıyordu. Bunun sebebini merak ederek bir gün sordu: "Efendi hazretleri, bize gösterdiğiniz iltifatı artık göstermiyorsunuz, eski muhabbet kalmadı gibi geliyor bana. Sebebi nedir acaba?"

Maneviyat büyüğü tebessüm ederek açıkladı, iltifat eksikliğinin sebebini: "Eskiden bir ticari ortaklığımız vardı. Şimdilerde o ortaklık bitti; iltifat da gitti."
"Ne ortaklığı. Ben öyle bir ortaklığın farkında değilim." deyince de şu açıklamayı yaptı büyük zat: "Çünkü; sen şurada burada benim aleyhimde konuşuyordun; bu sözlerini bana getirenlere karşı ben de gıybetine gıybetle karşılık vermemeye gayret ediyor, sabretmeyi tercih ediyordum. Bu sabrımın karşılığı olarak benim günahlarım senin defterine, senin sevapların da benim defterime yazılıyordu. Böyle bir ticari ortaklığımız oluşmuştu seninle. Şimdilerde ise sen benim aleyhimde artık konuşmuyor, gıybetimi yapmıyorsun, bu sebeple senin sevapların bana, benim günahlarım da sana yazılmıyor. Böylece ortaklığımız bitmiş bulunuyor, iltifata gerek kalmıyor.."
Gıybetçi adam düşünmeye başladı: "Sahiden gıybetçinin durumu böyle mi?" diye üsteleyince maneviyat büyüğü açıklamasına şu misali de ilave etti:

"İmam-ı Şarani Hazretleri diyor ki: Ben ille de birinin gıybetini yapacak olsam önce anamın babamın gıybetini yapardım. Çünkü gıybet yapan insan, önce kendi sevaplarını gıybetini yaptığı adama bağışlamış olur, sonra da onun günahlarını kendi üzerine yüklenmiş sayılır. Ben ise önce anama babama sevaplarımı bağışlamak ister, sonra onların günahlarını yüklenmeyi tercih ederdim!"

Düşünmeye başlayan gıybetçinin aklı başına geldi de dedi ki: "Madem durum böyle. Bundan sonra ben kimsenin gıybetini yapmayacağım; ama herkes benim gıybetimi yapabilir, varsa gıybetimi yapacak buyursun yapsın. Böyle bir ortaklığa ben hazırım.."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: GIYBETTEN ELDE EDİLEN KAZANÇ
aALLAH RAZI OLSUN REYYAN BACIM....
"HEEEY MİLLET Bİ FBETÜLLL VAR NE KADAR GICIK DĞL Mİ BAKSANIZA NE YAZMIŞ" DEMEK DE BENCİLLİ K OLUR DEĞİL Mİhıms

AZICIK UYANIKLIK EDİYM DEDİYDİMDEbööögülücük
Elif, Lam, Mim. Günahkar titrek ellerim,

'Elif Elif ' diye diye senden seni isterim,

Madem ki sana varmak,dikenli yollar geçmek, Vuslatımın kanıtı olsun; kevser suyundan içmek.

İki elif miktarı uzat acılarımı, Ne gelirse senden boynum kıldan ince,
...
...
...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: RE: GIYBETTEN ELDE EDİLEN KAZANÇ
Fbetülll Adlı Kullanıcıdan Alıntı:aALLAH RAZI OLSUN REYYAN BACIM....
"HEEEY MİLLET Bİ FBETÜLLL VAR NE KADAR GICIK DĞL Mİ BAKSANIZA NE YAZMIŞ" DEMEK DE BENCİLLİ K OLUR DEĞİL Mİhıms

AZICIK UYANIKLIK EDİYM DEDİYDİMDEbööögülücük

azıcık etmişsin hehehehehegülücük

Allah razı olsun reyyancıım...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
paylaşımın için sağolasın reyyanım...
[Resim: 1871qt9.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-06-2008, Saat:11:48 PM, Düzenleyen: ASUDE.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
CÜMLEMİZDEN İNŞALLAH
Bunu ilk beğenen sen ol.
&gt;295457&lt;
Cvp: GIYBETTEN ELDE EDİLEN KAZANÇ
RABBİM RAZI OLSUN CANIM.

VARSIN BİZİM GIYBETİMİZİ ETSİNLER AMA BİZ ETMEYELİM İNŞALLAHgülücük...
...Aç sineni açabildiğin kadar ummanlar gibi olsun, inançla geril insana sevgi duy, kalmasın alaka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül...

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.