You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Gezi parkı olayları hakkında(kişisel yazım)

General
selamun aleykum arkadaşlar. bugün özellikle olay ayyuka çıktığından, ve de twitterda vs. tartışmalara dahil olduğumdan sitede yazma ihtiyacı hissettim.allahtan dilerim ki yazdığım/yazacağım faydalı olur.

olaylar başta doğanın korunması adına başladı, ve isim olarak böyle kaldığında gerçekten zayıf bir muhalefet vardı. doğayı koruma amacında olan grupların genelde zayıf kalmaları gibi yine zayıflıkları görüldü, fakat şu aşamada iş çok farklı. taksim’de artık polisin orantısız güç kullanımına karşı olan, hükümete karşı olan pek çok insan protesto grubunda. evet şu kabul edilmeli ki bu muhalif kitlenin tamamı iyi niyeti ile protestoda değil. gürsel tekin örneği bu görüşüme güzel bir delil:

cumhuriyet halk partisi (chp) genel başkan yardımcısı gürsel tekin, taksim gezi parkı’ndaki eylemcilere destek vermişti. burada gürsel tekin kendisine “chp taksim projesine onay verdi mi?” diye soran bdp’li vekil sırrı süreyya önder’e “chp’de buradaki yapılaşmayla ilgili bir tek oy verildiği tespit edilsin, istifa bırakırım” demişti.
istifa çağrısı

chp’nin istanbul büyükşehir belediye meclisi’ndeki oylamaya destek verdiği ortaya çıktı.

[Resim: gursel_tekinden_kadir_topbas_gafi_672.jpg]

gürsel tekin klasik muhalif kafa ile bu işe yönelenlerden güzel bir örnektir mesela. gürsel tekin gibi olan pek çok kişi var, bunu oradaki insanlar da biliyorlar. benim dikkat çekmeye çalıştığım şey burası değil, yani buraya da dikkat etmeliyiz fakat bu olaydan alacağımız ibret ne olmalı? ben burayı açıklamaya çalışacağım.

polisin aşırı, hiçbir insaniyetle bağdaşmayacak güç kullanımı ölümlere, ağır yaralanmalara yol açtı. insanlar uzunca bir süredir polis ile bu kadar sert şekilde karşı karşıya gelmemişlerdi. bu işte bizler “gerektiği yerde isyan etmeyi bilen adam” olmamız gerektiğini hatırlayarak olmamız gereken tarafın, muhalefet edenlerde ne tür saçmalıklar olsa da haksızlığı yapan iktidar tarafı olmadığını hatırlamalıyız. müslüman zulmü yapan tarafta olamaz.

protestoyu yapan kitlede bizim pek sevmediğimiz gruplar var. kemalistler, ulusalcılar, sosyalistler, komünistler vs vs vs. ve bunların da pek çok hataları bu olayda dahi olmakta, bunu da biliyoruz. fakat-buraya dikkat- muhaliflerin hiçbir hatası, çelişkisi muhalefet edilen şeyin haksızlığını yanlış kılmayacak. muhafazakar camianın koptuğu nokta burası. doğru zamanda olmamız gereken doğru tarafı her zaman seçememek bizi haktan saptıracaktır. benim demek istediğim şey “hadi gidip kemalistlerle dava arkadaşı olalım” değil. fakat bilmemiz gereken bir şey var ki akp islami pencereden bakıldığında artı değil eksidir, yaptıkları fesattan sonra iyiliklerinden bahsedilemez bile, ki rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem cahiliyye devrindeki hılfulfudul anlaşması’nı peygamberliğinde de övmüş, faziletini belirtmiştir. burdan anlayacağımız şey zulme karşı durmak için yapılacak olan eylem akidemizde tavizi gerektirmeyecek, harama sokmayacak bir eylem ise bunu yapmak hem meşru, hem de müstehabdır.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
RE: Gezi parkı olayları hakkında(kişisel yazım)
İnsanın kendi düşüncesi olacak. Herkese eleştirel yaklaşmak gerekir ki doğru ortaya çıksın. Sağcısına da, Solcusuna da, Akp sinede, Chp sinede, Mhp sinede, Bdp sinede, Müslümanına da, Hristiyanına da, Yahudisine de. Herangi birine, bir partiye, bir ideolojiye, bir tarafa bağnaz bi şekilde bağlanmamak gerekir. Ama bunu ülkemizde çok sık görüyoruz. Sağ cısı da solcusu da bağnaz. Sağcısı hacılarına hocalarına laf dedirtmez, solcusu Atatürk'üne veya aynı düşüncede kime fanatiklik besliyorsa ona laf dedirtmez. Hepsi birşeylere körü körüne bağlanıyor. O bağlandıkları kişilerin, düşüncelerin, partilerin, ideolojilerin hatalı olabileceklerini, hata yapabileceklerini bi türlü düşünemiyorlar. Bu olaya gelicek olursak seninle aynı düşüncedeyim kardeşim. Herangi bi düşünceye bağlı kalmadan, sadece bu zulme karşı çıkışa bende destek veriyorum. Dediğin gibi o kişilerin düşüncelerine girdiğimiz anlamına gelmez bu.

Özetle, sağcısınında, solcusununda, Akp sinin de, Chp sinin de, Bdp sininde, alayının ......
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-06-2013, Saat:12:36 AM, Düzenleyen: Sâd.
General
en azından müslümanlar olarak şu olaylardan ibret alalım, "senin o çok büyüttüğün Allahın indirdiği ile hükmetmeyen kafir tağutlar işine gelmediğinde zulmün hasını yapıyor gör" diyebilmek lazım muhafazakar bazı kardeşlere. Seyyid Kutub'un bir sözü var, hiçbir put ıslah edilmez tarzında. Devlet de putun alası durumunda.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Dünya Basininda olayin basit bir cevresel eylemden baslayip erdoganin Dedigi öyle söyledim öyle yapicaz lafiyla ve polisin gazli müdahalesi ile bir anti fasist akp eylemine dönüstügü suan bütün ünlü haber sitelerinde manset. az önce alman haber kanalinda

"Ich habe es so entschieden, also wird es so gemacht

Türkcesi Böyle karar verdim böyle yapilicak Diktatör Tayyipin sözleri bu

Osmanliya Saygimiz var Atalarimiz bu topraklarin elimizde kalmasinda emekleri olan insanlar fakat kusra bakmasin akp liler dünya tarihinde görülmemistir mevcut sistemden geriye gitmek padisahliga gecmek evrim hep ileri gider .. Insanlarin Kendilerini yöneticek akil ve yetenekte olmadigini lidere ihtiyacini oldugunu düsünen biat sistemi ölmüs özgürlük ve müslüman arkadaslarin deyimiyle Allah ile Kul arasindaki döneme gecilmistir.
Albert Einstein
“Benim inancım, zayıf ve çelimsiz akıllarımız ile algılayabildiğimiz ve kendisini küçük detaylarda açığa vuran sonsuz üstün bir ruhun mütevazi hayranlığından ibaretir. Bu kavrayamadığımız evrendeki açığa çıkan üstün bir mantık gücünün varlığına olan derin duygusal sağlam inanç benim Tanrı düşüncemi şekillendiriyor.”
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
olay osmanlı arayışı değil osmanlı süsü veirp insaların oyunu alabilmek. 2 kükrer davosta, oylar cepte. polis ile halk uzun süredir böyle bir savaşa girmemişti, evet bu bir polis-halk savaşından farksızdı. direk taraf olmasak da bu meseleden ibret almamız gerekiyor.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.