You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

GERÇEK TÖVBENİN ALAMETİ

GERÇEK TÖVBENİN ALAMETİ

" HACI "
GERÇEK TÖVBENİN ALAMETİ
MÜ'MİN,HİÇBİR GÜNAHI GÖZÜNDE KÜÇÜK GÖRMEZ..KULUN GÜNAHINI (GÖZÜNDE) BÜYÜK GÖRMESİ,SAMİMİ BİR TÖVBENİN GERÇEKLEŞTİĞİNİ GÖSTERİR..

DENİLMİŞTİR Kİ:" KUL,GÜNAHINI BÜYÜK GÖRDÜKÇE,allah KATINDA O GÜNAH,KÜÇÜLÜR..GÜNAHI KÜÇÜK GÖRMEK (BASİTE ALMAK) İSE BÜYÜK GÜNAHTIR..

NİTEKİM PEYGAMBER EFENDİMİZ (SAS) ŞÖYLE BUYURMUŞTUR:

"MÜ'MİN GÜNAHINI HER AN ÜZERİNE DÜŞMESİNDEN KORKTUĞU BİR DAĞ GİBİ GÖRÜR\GÖZÜNDE BÜYÜTÜR..."

"MÜNAFIK İSE GÜNAHINI BURNUNA KONMUŞ VE BİR HAREKETLE UÇACAK SİNEK GİBİ KÜÇÜK VE BASİT GÖRÜR.." (H.Ş.)

"SİZDEN (HER) BİRİNİZ KENDİNCE EN KÜÇÜK GÜNAHIYLA YAKALANIP HESABA ÇEKİLMESİNDEN BİLE SAKINSIN.. (H.Ş)

EFENDİMİZ (SAS) ŞÖYLE DUA ETMİŞTİR:

"EY GÜZELİ (GÜZELLİĞİ) ORTAYA KOYAN,ÇİRKİNİ (ÇİRKİNLİĞİ) ÖRTEN,GÜNAH İŞLEYENİ HEMEN YAKALAYIP,HESABA ÇEKMEYEN VE KULU ÖRTEN PERDEYİ YIRTIP AÇMAYAN ALLAH'IM! " (H.Ş)
Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
RE: GERÇEK TÖVBENİN ALAMETİ
"EY GÜZELİ (GÜZELLİĞİ) ORTAYA KOYAN,ÇİRKİNİ (ÇİRKİNLİĞİ) ÖRTEN,GÜNAH İŞLEYENİ HEMEN YAKALAYIP,HESABA ÇEKMEYEN VE KULU ÖRTEN PERDEYİ YIRTIP AÇMAYAN ALLAH'IM!
amin... güzel paylaşım thanks yougülücük

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.
" HACI "
Cvp: RE: GERÇEK TÖVBENİN ALAMETİ
£rvaaNur ZeliHa Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Amin amin ecmain...cnm kendn gibi alhh kalbinnn güzelliğini hiç bozmasınn hep saf kalsın inş..teşkler cnmmWink

amin gülüm allah razı olsun...bnm için ne güzellikler düşünüyorsan RABBIM daha hayırlısını ,güzelini nasip eylesin sana inşaallah...Askim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Evet mümin kendisini büyük görüp günahını küçümserse ve tevbeye yaklaşmazsa burada sorun var demektir. Ama günahını gözünde çok fazla büyütüp kabul olmayacağını düşünüp ümitsizliğe kapılmak da doğru değildir.
Allah'ım Filistinli müslümanlara yardımı bizim elimizle nasip et!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Cvp: RE: GERÇEK TÖVBENİN ALAMETİ
hanzala77 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ALLAH EFFEDİÇİDİR AMA ŞU ARAYA ARACI KOYUPTA GÜNAH CIKARTANLAR YOK MU BENİ KOPARTIYORLAR

Araya aracı koyup günah çıkartanlar var ama onlar müslümanlar değil. Böyle yapan bir müslümanla hiç karşılaşmadım, hiç duymadım da. Hristiyanlar'da var olan bir inanç bu. Oysa yazıda basi geçenler müminlerdir.
O yüzden kimse sizi kopartmasın.

Bizde en fazla mezardan, ağaçtan, sudan, oradan buradan medet umanlar var ki onlar da yardım amacıyla bunu yaparlar; günah çıkartmak amacıyla değil.
Allah'ım Filistinli müslümanlara yardımı bizim elimizle nasip et!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-01-2009, Saat:09:17 PM, Düzenleyen: Umman.
Üye
kendine faydası olmayanlar yaşanlara faydası olamaz ölü zaten ölüdür agac böçek sinek yok alka yok tövbe almalar sanki bunlar bizim ülkemizde olmuyor
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.