Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Gençlik şehveti
Gençlik şehveti
aynen katılıyorum yola girmeden olmaz ve ayrıca nasip meselesidir.Allah herkese nasip etmez.çünkü; O herkesin kalbini en iyi bilendir.kimin ne niyetle yola çıktığını çok iyi bilir ve pat diyede herkese bu şerefi lutf etmez.bu asırda evliya mertebesine ulaşmak kolay fakat şöyle ki iki zikir çeken bile birtakım haller yaşıyabiliyor olsa da kendi samimiyetine göre hemen oldum fikrine kapılıyor ya da kalbinde hemen diğer insanlardan farklı olduğu,Allah'ın sevigili kulu olduğu oluşuyor yani hemen oldum fikrinie kapılıyor,halbuki zaavallı yerin de sayıyor ama farkında değil.oysa kibre,enaniyete,nefse kapılmadan devam etse daha birçok haller yaşıyacağı büyüklerden aşikardır.İmam Rabbani hazretleri gibi vahdeti şuhuda dahi erebilirler bundan ötesi var mdır bilmiyorum fakat bende bu yolun yabancısı değilim az çok biliyorum bu zatların söylediklerinin hepsi doğru.bilmeyen hemen inkar ediyor.tasavvufu reddediyor.zaten onların haline baksan bu yola girmemiş olmadıklarını görürsün .bu nasıl desem ki sevgiyle alakalı birşey .Allah dostlarını sevmeyle de çok alakalı birşey .bu insani bir kalp taşımakla alakalı.herkese nasip olmaz.masivadan uzaklaşmak gerekir,kesret engelin aşmak gerekir.nasip olan da zaten bunu kimseye anlatmaz ve anlatamaz da zaten.anca onu onun gibi biri anlar.mesela Allah dostlarına muhabbet besleyen biri İbni arabi hazretleri olsun diğer zatlar osun işte bu zatlar kendilerine muhabbet duyan kişileri Allah'ın izniyle seyri suluk yaptırırlar bu bir gerçektir.Allah dostlarının kimseye yalan borcu yok.yani insan bikere Allah dostlarını sevemiyorsa kalbinde sıkıntı var demektir.ne oluyor bunlarada onlar hakkında kötü söz söylüyorlar.zaten bunlara nasip olmaz ki ''birbirinizi sevmedikçe kamil manada iman etmiş olmazsınız'' hadisi gereği ile nasip olmaz ki.o yüzden sen bu kişilere bakma kardeşim.bunlar şeriat tarikat derler...tamam yoldur bunlar varana oysa hakikiat marifet ondan içeri diye boşuna dememiş Yunus emre.heves ediyorlar oysa ne sanıyorlar lüks bir hayat yaşayacaklarınımı bunlar yola bu niyetle çıkmıslar ki nasip olmuyor.ya da cennete gidecem laylaylom mu kardeşim bunlara ne desem ya da desen boş.daha birçok başka neden say say bitmez.neyse işte böyle kardeşim dediğin gibi yola çikmadan olmaz.yani zaten biliyorsundur belliki bu yolda yürümüşsünde yazam dedim işte teşekkürler.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi