You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Gelmiş geçmiş en iyi dost

♥ Sagop´AşK`oLera ♥
Peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa (sav), Hira’da “Oku!” talimatını almıştı
O, bu ilahi emir gereği okuyacak ve okutacaktı Peki kime?
Eski dostunun kapısı çaldı
“Ben Allah’ın Resulüyüm, iman et!” buyurdu
“İman ettim, Yâ Resulallah!” diye cevap geldi anında
Sorgu yok, sual yok, mucize ve delil istemek yok
Bu sebeple biricik sevgilinin, biricik sevgilisi

Kainatın Efendisi, Allah’ın huzuruna ilahi yolculuk yapmıştı
Mekke çalkalanıyordu
Müşrikler her zamanki gibi alay ediyorlardı
Ama o, kendisine, "Arkadaşın akıl almaz şeyler söylüyor, Kudüs'e bu gece gidip geldiğini, göklere çıktığını anlatıyor," diyen müşriklere soruyordu:
"O mu söylüyor bunu?"
"Evet!" cevabını alınca "O söylüyorsa doğrudur!" diyordu
Bu sebeple biricik sevgilinin biricik sıddık(çok sadık) arkadaşı

Şehirlerin anası Mekke’de yine kavurucu sıcak bir gün…
Tam öğle vakti…
Kapısı çalınıyor gelmiş geçmiş en iyi dostun
Açıyor kapıyı
Allah’ın sevgilisi karşısında
Mübarek başı örtülü ve yüzü kapalı
“Hicret edeceğiz! Medine’ye gideceğiz ve sadece sen bana yoldaşlık edeceksin” buyuruyor
“ Hemen, ne zaman emredersen, Yâ Resulallah!” diye cevap geliyor
Bir peygamberle yol arkadaşlığı yapacaktı “baş üstüne!” dedi, sevinç gözyaşlarıyla
“Neden, niçin ben?” yok
Bu sebeple güzel yolcunun güzel yoldaşı

Kainatın Efendisi Sevgili Peygamberimiz gelmiş geçmiş en iyi dost için şöyle buyurmuş:
“Güneş, onun kadar şanlı bir baş üzerinden doğup batmamıştır”

“Aralarında hüküm vermesi için Allah'a ve Resulüne davet edildiklerinde müminlerin sözü ancak "işittik ve itaat ettik" demeleridir İşte bunlar asıl kurtuluşa erenlerdir” (Nur suresi, 51)
Allah’ın emri, peygamberimizin sünneti karşısında "işittik ve itaat ettik" diyebiliyorsak geçmiş en iyi dosta benzeyebiliriz

“Bununla beraber Allah ve Resulü bir işe hükmettiği zaman, gerek mümin bir erkek ve gerekse mümin bir kadın için, o işlerinde başka bir tercih hakkı yoktur Her kim de Allah ve Resulüne âsi olursa açık bir sapıklık etmiş olur” (Ahzap suresi, 36)

Bu ayetin gereğini yaparsak, Allah ve resulünün tercihi başımızın üstünde diyebilirsek gelmiş geçmiş en iyi dostun arkasında yerimizi alırız inşallah

Eğer böyle isek, yerimiz belli

“Bir de "Allah'a ve Resulüne inandık ve itaat ettik" diyorlar da, sonra bunun arkasından yan çiziyorlar; bunlar mümin değillerdir” (Nur suresi, 51) âyetinde anlatılan kişiler gibi isek, gelmiş geçmiş en iyi düşmanın arkasında yerimizi alırız

Eğer Allah’ın emri ve Peygamberimizin sünneti karşısında yan çizenlerden isek de, yerimiz belli

Tercih bizde

Gelmiş geçmiş en iyi dostun kim olduğunu yazmama gerek kalmadı değil mi?
Siz onu tanıdınız
ALLAHIM RUHUMU DARATMA KALBIMI KARARTMA BENI SENDEN BASKASINA YALVARTMA AMIN

[Resim: sigpic2959_12.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.