You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Uzman
geç kalmayalım
Bugün ALLAH'ın emirlerini geciktirenler,yarın çok geç olabilir. O yüzden geç kalmayın,secde hepimiz içindir. Ama secdeyi ALLAH ' a yapalım. Kullara secde etmeyin...Yaratılmışları ilah edinmeyin. Yalnız önce tevhidi öğrenin...Bunu öğrenmeyenler kula kul olacak,alternatifsiz...Kitabımızı okuyalım,bakın geç olmasın...Yanlış bilgilerin olduğu,hatalı bilgilerin olduğu kitapları değil; ASIL kitabı...Cemaat liderinizin hatalarını görün ona göre yaşayın,günahsız insan yokmuş algısına kapılmayınız..

nede olsa her müslüman cennete gidecek algısı almış ümmeti...

ey kardeşim alnında bir damga ile cennetin tadını tam olarak alanlardan olmak varken neden !!!

Allah'u Ekber
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: geç kalmayalım
Allah-u ekber kardeşim

aynen öyle

Allah nice günahlar işleyen nice hatalar yapan insanları bile cennetine alabilecek kadar büyüktür yücedir.

eyvallah.
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Allah bu kadar büyük abim...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bu çoşku dolu cümleler bilinçli bir şekilde eyleme dökülmeden yaşantı içinde varetmeden sadece yazı içinde kalmasının halini çekiyor müslümanlar...

Allahu ekber yazmak kolay da
Bilinçli hal ile demek zor ne hikmetse..

( not: kişisel değil bu minval üzerine yazılmış olan yazılar için genel eleştiri )
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Allah'u ekber demeden kalp huzura eremez...

bilinçli hal dediginden kasıt tam bir iman ise bu amellerimizde saklı,
fakat dediginiz bilinçli hal imana simetri olmaksa bu da çevremizde mevcut...

inanın bilinçli hal bi yana insanlar bilinçsizce bile Allah u ekber demekten kaçınıor hal böyle olunca da git gide gaflete düşüoruz..

demem o ki ağızdan çıkan her ALLAH U EKBER bizleri iyiye ulaştırabilir hal bilinçli de olsa bilinçsizde olsa degişmez
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Uhud savaşına giden bir sahabe ile onu üzerinde taşıyan deve ile arasındaki fark nedir ?
Bilinçtir. Deve gider fakat ne içşn gittiğini bilmeden. Fakat sahabe işin bilincidedir bir mükafat olduğunu bilir. Bilinç konusunda çokça verilen bir örnektir bu fakat benim ilk yorumumda anlatmak istediğim kasıt bu değildir.

Günde 5 vakit namaz kılan bir Müslüman her namaz sonrası bilinçli ya da bilinçsiz 33 kere Allah'u Ekber der zaten. Ister o tesbihi hızlıca çekmiş olsun ister her harfin hakkını vererek. Yani hayatımızın içinde var zaten. Fakat benim kastım bu da değil.

Örnekleri çoğaltabilirim de fakat benim demek istediğim şudur.
Ilk yorumumda da yazdığım gibi çoşku dolu cümleler diye giriş yapmışım.

Yani hadi şunu yapın bunu yapın şöyle yapalım böyle yapalım vs gibi cümlelerin sadece lafızta kaldığı hale dökülmeden yani yaşamadan bir numarası olmadığı ile alakalıdır.

Ben yıllardır bu kelamları duyuyorum 3 gün bir şey yapılır 5. Gün fıstır.
Kitaplarda dergilerde yazılarda ne bileyim izlediğim videolarda herkes bir şey yapalım diyor da e yapan ?

Ben bunları okumaktan yoruldum.

Fakat şöyle bir şeyde gözlemledim. Nereye gidersem etkinlik olur ders olur yardım olur vss hep aynı insanları görüyorum ya da benzetiyorum bazen bilemiyorum. Yani söylemek yerine icratte geçmiş insanlar.. Yani benim ilk söylediğim artık söylemden çıkmış yaşantılarının içindeler.

Siz onlara baktığınızda onların bir şey söylemesinde gerek kalmıyor cunku o hal ile sizde işin ucundan tutuyor buluyorsunuz kendinizi.. Iyi olmak değil aktif iyi olmak bilinçsiz olmak değil bilinçli olmaktır mesele..

Bu sene ramazana ayında Süleymaniye deki Şehzade camiinde teravih -gece namazına gelen daha doğrusu orada itikafa giren bir grup Doğu Türkistan'lı kardeşler tanıştım.

Sizin benim hadi sizi geçtim belki yapıyorsunuzdur elime sürmeyi tenezzül etmeyeceğim tuvaletlerde bulunan çer çöpü elleriyle temizleyip çıkıyorlardı her defasında.

Çok uzattım fakat demek istediğim bir şeyi hakkıyla yapmak ayrı mesele..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-08-2015, Saat:06:12 AM, Düzenleyen: Alketa.
Uzman
paylaşmıs oldugunuz yoruma katılıyorum ve düşünürsen ikimizde aynı şeyleri söylüyoruz zaten...

tabi bilinçli bir şekilde yapmak çok güzel lakin bilinçlenebilmek içinde buna kafa yormak lazım...

emegine yüregine saglık.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.