You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

garip göğüs ağrısı...

garip göğüs ağrısı...

Yeni Üye
garip göğüs ağrısı...
S.a arkadaslar nasılsınız?sızlerden bır konuda fıkır beklıyorum.. yaklasik bir aydir gogus kafesimde uyanirken uzanirken kalkarken bir baski hissediyorum doktora gittim check up yapildi ve hersey temiz cikti fakat bir yasli teyzemiz sirkeli su sık kapi esiklerine vs dedi ve daha da tedirgin oldum cin olabilir dedi arastirmalarim neticesinde sag sol on arkamizda bulunan 4 koruyucu melek oldugunu ogrenip rahatladim fakat madem 4melek varda buyu cin vs nasil zarar veriyor insanlarimiza?bana dadanip dadanmadiklarini nasil anlayabilirim ve nasil korunabilirim?saygi ve sevgilerimi sunarim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-08-2013, Saat:10:46 AM, Düzenleyen: oğuzkağan.
Forumun Uykucu Ninesi
RE: garip göğüs ağrısı...
böyle şeylere itimat etmeyiniz...
Sizin ağrını psikolojik muhtemelen.
Dua edin.en iyi şifa dua etmektir.
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
rica ederim.
Bismillahirrahmanirrahim

Kul eûzü birabbilfelak.

Min şerri mâ halak.

Ve min şerri ğâsikin izâ vekab.

Ve min şerrinneffâsâti fil’ukad.

Ve min şerri hâsidin izâ hased.

1. Sonsuz kerem ve rahmet eden Allah 'ın adıyla (okumaya başlıyorum.)

2. (Biz her çağın müslümanına şöyle diyoruz) De ki: Mahlûkların Rabbine sığınmayı dilerim.

3. (Yani) O'nun yarattıklarının (iç ve dış) kötülüğünden,

4. Karanlıklar meydana getiren ve ortalığı karanlıklara boğanın kötülüğünden,

5. (İnsanlar arasındaki) bağları (koparmak için) üfürenlerin kötülüğünden,

6. Haset etmeye girişen hasetçinin kötülüğünden, (Allah'a sığınırım).

Bir zaman Peygamber efendimizle yolculuk yaparken şiddetli bir fırtınaya tutulduk. Resûlullah, Felâk ve Nâs sûrelerini okuyup, bana buyurdu ki: Ey Ukbe,bu iki sûre ile Allaha sığın; zira Allaha hiç bir kul bunlardan daha fazîletli birşey ile sığınamaz!

Felâk sûresini çok okuyan kimseye, Cenab-ı Hak, kolay yollardan rızık nasip eder. İnsanların hasedinden, her türlü şer ve kötülüklerden muhafaza eder.

Hazret-i Âişe vâlidemiz, Peygamber efendimizin yatacağı zaman, "İhlâs, Felâk ve Nâs sûrelerini okuyup, ellerine üflediğini, sonra da elleri ile vücudunu sıvazladığını bildirmektedir."

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
[Resim: nas-suresi.jpg]
Manası

1. De ki: sığınırım ben insanların Rabbine,
2. İnsanların Melikine [mutlak sahip ve hakimine],
3. İnsanların İlahına.
4. O sinsi vesvesenin şerrinden,
5. O ki insanların göğüslerine (kötü düşünceler)fısıldar.
6. Gerek cinlerden,gerek insanlardan(olan bütün vesvesecilerin şerrinden Allah'a sığınırım!

Tam Metinli Manası

De ki:insanların kalplerine vesvese sokan [insan Allah'ı andığında] pusuya çekilen cin ve insan şeytanın şerrinden insanların Rabbine , insanların Melikine [mutlak sahip ve hakimine] . insanların İlahına sığınırım.

İnişi
Nas Suresi, Mekke'de nazil olmuştur. 6 ayettir. Nas insan demektir.

ya Cübeyr, yolculuğa çıktığında, arkadaşlarının içinde en iyi durumda olmak, sıkıntı çekmemek ve rızık bakımından rahat olmak istersen, "Kulyâ, İzâcâe, kulhüvallahü ehad, kul e'ûzü birabbinnâs oku. Okurken besmele ile başla, besmele ile bitir!"

Ukbe bin Âmir radıyallahü anh anlatır:

Bir zaman Peygamber efendimizle yolculuk yaparken şiddetli bir fırtınaya tutulduk. Resûlullah, Felâk ve Nâs sûrelerini okuyup, bana buyurdu ki:

Ey Ukbe,bu iki sûre ile Allaha sığın; zira Allaha hiç bir kul bunlardan daha fazîletli birşey ile sığınamaz!

Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:

Kulhüvallahü ehad, Felâk ve Nâs sûrelerini sabah akşam üç defa oku! Bunlar sana kâfidir. Hazret-i Âişe vâlidemiz, Peygamber efendimizin yatacağı zaman, "İhlâs, Felâk ve Nâs sûrelerini okuyup, ellerine üflediğini, sonra da elleri ile vücudunu sıvazladığını bildirmektedir."

İmâm-ı Rabbânî hazretleri de, "Sıkıntılı zamanlarda dört kul'leri yani kulyâ, kulhüvallahü ehad, Felâk ve Nâs sûrelerini çok okumalıdır" buyurmaktadır.

Hazret-i Âişe vâlidemiz, Peygamber efendimizin yatacağı zaman, "İhlâs, Felâk ve Nâs sûrelerini okuyup, ellerine üflediğini, sonra da elleri ile vücudunu sıvazladığını bildirmektedir."
İmâm-ı Rabbânî hazretleri de, "Sıkıntılı zamanlarda dört kul'leri yani kulyâ, kulhüvallahü ehad, Felâk ve Nâs sûrelerini çok okumalıdır" buyurmaktadır.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

Sponsorlu Bağlantılar

Ayetel Kursi Anlamı (Meali):

Allah… O’ndan başka İlah yoktur. Diridir, Kaimdir. O’nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur. İzni olmaksızın O’nun Katında şefaatte bulunacak kimdir? O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir. (Onlar ise) Dilediği kadarının dışında, O’nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar. O’nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır. Onların korunması O’na güç gelmez. O, pek Yücedir, pek büyüktür.

Okunduğu yer: Namaz içinde sure şeklinde okunduğu gibi, namazda tesbihden önce de okunur.
Her şeyin bir zirvesi vardır. Kur’an-ı Kerim’ in zirvesi de Bakara Suresidir. Çünkü bu surede öyle bir ayet vardır ki o, Kur’an ayetlerinin efendisidir.

Bu, Âyet’el-Kürsî’ dir.

(Tirmizi, Fezaili Kur’an:2)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
bu duaları oku inşallah rahatlarsın.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.