You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cezalı Üye
Forum üyeliği
Uye oldugumdan beri farkettiğim bir şey var. Savunmuyorsunuz hiçbir şeyi. Buraya açılan konularda tartışma görmüyorum. Saçma sapan şeyler oluyor. Ya hakaretleşme,ya çok bilmişlik. Mantık yok, saçma sapan laf dalaşı var.Forum hesabımı silmenizi rica ediyorum.ayrica açtığım konu ve mesajlarida. burada durmanın herhangi bir anlamı yok.forum bana hiç birşey katmiyor.bos bol felsefe var .bilimsel bir makale konu görmedim.sordugum sorularda tatmin edici cevaplar alamadım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 05-06-2017, Saat:09:33 PM, Düzenleyen: Nazlıcan.
Profesör
RE: Forum üyeliğimin silinmesini istiyorum
hakaret olabiliyor ama bu insanların saygısızlığı.. konular fazlasıyla var ve zaman zamanda paylaşım yapılıyor. forumda biraz konulara bakarsanız bunu sizde göreceksiniz.
üyelik silmeye gelince bu talebinizi kabul edemiyoruz. forum ilginizi çekmiyorsa gelmezsiniz!
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
@evolution, şikayet ettiğin şeyden dolayı uyarı aldın. Farkında mısın kendini şikayet ediyorsun.

Sen forumda bilimsel bir şeyler yazdın da buna engel olan mı oldu?

Bence kendini karşına alıp bir güzel konuşmalısın.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Zaman buldukça dikkatinize bilimsel makaleler paylaşmaya calisirim.evrim ya da başka konular üzerine. farketmez.unutmamak gerekir ki makinelesmek bir güçtür.makinelerin evrimi başlamış bile.insansi makineler...ruhsuz.belki bir ruhlarının olduğunu bile düşünecekler.ama onları tanrı yaratmadı insan yaptı içinede ruh uflemedi,koymadı.ama onlar bir ruhlarının olduğunu düşünecekler.insanlarla savaşı kazandıktan sonra.bilmkurgu filmlerinde çokça görmüşsünüzdür.tanriyi arayacaklar kendilerini kimin oluşturduğunu merak edecekler.oysa kendilerini yapanları öldürdüklerini bilmeyeceklerrrrr.desemde inanmazsınız biliyorum.bir makinenin ''doğurabilecegine'' inanmak aklın sonu.ama ya doğurursa!...hoca gole maya çalmış ya tutarsa? demişya onun gibi.ya doğurursa??!evrim var mı yok mu olabilir mi?evrim bir inanc midir?evrim mi,yaradılış mi?yoksa evrimci yaradilis mi?bu sorulara bilimin ışığında değinirseniz bilgilendirirseniz bizlerde birşey öğrenebiliriz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bunun için size ayrı bir konu açarım. alpi hocam çok haklı gülücük kendinizle bir konuşun çok fazla felsefe..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Forum üyeliği
iki konu açtım. umarım bir daha bu sorularla gelmezsiniz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
bir de kendinle konuş derken anlamadım.kendimizle konuşmak kötü birşey mi.lakin birçok yazar bilhassa o çok beğendiğiniz,sözlerinden alıntı yapıp özlü söz olarak paylaştığınız.iste o yazarlar varya bir roman yazarken bunu çok yapıyorlar.kendilerini her roman karakterlerinin yerine koyup yazıyorlar. üretiyorlar.sizlerde bu yazilanlari beğeniyor,paylaş miyor musunuz?o yazarlar zeki insanlardır. hayal güçleri kuvvetlidir.bircok psikolojik karakteri kafalarında kurgulayıp dusuncelerinde kendileri ile konuşup yazıyorlar.bunlar bilinçli birer eylem olduğu için psikolojik,klinik,psikiyatrik bir vaka değildir.bilhassa dahiliklerinin kurgu yetilerinin gücünü gösterir.herneyse dediğim gibi makinelerin ruhu yoktur.bir makinayi ruhunun olmadığına da inandıramazsınız.o acı çekecek. cennet diye bir yerin olduğuna inanacak.yok olup gitmek istemeyecek.insan biyolojik bir makina mıdır? bilim bunun cevabını arıyor. ölünce nöronlar arası elektriksel faaliyet sürsede,hücreler kısa süreli çalışmaya devam etsede,yaralar iylesse de,hatta kalp atsa dahi vücuttan eksilen şey her ne ise kadavrada canlılık emaresi gözlene miyor? buna nabzi atan kadavra denir.Los Angeles'taki California Üniversitesi'nde nörolog olan Alan Shewmon, kişinin ölümünden sonra bedeni bir haftadan fazla yaşam belirtileri göstermeye devam eden 175 vaka tespit etmiş.ve aslinda biyolojik olarak farklı dokular farklı hızda ölür.öyle ki dizine vurulduğunda bacağını ileri fırlatan cesetlere bile rastlanmıştır.bilim burda nasıl sorusunu soruyor.bu nasıl olur?herşey görünürde yerli yerinde ama birşey yok!tetikleyici güç yok.iste bu güç ruh mudür?dinler bunun ruh olduğunu söylüyor.makinalarda ki elektriksel enerji ya da insan hücrelerinde ki elektriksel faaliyetler benzese de bir makina nin gücü kesildiğinde(ana güç unitesi ) tüm işlevi durur.insan ölünce bir zaman vücudda ki bu elektriksel aktivite sürsede en ufak bir canlılık gözükmez. oysa gözükmesi gerekli.burda insan biyolojik bir makina olsa bile ondan çıkan vücudunu terk eden ana guc unitesiher ne ise bu ruh olabilir.ki dinlere görede öyledir zaten.beden ruhun binegidir dinlere göre.bilim ise fizik ötesi ruhsal kavramlara sıcak bakmaz.deney ve gözleme dayandırmak ister.yani haklısın nazlıcan bol felsefe bunlar.felsefede kuru kuru gitmiyor yanında tartışacağın biri olacak ki zevkli olsun.kendi kendime ne zevki var.-ki parcacik fizikcilerinin sakladığı fizik ötesi varlıklarla ilgili bilgilerin olabileceği düşünülüyor. parcacik çarpıştırma deneyinde fizik ötesi metafizik olaylara ilişkin veriler elde edilmiş gizli bilgiler olabilir.su an bilim bunların cevabını verecek kadar gelişmiş sayılmaz.biraz klasik olacak ama sözlerimi einstein bir sözü ile bitireyim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Kendini karşına alıp konuşmak elbette kötü değil.
Kötü değil iyi bir şeyi tavsiye ettim sana, ki bunu herkesin yapmasını isterim.

Daha sonra yazdıklarına bakıyorum da o kadarda karmaşık değil olup bitenler.
Bir çok soruna cevap olacak şeyin cevabını aslında söylüyorsun ama neden farkında değilsin?

Neden robotları bir yapan var da insanı yapan yok?
Neden robotların atası uzaydan düşen demir ve zeytin ağacı değil de insanın atası maymun?

Bilimsel diye okuduğun-yazdığın şeyleri şöyle iyice derk etmeye çalışır mısın? gerçekten bilimsel mi?
Bir idenin bilimsel olabilmesi için en azından akla yatkın olması gerekir.

Bilimsel ne demektir?

Gerçekliği ispatlanmış hiçbir şey artık bilimsel değildir.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
evrimi savunmadığımız için cevap vermeye değer görmüyoruz....cevaplarımız kızgınlığımızdan veyahut islami bir sitede ısrarla evrim evrim denilmesinden rahatsızlığımızdandır..

Biz ALLAH ın dinini savunduğumuz için bu tepkileri alıyorsunuz..evrimi savunabilirsiniz ama burası yeri değil...evrimci biri ile arkadaş olamam açıkçası...tartışmayada giremem..cahilliğinize bizi ortak etmeye çalışıyorsunuz...

ALLAH ı sevenle beraberdir müslüman..Sevmeyenle inanmayanla kol kola olamaz..
ister kızın ister üzülün ama gerçekler bunlar...Yaradanın yarattıklarını evrim gözü ile bakmak körlükten de öte...dile getirmek istemiyorum..kırıcı olabilirim...çok kalabalık ama az ve boş konuşuyorsunuz bana göre gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.