You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Fitneler ve Fitneciler Hakkında Bir Kaç Hadis-i Şerif

Profesör
Enes radiyallahu anh rivayet ediyor,

Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:

"Fitne uykudadır. Allah, onu uyandırana lanet etsin." (Ramuz El Ehadis, Sh: 226, No: 5)

...

Mikdad İbni Esved radiyallahu anh rivayet ediyor,

Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:

"Mes'ud kimse, Fitnelerden uzaklaştırılmış kimsedir. Fitneye düşmüşte sabretmiş, ne güzel şey, ne güzel şey, ne güzel şey. Fitneyi yayanların ise, vay haline, vay haline, vay haline." (Ramuz El-Ehadis, Sh: 100, No: 6)

...

Arfece radıyallahu anh anlatıyor:

"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Şerler ve fesadlar olacak. Kim, birlik içinde olan bu ümmetin işinde tefrika çıkarmak isterse, kim olursa olsun kılıçla boynunu uçurun."

-Bir rivayette: "...onu öldürün!" denmiştir-."

(Müslim, İmaret 59, No:1852 - Ebu Davud, Sünnet 30, No: 4762 - Nesai, Tahrim 6, No:7, 93 - Ramuz El Ehadis, Sh: 140, No: 3)

...

Ebu Sa'id radıyallahu anh anlatıyor:

"Müslümanlar arasına tefrika girip (iki fırkaya ayrıldıkları) zaman dinden çıkan bir taife zuhur edecek. Onları, iki taifeden halka en yakın olanı öldürecektir." (Müslim, Zekat 150, No: 1065 - Ebu Davud, Sünnet 13, No: 4667)

...

Amr İbni As radiyallahu anh rivayet ediyor,

Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz şöyle buyurdu:

"Biraz önce Cibril (a.s) Bana geldi ve: "İnnâ lillah ve innâ ileyhi râci'ûn" dedi.

Ben de: "Evet, biz Allah'ınız ve ona dönücüyüz. Fakat ne sebeble böyle söyledin Ya Cibril?" dedim. Buyurdu ki:

"Senin ümmetin, çok değil, Senden az bir zaman sonra fitneye düşecektir." Ben de:

"Küfür fitnesi mi, yoksa dalalet fitnesi mi?" diye sordum. Buyurdu ki:

"Bunların hepsi olacak." "Ben onlara Allah'ın kitabını bırakıyorum, bu fitne nereden doğar?" dedim. Dedi ki:

"Allah'ın kitabını bırakmaları sebebiyle dalalete düşerler. Ve bu onların Uleması ve Umerası ile başlar. Umera halkın haklarını kendilerine vermez ve aralarında kıtal vaki olur. Ulema da umeranın arzu ve heveslerine tabi olur ve onların dalalette devamlarına sebep olurlar. Sonra da bu hallerinden çekinmezler." Ben de:

"Ya Cibril! Onlardan kurtulmak isteyen kimse ne ile kurtulur?" dedim.

Buyurdu ki: "Çekinmek ve sabır etmekle ki, hakları verilirse alırlar, verilmezse vazgeçerler" (Ramuz El Ehadis, Sh: 10, No: 9)

...

Ebu Umame radıyallahu anh anlatıyor:

"Yakında fitneler olur. Adam müslüman sabahlar, akşama kafir olur. Ancak, Allah'ın kendisini ilimiyle ihya ettikleri müstesna." (Ramuz El Ehadis, Sh: 299, No: 7)

...

Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor:

"Fitne gelir, kulları fırtına gibi savurur. Bunun içerisinden âlim, ancak ilmiyle kendini kurtarır." (Ramuz El Ehadis, Sh: 105, No: 7)

...
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Fitneler ve Fitneciler Hakkında Bir Kaç Hadis-i Şerif
ilahi_aşk kardeş

Allah c.c senden ve ümmetten razı olsun.

inşallah fitneleri Kur'an ve sünnetle ayıranlardan oluruz.

70 milyonun müslümanım dediği yerde Laik-demokratik-kapitalizm dini -düzeni -rejimi-sistemi hakimse fitnelerin içimizde çok olduğunun fitnelerin işbaşında önde olduklarının göstergesidir.

inşallah islam dini-rejimi-düzeni-sisteminin hakim olması için fitneleri bize gösteren Allah c.c ye sonsuz şükürler olsun.

Allah c.c yar ve yardımcımız olsun.
Degerli onuri Kullanicisi Apr 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-08-2010, Saat:10:03 AM, Düzenleyen: onuri.
Profesör
amin inşAllah cümlemizden razı oLsun Allah hepimizi korusun fitnecilerden..
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Allah razi olsun.
Su son gunlerde ozellikle tekrar tekrar gozden gecirilmeli.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Paylasim icin tesekkr ederim.. Rabbim cumlemizi muhafaza eylesin..
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.