You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Feytullah Gülen in Açıklaması...

kimya-yı saadet
Gülen'den şaşırtan İsrail demeci!

Fethullah Gülen, kendi hareketiyle ilişkili bir derneğin Gazze'ye yardım götürmek istediği zaman onlara İsrail'den izin almaları gerektiğini söylediğini belirtti

Fethullah Gülen, ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal’a verdiği söyleşide, Türk bir kuruluşun önderlik ettiği bir filonun İsrail’in izni olmadan Gazze’ye yardım götürmesini eleştirdi.

Fethullah Gülen, İsrail ordusunun, Akdeniz’de Gazze’nin ablukasını delerek yardım götürmeyi amaçlayan filoya düzenlediği operasyonda 9 Türk hayatını kaybetmesiyle ilgili görüşlerini açıkladı.

Gazetenin haberine göre Gülen, söyleşide olayla ilgili izlediği haberler hakkında, "Gördüğüm şeyler hiç de hoş değildi" dedi. Gülen, "Çok çirkin şeylerdi” diye konuştu.

Gülen, organizatörlerin Gazze’ye yardım götürmeden önce İsrail’le uzlaşma yolunu seçmemelerini "faydalı sonuçlar doğurmayacak şekilde otoriteye baş kaldırmak” olarak tanımladı.

İsrail'den izin alınmalıydı

WSJ, Gülen’in sözlerinin İsrail tarafından iade edilen aktivistlerin Türkiye’de kahramanlar gibi karşılandığı bir döneme denk geldiği yorumunu yaptı.

Gazze’ye yardım götüren gemilerin önder organizatörlerinden biri olan ve 100’den fazla ülkede yardım faaliyetleri gerçekleştiren İnsani Yardım Vakfı’ndan (IHH) kısa bir süre önce haberdar olduğunu söyleyen Gülen, “IHH’nin politik bir amaç güdüp gütmediğini söylemek kolay değil” dedi.

Suçluyu bulma işi BM'nin

Gülen, kendi hareketiyle ilişkili bir derneğin Gazze'ye yardım götürmek istediği zaman onlara İsrail'den izin almaları gerektiğini söylediğini belirtti.

Gülen ayrıca, bu olayda suçluyu bulma işinin Birleşmiş Milletlere bırakılmasının en iyi seçenek olduğunu da sözlerine ekledi.
Söyleşiyi gerçekleştiren muhabir, Gülen’in evinin koridorunda, büyük bir Türkiye haritası, Kuran’dan bir ayet ve Boğaz üzerinden geçen bir Türk F-16’sının resmi bulunduğunu da aktardı.

internethaber
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet
RE: Feytullah Gülen in Açıklaması...
iki haber sitesi haber7 ve samanyoluhaber korkularından bu habere yorum eklemeyi sistemden kaldırdılar. Haber7'de bu haber için yorum ekle sekmesi kaldırıldı. Hiçbir şekilde yorum eklenemiyor. samanyolu ise sadece 8 tane "yandaş" yorum aldı diğer bütün yorumları eklemedi. Kendi okurlarının bile tepkisinden korkar oldular oldu sanıyorum...

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
dediğin gibiyse çok yanlış yapmışlar. ben zaten müslümanların bu huyunu anlamıyorum. hiçkimsenin eleştriye tahammülü yok. yanlışı kabul etme durumu yok. hepimiz dört dörtlüğüz ne de olsagülücük o açıklama içinse tek diyebileceğim müslüman bi insana hiç yakışmadı. eminimki kendi tabanından da büyük tepki gelmiştir. ama kendi ağzından duymadıkbelki başka bişey söylemek istedi veya çarpıtılıdı bunuda bilemiyoruz tabiki
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.