Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Fethullah Gülen Hakkında Düşünceleriniz .
Fethullah Gülen Hakkında Düşünceleriniz .
Fethullah gülen hoca efendi dendiği zaman aklıma gelenler
-dinler arası diyalog
-cemaatın nasıl büyüdügü (cabucak)
dinler arası diyalog meselesi sizlerinde bildigi gibi ülkemize ilahıaytcı camııasında veya dıger camıalarla tartısılan konular arasında. bu konu hakkındakı zıt dusuncelerı okudum...
dınler arası dıyalog fethullah gulenden once de mevcut olan bır konuydu hoca bu konuyu uygulayan oldu...amacının islamı yaymak oldugunu söyleyenlerle cok karsılasıyorum ... amacı bu olmasa zaten bunun zıttı olacak oda hrıstıyanlıgı yaymak ya da ıslamı yaymamak kı bu dırekt kafırlıktır.(allah korusun)..yani hocanın amacının islamı yaymak oldugu aşikar.. bu dusunde olabılır ama sizde biliyorsunuzki insan oglunun dogru dıye ısrar ettıgı bır cok seyin sonucu yanlıs olabılıyor...
olumsuzluklarını söyleyenler:#Dinler arası Diyalog: Susmaktır, sessiz kalmaktır. Söylenenleri eksiksiz yerine getirip, Vatikan’ın kulu kölesi olmaktır. Müslümanlara kan kusturan Amerika’ya, İsrail’e, İngiltere’ye ve batı medeniyetinin karşısında el pençe divan durup, haritada yerini bile bilmediğimiz, ismini onların sayesinde duyduğumuz ülkelerle barış tesis etmektir. #
böyle dıyorlar
olumlu taraflarını söyleyenler: #dinler arası dıyalogun Allah rızası ıcın ıslam ıcın yapılan bır teblig oldugunu bunda baska nıyetlerın aranmaması gerektıgını ve bu sayede bir cok rahıbın veya gayrı muslimin musluman oldugu ..# söylu yorlar...
nedır bu dınlerarası dıyalog arkadaslar ben gercekten hala arastırmaktayım...ve emınsızlıgımı surdurmekte...nedır acaba
ikinci mesele
cemaatın bu sekılde cabucak nasıl buyudugu... neden bu abd veya diger devletler cemaata kapılarını actı siz sanıyor musunuz ki...bu devletlerın safıyane sekılde kapılarını acacagını...acmazlar demi peki neden bır cıkarları vardır demi...elbette ama ne bılmıorum...buradada emın degılım ....
fethullah gulen hocaefendi dendıgı zaman bunlar geliyor acızane aklıma kısılerın dusuncelerı önemlıdır demı...zaten
bir insan elbette düşüncelerınde yanılabılr ...bir olayaın olumlu dusunulen sonucları elbette olumsuz olabılr...yani insan beşer şaşr...
burada dıyebılecegım sey dinlerarası diyalogun ve dıger dusunulenlerın sonuclarını Allah tarfından olumlu kılınması...
fethullan gülen hoca efendiye buradan selamun aleykum... ınsaalah...
tesekurler öze dönus acızane fikirlerim ...eminsizlik hakim ama bu bende böyle arkadaslar
selametle...
"Basar(Göz) sanatı(mahlukatı) görürde, basiret(kalp gözü) sanatçıyı(Halıkımızı, Saniimizi, Ma'budumuzu, Rabbimizi) görmezse çok abes olur."
Ne ki SEVDA:Hakka sevdalanmadıktan sonra..
Ne ki HAYAT: Hakkı yaşamadıktan sonra..
Ne ki KAVGA: Hak yolunda olmayınca..
Ne ki ÖLÜM:Şehadet vurmayınca..
“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:
Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
AŞKI YAŞAMAYI İSTİYORSAN, ÖNCE YAŞAMAYI ÖĞRENECEKSİN
GÜZEL GÜNLER SANA GELMEZ, SEN ONLARA YÜRÜYECEKSİN...
HZ. MEVLANA
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
![[Resim: urjn1.jpg]](http://t1311.hizliresim.com/1h/p/urjn1.jpg)