sevim zeynep Adlı Kullanıcıdan Alıntı:çağdaş Adlı Kullanıcıdan Alıntı:zülcenaheyn Adlı Kullanıcıdan Alıntı:çağdaş Adlı Kullanıcıdan Alıntı:zülcenaheyn Adlı Kullanıcıdan Alıntı:çağdaş Adlı Kullanıcıdan Alıntı:felsefe çaga ayak uydurmaktır,
felsefe çağa ayak uydurmaksa çağimiz teknoloji ve islam çaği öyleyse felsefe anlayişinda büyük bir değişiklik olmasi gerek..ne yazik ki eski dogmalar tartişilmaya devam ediyor..
felsefe benim felsefe sensin felsefe hersey.......................şimdi !
elhamdülillah ki ben müslümanim elhamdülillah ki ben benim sen de sensin....KURAN ın geniş ufkunu benimsemek var iken felsefeyle hayati sınırlandirmak.........?
felsefe düşünmektir....... kuranı kerim de düsünmek.kuranımız düsünmek felsefe de düsünmek. misal: ....... düsünmez misiniz! diyor yüce kitabımız.
aslında başlık yeni açıldı gençler gönüllerince tartışsınlar
belli bir islami eğitimden geçmiş küfre dalmıycak gençler bunlar zarar gelmez yapacakları düşünce jimnastiğinden diyorum ama
bazı şeyler üzerinden fikir beyan etmek de gerekiyor...
bu bağlamda
Kur'an da emredilen tefekkürdür ve belli sınırlar dahilinde düşünmektir...
ewela teslim olamyı ardından teslimiyyet içinde sahip olduğun sınırlar dahilinde derinleşmektir tefekkür
Allah tealanın hiç düşünemz misiniz diye istediği budur
felsefe ise herşeyin üzerine akıl filtresi tutmak ve ondan geçebilen varsayımları doğru telakki etmektir
herşeyin üzerinde vahyi filtre kabul edip bundan sonra akılla olaylara yaklaşmak ve anlayamadığımız noktalarda Hakk a teslim olmak ise tefekkürdür...
"aslında başlık yeni açıldı gençler gönüllerince tartışsınlar"
Sevim Zeynep dikkat ediyorum bizi hep bu "genç" koagorisine alıyorsun, Sen çok mu yaşlısın biz genç gibi mi gösteriyoruz

Eğer öyleyse kendi adıma teşekk. ediyorum

giderayak işlerim var bitirilecek, 
![[Resim: paylas1ck.gif]](http://img504.imageshack.us/img504/2509/paylas1ck.gif)