You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

...DeRsAaDeT...
Cvp: RE: felsefe nedir?
çağdaş Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
zülcenaheyn Adlı Kullanıcıdan Alıntı:kardeş nasil anlatacağni bile kestiremiyorsun ohalde bu körü körüne bir kabullenme değilmidir...KURAN ile karşilaştirmak gayet doğal çünkü ben hayatimi onunla anlamalandiriyorum ki karşilaştimam da da KURAN nın üstün geleceğini biliyorum..felsefe KURAN a tamamen zit bir şey bence..felsefeyi hayat kılan gerekçe ne senin için..düşünmek mi düşünmeyi ALLAH sana bahşetmiş felsefe yi buna araci kılıyorsan..bir daha düşün derim..yanliş anlaşilmaya meyil vermeyelim amacim tartişmak değil sadece düşüncelerimi savunuyorum..eminim ki KURAN konusunda hem fikiriz fakat senin hayatina soktuğun felsefe mantiği KURAN ile bir çelişki benim için iki zit şeyi bir arada tutamazsin..

kardeşim felsefe Bilgiyi sevmek, bilginin peşinden koşmak manasındadır ben lise müfredatın daolan felsefeden bahsetmiyorum ögrencilerin aaaaaaaaa bu ders cok sıkıcı dedigi felsefeden nbahdetmiyorum senin aklın da bir yanlış felsefe var felsefe kurana ters degildir cünkü felsefe bilgiyi sevmektir. .hep bana diyorsun celişkivar yok sen kendini anlatamıyorsun bir de diyorsun ki kuran konusunda hem fikiriz gel bir de olmayalım bir mana da sen bana kitapsız diyorsun.3elbette ki tartısmak için konusmuyoruz .

anlamak istediğin gibi anladiğin bir gerçek..kimseye kitapsiz deyecek kadar alim sanmadim kendimi..öyle bir hükme varmaya haddim yok..sen dedin ki KURAN ile karşilaştirilmamasi lasim..bende dedim ki KURAN işiğinda bakmak lasim mesleye...sadece feslefe çağa uymaktir cümlesini kendimce yorumladim cevap yazip hodri meydan anlaminda ......şimdi? yazan sen idin..bende cevap yazdim herkes kendi düşüncesini söylemekte serbest ise bu celallenme ne diye...şahsina ait söylediğim bir şey yok sadece düşüncelerimi savunuyorum....sende aynini yapacaksan sakin bir cevap ver..şahsina söylediğimi sanip da gocunacaksan burasi yeri değil...neyse rahatsizlik verdi isem üzgünüm...ama kimsenin üstüne alinip da ters cevap vermeye hakki yok..
Bunu ilk beğenen sen ol.
...DeRsAaDeT...
simayım Adlı Kullanıcıdan Alıntı:şimdi bu konuda şunları söylemek isterim pozitif bilimleri topyekün yok saymak çok yanlış sizin karşınıza filozof biri çıksa dinle ilgili sorular sorduğunda tezini çürütmek adına felsefe hak.bilgi sahibi olmak zorundasın yani onun dilinden konuşacaksınki derdini anlatabileceksin yani dinimizi bütün meslek gruplarının anlayacağı şekilde anlatmak en doğrusu bu...
din-felsefe ilişkisini bu açıdan değerlendiriyorum yoksa sabah-akşam felsefe düşünüp kafayı kırmak tabiki saçmalık olur kimya fizik biyoloji vs vs...bunları niçin öğreniyoruz bence bu pozitif bilimleri öğrenmedeki amacımız yaratıcıya ulaşmanın bir kaç yoluda onun için...
ben imam-hatip lisesinde okurken meslek deslerinin yanında pozitif dersleride gördüm tabi bütün imam-hatipler için bu böyle niye öğrendik acaba?
soralım kendimize
inaçlı bir kimyacı bir fizikçi bir filozofun dünyayay bakış açısıyla ateist bir bilimcinin dünyaya bakış açısı ne kadar farklı ben olaya böyle bakıyorum o yüzden felsefede diğer poztif bilimlerde yüce yaratıcıya ulaşmada köprü vazifesi görmektedir yoksa ölçüt olarak kabul etmek zinhar yanıştır ölçümüz müslüman olarak bellidir kuranı kerim sünneti seniye...
şahsi düşüncelerim katılırsınız katılmazsınız orası size kalmış tartışmaya girmeyeceğim hiç kimseyleyes
tesekkürler simaycim..herkes senin gibi açiklasa ve sakin olsa belki daha güzel ortam oluşacak..bende senin düşüncelerine saygi duyuyorum..ve baskalarindan da saygi bekliyorum..vesselam..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
zülcenaheyn Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
zülcenaheyn Adlı Kullanıcıdan Alıntı:kardeş nasil anlatacağni bile kestiremiyorsun ohalde bu körü körüne bir kabullenme değilmidir...KURAN ile karşilaştirmak gayet doğal çünkü ben hayatimi onunla anlamalandiriyorum ki karşilaştimam da da KURAN nın üstün geleceğini biliyorum..felsefe KURAN a tamamen zit bir şey bence..felsefeyi hayat kılan gerekçe ne senin için..düşünmek mi düşünmeyi ALLAH sana bahşetmiş felsefe yi buna araci kılıyorsan..bir daha düşün derim..yanliş anlaşilmaya meyil vermeyelim amacim tartişmak değil sadece düşüncelerimi savunuyorum..eminim ki KURAN konusunda hem fikiriz fakat senin hayatina soktuğun felsefe mantiği KURAN ile bir çelişki benim için iki zit şeyi bir arada tutamazsin..

kardeşim felsefe Bilgiyi sevmek, bilginin peşinden koşmak manasındadır ben lise müfredatın daolan felsefeden bahsetmiyorum ögrencilerin aaaaaaaaa bu ders cok sıkıcı dedigi felsefeden nbahdetmiyorum senin aklın da bir yanlış felsefe var felsefe kurana ters degildir cünkü felsefe bilgiyi sevmektir. .hep bana diyorsun celişkivar yok sen kendini anlatamıyorsun bir de diyorsun ki kuran konusunda hem fikiriz gel bir de olmayalım bir mana da sen bana kitapsız diyorsun.3elbette ki tartısmak için konusmuyoruz .

anlamak istediğin gibi anladiğin bir gerçek..kimseye kitapsiz deyecek kadar alim sanmadim kendimi..öyle bir hükme varmaya haddim yok..sen dedin ki KURAN ile karşilaştirilmamasi lasim..bende dedim ki KURAN işiğinda bakmak lasim mesleye...sadece feslefe çağa uymaktir cümlesini kendimce yorumladim cevap yazip hodri meydan anlaminda ......şimdi? yazan sen idin..bende cevap yazdim herkes kendi düşüncesini söylemekte serbest ise bu celallenme ne diye...şahsina ait söylediğim bir şey yok sadece düşüncelerimi savunuyorum....sende aynini yapacaksan sakin bir cevap ver..şahsina söylediğimi sanip da gocunacaksan burasi yeri değil...neyse rahatsizlik verdi isem üzgünüm...ama kimsenin üstüne alinip da ters cevap vermeye hakki yok..

celallendim evet ya böylle kendimi tutamıyoru ama siz de birazcık celallendiniz sayılır bir daha dikkat edecegim özür dilerim hakkını helal et
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
...DeRsAaDeT...

celallendim evet ya böylle kendimi tutamıyoru ama siz de birazcık celallendiniz sayılır bir daha dikkat edecegim özür dilerim hakkını helal et

eyvallah kardeş...varsa helal olsun sen de helal eyle..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman

eyvallah kardeş...varsa helal olsun sen de helal eyle..

helal olsun kardeşim....
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
seminal Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
zülcenaheyn Adlı Kullanıcıdan Alıntı:aman ya saçmaliktan başka bir şey diyemiyorum akşam felsefe çöze çöze şaşkoloz oldum beni sinir ediyoo bu felsefeSad

Bu da şuna benzemiş zamanında ÖSS ye hazırlanırken o üniversiteye hazırlık dergilerinin sözel kısmında Edebiyat ve Dilbilgisi konu anlatımları olurdu okumaya çalışırdım çok sıkıcı ve saçma gelirdi yani bildiğinide unutturan cinsten hiç bir şey anlaşılmazdı...

Bende hiç konuları okumadan mevcut bilgilerimle direk test çözdüğümde nerdeyse hiç yanlış çıkmazdı konuları okusam testleri çözemeycek hale gelirdim herhal Smilegülücük

aramizdaki fark sizin edebiyattan sıkılmanız benimse felsefeden..ikisini ayni kefete koyamam.edebiyat benim olmassa olmazlarimdandir..

felsefe dersini sevmediğim için saçma değil..tam tersi saçma olduğu için sevmiyorum sıkıcı buluyorum..felsefe olanla değil olmasi gerekenle ilgileniyor yani bizim inancimiza göre kadere başkaldirmaya çalişiyor..saçma olmasinin sebeplerinden biri..bir diğeri ise dogmatik düşünceler bana göre bu felsefenin tamami için geçerli bir şey bunu yukarida söylemiştim..toparlayacak olursam..felsefe dogmatik olmasinin yaninda olmasi gerekenle ilgileniyor ve ayrica bitmişlik yok düşünüyorum:Tongue büyük bir çelişki değil mi..zaten filozoflar da hep çelişkileri sorgulamakla uğraşmişlar..elde ne var "SIFIR"..

Buradan çıkardığım sonuç şu:
Düşüncelerimizin bilgilerimizin ve fikirlerimizin bir önemi yok benim bildiklerim ve anlattıklarım karşı fikre yansıması algıladığı kadar var...

Son sözüm...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-05-2008, Saat:06:59 PM, Düzenleyen: seminal.
...DeRsAaDeT...
zülcenaheyn Adlı Kullanıcıdan Alıntı:aman ya saçmaliktan başka bir şey diyemiyorum akşam felsefe çöze çöze şaşkoloz oldum beni sinir ediyoo bu felsefeSad

Bu da şuna benzemiş zamanında ÖSS ye hazırlanırken o üniversiteye hazırlık dergilerinin sözel kısmında Edebiyat ve Dilbilgisi konu anlatımları olurdu okumaya çalışırdım çok sıkıcı ve saçma gelirdi yani bildiğinide unutturan cinsten hiç bir şey anlaşılmazdı...

Bende hiç konuları okumadan mevcut bilgilerimle direk test çözdüğümde nerdeyse hiç yanlış çıkmazdı konuları okusam testleri çözemeycek hale gelirdim herhal Smilegülücük

aramizdaki fark sizin edebiyattan sıkılmanız benimse felsefeden..ikisini ayni kefete koyamam.edebiyat benim olmassa olmazlarimdandir..

felsefe dersini sevmediğim için saçma değil..tam tersi saçma olduğu için sevmiyorum sıkıcı buluyorum..felsefe olanla değil olmasi gerekenle ilgileniyor yani bizim inancimiza göre kadere başkaldirmaya çalişiyor..saçma olmasinin sebeplerinden biri..bir diğeri ise dogmatik düşünceler bana göre bu felsefenin tamami için geçerli bir şey bunu yukarida söylemiştim..toparlayacak olursam..felsefe dogmatik olmasinin yaninda olmasi gerekenle ilgileniyor ve ayrica bitmişlik yok düşünüyorum:Tongue büyük bir çelişki değil mi..zaten filozoflar da hep çelişkileri sorgulamakla uğraşmişlar..elde ne var "SIFIR"..

Buradan çıkardığım sonuç şu:
Düşüncelerimizin bilgilerimizin ve fikirlerimizin bir önemi yok benim bildiklerim ve anlattıklarım karşı fikre yansıması algıladığı kadar var...

Son sözüm...

düşüncelerimizin ve fikirlerimizin bir önemi olmasaydi bu forum çatisi altinda toplanmaz idik...ister ilk sözün oslun ister son sözün..ben inandiğimi söylemekten geri kalmam..vesselam..
Bunu ilk beğenen sen ol.
çağdaş Adlı Kullanıcıdan Alıntı:felsefe çaga ayak uydurmaktır,

felsefe çağa ayak uydurmaksa çağimiz teknoloji ve islam çaği öyleyse felsefe anlayişinda büyük bir değişiklik olmasi gerek..ne yazik ki eski dogmalar tartişilmaya devam ediyor..

felsefe benim felsefe sensin felsefe hersey.......................şimdi !

elhamdülillah ki ben müslümanim elhamdülillah ki ben benim sen de sensin....KURAN ın geniş ufkunu benimsemek var iken felsefeyle hayati sınırlandirmak.........?

felsefe düşünmektir....... kuranı kerim de düsünmek.kuranımız düsünmek felsefe de düsünmek. misal: ....... düsünmez misiniz! diyor yüce kitabımız.

aslında başlık yeni açıldı gençler gönüllerince tartışsınlar

belli bir islami eğitimden geçmiş küfre dalmıycak gençler bunlar zarar gelmez yapacakları düşünce jimnastiğinden diyorum ama

bazı şeyler üzerinden fikir beyan etmek de gerekiyor...

bu bağlamda

Kur'an da emredilen tefekkürdür ve belli sınırlar dahilinde düşünmektir...

ewela teslim olamyı ardından teslimiyyet içinde sahip olduğun sınırlar dahilinde derinleşmektir tefekkür

Allah tealanın hiç düşünemz misiniz diye istediği budur

felsefe ise herşeyin üzerine akıl filtresi tutmak ve ondan geçebilen varsayımları doğru telakki etmektir

herşeyin üzerinde vahyi filtre kabul edip bundan sonra akılla olaylara yaklaşmak ve anlayamadığımız noktalarda Hakk a teslim olmak ise tefekkürdür...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-05-2008, Saat:10:24 PM, Düzenleyen: Nizam-ül Mülk.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.