şimdi bu konuda şunları söylemek isterim pozitif bilimleri topyekün yok saymak çok yanlış sizin karşınıza filozof biri çıksa dinle ilgili sorular sorduğunda tezini çürütmek adına felsefe hak.bilgi sahibi olmak zorundasın yani onun dilinden konuşacaksınki derdini anlatabileceksin yani dinimizi bütün meslek gruplarının anlayacağı şekilde anlatmak en doğrusu bu...
din-felsefe ilişkisini bu açıdan değerlendiriyorum yoksa sabah-akşam felsefe düşünüp kafayı kırmak tabiki saçmalık olur kimya fizik biyoloji vs vs...bunları niçin öğreniyoruz bence bu pozitif bilimleri öğrenmedeki amacımız yaratıcıya ulaşmanın bir kaç yoluda onun için...
ben imam-hatip lisesinde okurken meslek deslerinin yanında pozitif dersleride gördüm tabi bütün imam-hatipler için bu böyle niye öğrendik acaba?
soralım kendimize
inaçlı bir kimyacı bir fizikçi bir filozofun dünyayay bakış açısıyla ateist bir bilimcinin dünyaya bakış açısı ne kadar farklı ben olaya böyle bakıyorum o yüzden felsefede diğer poztif bilimlerde yüce yaratıcıya ulaşmada köprü vazifesi görmektedir yoksa ölçüt olarak kabul etmek zinhar yanıştır ölçümüz müslüman olarak bellidir kuranı kerim sünneti seniye...
şahsi düşüncelerim katılırsınız katılmazsınız orası size kalmış tartışmaya girmeyeceğim hiç kimseyle