You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

...DeRsAaDeT...
Cvp: RE: felsefe nedir?
çağdaş Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
zülcenaheyn Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
çağdaş Adlı Kullanıcıdan Alıntı:felsefe çaga ayak uydurmaktır,

felsefe çağa ayak uydurmaksa çağimiz teknoloji ve islam çaği öyleyse felsefe anlayişinda büyük bir değişiklik olmasi gerek..ne yazik ki eski dogmalar tartişilmaya devam ediyor..

felsefe benim felsefe sensin felsefe hersey.......................şimdi !

elhamdülillah ki ben müslümanim elhamdülillah ki ben benim sen de sensin....KURAN ın geniş ufkunu benimsemek var iken felsefeyle hayati sınırlandirmak.........?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman

felsefe çağa ayak uydurmaksa çağimiz teknoloji ve islam çaği öyleyse felsefe anlayişinda büyük bir değişiklik olmasi gerek..ne yazik ki eski dogmalar tartişilmaya devam ediyor..

elhamdülillah ki ben müslümanim elhamdülillah ki ben benim sen de sensin....KURAN ın geniş ufkunu benimsemek var iken felsefeyle hayati sınırlandirmak.........?

felsefe düşünmektir....... kuranı kerim de düsünmek.kuranımız düsünmek felsefe de düsünmek. misal: ....... düsünmez misiniz! diyor yüce kitabımız.
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
...DeRsAaDeT...

felsefe düşünmektir....... kuranı kerim de düsünmek.kuranımız düsünmek felsefe de düsünmek. misal: ....... düsünmez misiniz! diyor yüce kitabımız.

Bunun farkında olduğunuza sevindim.yanliz KURAN daki düşünme emrine uyarak felsefeyi hayatin anlami kılmak bana ters gelen...KURAN da şüphesiz ki herşeyin anlami var sadece söylenen emre değil..neyi düşünmemiz veya düşünmememiz gerektiğini bize bildirmiş bunlari da görmek gerek..
Bunu ilk beğenen sen ol.
...DeRsAaDeT...
RE: felsefe nedir?
felsefeyi körü körüne düşünmek diye yorumluyorum ben..oysa KURAN da delilleri göstererek hala düşünmezmisniz diyor..felsefe ise bu böyle değilde şöyle olsa gibisinden yorumluyor..yani olmasi gerekenle ilgileniyor..KURAN da neyin olacağini veya olacakların hangisinden haberdar olmamiz gerekenleri zaten söyklüyor..hayatin amaci kulluk olmak öyleyse Kuran'ın buyruklarina uyarak hayati anlamlandirmak en doğrusu..VESSELAM
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-05-2008, Saat:12:09 PM, Düzenleyen: zülcenaheyn.
Uzman

Bunun farkında olduğunuza sevindim.yanliz KURAN daki düşünme emrine uyarak felsefeyi hayatin anlami kılmak bana ters gelen...KURAN da şüphesiz ki herşeyin anlami var sadece söylenen emre değil..neyi düşünmemiz veya düşünmememiz gerektiğini bize bildirmiş bunlari da görmek gerek..

onları düsünmekte felsefe .beni çok yanlış anlamıssın.ben kuranın farkında nasıl olmam bu cok agır bi şey allah korusun.neyse düsünceni sevdim
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
...DeRsAaDeT...
sanirim sizde beni yanlkiş anliyorsunuz..savunduğunuz şeyi neden savunduğunuzu ifade edemiyorsunuz..ben bunu belirtemk istedim..KURAN'ın ufku insana yeterken neden felsefe..düşünmek için Kuran yeter de artar bile bunu demek istiyorum..size farkinda değilsiniz demek istemedim..sadece hayati KURAN ile kapsamak varken felsefe ile kapsamak saçma geliyor..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
ben diyorum ki felsefe hayattır yani hayatta bir eylemdir kuranla karsılastırma yanlış aslın da yaptık işte.....allah onun sefaatına nail eylesin.felsefeyi zaten tam olarak nasıl anlatıyım ki ben... tam olarak ben den bu kadar
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-05-2008, Saat:12:25 PM, Düzenleyen: Çağdaş.
...DeRsAaDeT...
kardeş nasil anlatacağni bile kestiremiyorsun ohalde bu körü körüne bir kabullenme değilmidir...KURAN ile karşilaştirmak gayet doğal çünkü ben hayatimi onunla anlamalandiriyorum ki karşilaştimam da da KURAN nın üstün geleceğini biliyorum..felsefe KURAN a tamamen zit bir şey bence..felsefeyi hayat kılan gerekçe ne senin için..düşünmek mi düşünmeyi ALLAH sana bahşetmiş felsefe yi buna araci kılıyorsan..bir daha düşün derim..yanliş anlaşilmaya meyil vermeyelim amacim tartişmak değil sadece düşüncelerimi savunuyorum..eminim ki KURAN konusunda hem fikiriz fakat senin hayatina soktuğun felsefe mantiği KURAN ile bir çelişki benim için iki zit şeyi bir arada tutamazsin..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-05-2008, Saat:12:35 PM, Düzenleyen: zülcenaheyn.
Uzman
zülcenaheyn Adlı Kullanıcıdan Alıntı:kardeş nasil anlatacağni bile kestiremiyorsun ohalde bu körü körüne bir kabullenme değilmidir...KURAN ile karşilaştirmak gayet doğal çünkü ben hayatimi onunla anlamalandiriyorum ki karşilaştimam da da KURAN nın üstün geleceğini biliyorum..felsefe KURAN a tamamen zit bir şey bence..felsefeyi hayat kılan gerekçe ne senin için..düşünmek mi düşünmeyi ALLAH sana bahşetmiş felsefe yi buna araci kılıyorsan..bir daha düşün derim..yanliş anlaşilmaya meyil vermeyelim amacim tartişmak değil sadece düşüncelerimi savunuyorum..eminim ki KURAN konusunda hem fikiriz fakat senin hayatina soktuğun felsefe mantiği KURAN ile bir çelişki benim için iki zit şeyi bir arada tutamazsin..

kardeşim felsefe Bilgiyi sevmek, bilginin peşinden koşmak manasındadır ben lise müfredatın daolan felsefeden bahsetmiyorum ögrencilerin aaaaaaaaa bu ders cok sıkıcı dedigi felsefeden nbahdetmiyorum senin aklın da bir yanlış felsefe var felsefe kurana ters degildir cünkü felsefe bilgiyi sevmektir. .hep bana diyorsun celişkivar yok sen kendini anlatamıyorsun bir de diyorsun ki kuran konusunda hem fikiriz gel bir de olmayalım bir mana da sen bana kitapsız diyorsun.3elbette ki tartısmak için konusmuyoruz .
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
şimdi bu konuda şunları söylemek isterim pozitif bilimleri topyekün yok saymak çok yanlış sizin karşınıza filozof biri çıksa dinle ilgili sorular sorduğunda tezini çürütmek adına felsefe hak.bilgi sahibi olmak zorundasın yani onun dilinden konuşacaksınki derdini anlatabileceksin yani dinimizi bütün meslek gruplarının anlayacağı şekilde anlatmak en doğrusu bu...
din-felsefe ilişkisini bu açıdan değerlendiriyorum yoksa sabah-akşam felsefe düşünüp kafayı kırmak tabiki saçmalık olur kimya fizik biyoloji vs vs...bunları niçin öğreniyoruz bence bu pozitif bilimleri öğrenmedeki amacımız yaratıcıya ulaşmanın bir kaç yoluda onun için...
ben imam-hatip lisesinde okurken meslek deslerinin yanında pozitif dersleride gördüm tabi bütün imam-hatipler için bu böyle niye öğrendik acaba?
soralım kendimize
inaçlı bir kimyacı bir fizikçi bir filozofun dünyayay bakış açısıyla ateist bir bilimcinin dünyaya bakış açısı ne kadar farklı ben olaya böyle bakıyorum o yüzden felsefede diğer poztif bilimlerde yüce yaratıcıya ulaşmada köprü vazifesi görmektedir yoksa ölçüt olarak kabul etmek zinhar yanıştır ölçümüz müslüman olarak bellidir kuranı kerim sünneti seniye...
şahsi düşüncelerim katılırsınız katılmazsınız orası size kalmış tartışmaya girmeyeceğim hiç kimseyleyes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.