You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cvp: felsefe nedir?
seminal Adlı Kullanıcıdan Alıntı:"hiçbir şekilde ilgilenmem zaman kaybı olarak görürüm"

dediniz

Bende fikrimi belirtim anlaşılmaycak bir şey yok ki:

"Herkesin ilgilenmesi gerekmiyor bilmesi gerekenler bilirse yeterli..."

yeterlilik senden soruluyor sanıyorsun demek

o da güzel

ewela fikrimi açıklarken en isnani hakkımı kullandım

ilgilenenlere de saygımızı belirttik

tahammülsüzlük niye

kusur kadısı olduğunda anlaşmıştık ta fikirlere tahammülsüzlükten şikayet eden sen değil miydin
hıhhhhhSmile
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Cvp: RE: felsefe nedir?
İlim_Yolcusu Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ÇOK YARARLI BENCE YUNANLILARDA FELSEFE DEDİKLERİ KONULARIN TEMELİNİ TÜRK DÜŞÜRLERDEN ALMIŞLARDIR YADA ÇALMIŞLARDIR DESEK DAHA DOĞRU OLUR. yes

yani gülüyorum...
Smilegülücük

zamanın en medeni Mezopotamya Anadolu uygarlıklarında olan
Yunanlılar;
şehirleşmeye geçmiş bir medeniyetken, Filojofları felsefeyle uğraşırken, Türkler doğuda; Orta Asya da daha toplayıcılık devresinde göçebe barbar bir kavimdi...
hatta şimdinin "çok uygar batılılarıda" Batının toplayıcı barbar kavimleriydi...

Sonrasında Türkler müslüman olmadan daha islam orduları Mezopatamya, Anadolu, Yunan, Bizans, toprakları feth edildikten sonra İslam İlime çok önem verdiği için hemen bu feth edilen topraklardaki her feth edilen yerde olduğu gibi Yunanca Eserler tercüme edilmiştir...

Biz de felsefeye bu şekilde vakıf olmuşuzdur... (K)

Bu sentezden İslam felsefesi oluşmaya başlamıştır. Müslüman Arap Filozoflar çıkmaya başlamıştır.

Sonrasında Türkler müslüman olmuştur.
Türk İslam Flozofları çıkmaya başlamıştır.

şimdi birileri çıkıpta türklere hakaret ediyorsun falan demesin ben söylemiyorum Bilimsel Tarihi veriler söylüyor gülücük

Kaynak: Dünya Tarihi (W.McNeill)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-05-2008, Saat:04:21 AM, Düzenleyen: seminal.
Forumcu
RE: felsefe nedir?
FELSEFEYLE HERKESİN İLGİLENMESİ GEREKMİYOR BİLMESİ GEREKENLER BİLİRSE YETERLİ...

Bu ne demektir bu şu demektir:

Günümüz veya daha önceki İslam Alimleri veya Akedemisyenleri her çağda olduğu gibi bu çağda da sapkın Fikri veya Felsefi akımlar cereyanlar çıkmıştır ve çıkacaktır bu cereyanlar İslamın içinden de çıkabilir veya İslam karşıtlarından da çıkabilir bunların tezlerini çürütecek, doğru yolu gösterecek Alimler olacaktır tabiki bunların da Felsefe ye vakıf olması gerekir...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-05-2008, Saat:02:17 AM, Düzenleyen: seminal.
seminal Adlı Kullanıcıdan Alıntı:FELSEFEYLE HERKESİN İLGİLENMESİ GEREKMİYOR BİLMESİ GEREKENLER BİLİRSE YETERLİ...

Bu ne demektir bu şu demektir:

Günümüz veya daha önceki İslam Alimleri veya Akedemisyenleri her çağda olduğu gibi bu çağda da sapkın Fikri veya Felsefi akımlar cereyanlar çıkmıştır ve çıkacaktır bu cereyanlar İslamın içinden de çıkabilir veya İslam karşıtlarından da çıkabilir bunların tezlerini çürütecek, doğru yolu gösterecek Alimler olacaktır tabiki bunların da Felsefe ye vakıf olması gerekir...

açıklamasan anlamamıştım doğrusu

çünkü hiç kastnını ifade etmiyordu

şimdi teşekkür ederim işte
giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-05-2008, Saat:02:22 AM, Düzenleyen: Nizam-ül Mülk.
seminal Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Boşuna zorlama şahsi münekaşa ya girmeyeceğim...
Smilegülücük

istediğini yazabilirsiniz şahsıma gülücük

oldu mu şimdi ama hevesim kursağımda kaldı

alacağın olsun hahahagülücük)
giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: felsefe nedir?
felsefe o anda ne yapman gerekiyorsa onu yapmandır,
felsefe yasamın kendisidir
felsefe çaga ayak uydurmaktır,
felsefe yasamaktır,yemek,içmek,uyumak,gezmek,....................................
...........................?
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
...DeRsAaDeT...
seminal Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
zülcenaheyn Adlı Kullanıcıdan Alıntı:aman ya saçmaliktan başka bir şey diyemiyorum akşam felsefe çöze çöze şaşkoloz oldum beni sinir ediyoo bu felsefeSad

Bu da şuna benzemiş zamanında ÖSS ye hazırlanırken o üniversiteye hazırlık dergilerinin sözel kısmında Edebiyat ve Dilbilgisi konu anlatımları olurdu okumaya çalışırdım çok sıkıcı ve saçma gelirdi yani bildiğinide unutturan cinsten hiç bir şey anlaşılmazdı...

Bende hiç konuları okumadan mevcut bilgilerimle direk test çözdüğümde nerdeyse hiç yanlış çıkmazdı konuları okusam testleri çözemeycek hale gelirdim herhal Smilegülücük

aramizdaki fark sizin edebiyattan sıkılmanız benimse felsefeden..ikisini ayni kefete koyamam.edebiyat benim olmassa olmazlarimdandir..

felsefe dersini sevmediğim için saçma değil..tam tersi saçma olduğu için sevmiyorum sıkıcı buluyorum..felsefe olanla değil olmasi gerekenle ilgileniyor yani bizim inancimiza göre kadere başkaldirmaya çalişiyor..saçma olmasinin sebeplerinden biri..bir diğeri ise dogmatik düşünceler bana göre bu felsefenin tamami için geçerli bir şey bunu yukarida söylemiştim..toparlayacak olursam..felsefe dogmatik olmasinin yaninda olmasi gerekenle ilgileniyor ve ayrica bitmişlik yok düşünüyorum:Tongue büyük bir çelişki değil mi..zaten filozoflar da hep çelişkileri sorgulamakla uğraşmişlar..elde ne var "SIFIR"..
Bunu ilk beğenen sen ol.
...DeRsAaDeT...
çağdaş Adlı Kullanıcıdan Alıntı:felsefe çaga ayak uydurmaktır,

felsefe çağa ayak uydurmaksa çağimiz teknoloji ve islam çaği öyleyse felsefe anlayişinda büyük bir değişiklik olmasi gerek..ne yazik ki eski dogmalar tartişilmaya devam ediyor..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
zülcenaheyn Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
çağdaş Adlı Kullanıcıdan Alıntı:felsefe çaga ayak uydurmaktır,

felsefe çağa ayak uydurmaksa çağimiz teknoloji ve islam çaği öyleyse felsefe anlayişinda büyük bir değişiklik olmasi gerek..ne yazik ki eski dogmalar tartişilmaya devam ediyor..

felsefe benim felsefe sensin felsefe hersey.......................şimdi !
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.