You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Farz Yeter Mi Sandınız?

Farz Yeter Mi Sandınız?

94 Model İnsan
Farz Yeter Mi Sandınız?

"Allâhü Teâlâ şöyle buyurdu: Kulum farzlarla benim azâbımdan kurtulur. Nafilelerle de kulum bana yaklaşır." (Hadîs-i Şerif, İhyâu Ulûmiddîn)
UNUTMA!

Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;

Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Farz Yeter Mi Sandınız?
Allah c.c. razı olsun..
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
farz yeter mi sorusuna evet denebilir. fakat Rahman, Vehhab olan Allahtan az istemek ve onun yolunda az mücadele etmek takvaya yakışmaz. Rasulullaha islam şartlarını soran bedevi sorduğu sorular sonrasında aldığı cevapları şöyleydi:
"Farzlar dışında kılmam lazım mı?"
"Farzı dışında ne zaman tutacağım?"

Peygamberimiz ise ona farz farzdır, dilersen gerisini yaparsın dedi. Ve o adam da en sonunda:
"Vallahi bu saydıklarının ne eksiğini ne fazlasını yaparım" dedi.

Peygamberimiz ise o gittikten sonra ashabına onun hakkında "Dediğini yaparsa kurtuldu." dedi. Allahın azabına müstehak olmamak için farzlar yeterlidir, ve hiçbir nafile ibadet farz kadar ecir kaynağı değildir. bununla birlikte peygamberimiz nafileleri hayatı boyunca bırakmamıştır, yüzde 100 her zaman kılmıştır denilmez belki fakat müekked sünnet olarak bilinen pek çok sünneti peygamberimiz hayatı boyunca sürdürmüştür. Bizler de imkan buldukça takvaya yönelirsek hayırlı olanı budur.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Allah razi olsun gülücük

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
metin veya meale bakmak lazım, fakat namazda da namazı yarım kılmanın namazı kılma görevini yerine getirmek olmadığına dair hadisler vardır. bir bilen varsa bu soruyu cevaplayabilir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.