You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Uzman
RE: fare yahnisi
Sayın Orhan ,Kuran'da Viski geçmiyor haram değilmi oluyor... Yanlış mantık olduğunu düşünmüyorum...Ama yine de bu mantıkla bağlantı kurarak yorumunuzu tekrar gözden geçirin.Selam İle...
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
orhan bey benim yazdıgım yazıda fare eti için haram demiyor zaten...haram yazıgınıda nerden çıkarttınız...bazen sizin sırf muhalefet etmek için yorum yazdıgınızı düşünüyor ve sizi deniz baykala benzetiyorum söylemeden gecemicem...

ve şu da var haram dense dahi peygamberimize (sas) bu yetki bir ayeti kerime ile verilmiş demekki ama siz bunada karşı çıkarsınız ...

"O peygamber onlara temiz şeylerin helâl, pis şeyleri de haram kılar " (el-A'râf, 157) ayet-i kerimesi ile Hz. Peygamber (s.a.s.)e verilen "pis şeyleri haram kılma" yetkisi sonucunda Kur'an-ı Kerîm'de adı geçmeyen diğer eti yenmeyen hayvanlar da şunlardır:

I) Ayet-i kerimede geçen "pis" diye vasıflanabilecek tüm hayvanlar: Burada geçen "pis" olma vasfı insana zararlı olabilecek şekilde zararlı şeylerle beslenen hayvanları içine aldığı gibi tabiatı gereği insanın iğrendiği tüm hayvanları da içine alır. Yılan, fare, kaplumbağa, köstebek, kirpi, solucan, sinek gibi hayvanlar bu gruba girer...[/i]

yazı böyle devam ediyor gidiyor isterseniz devamınıda aktarabilirim...

[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Hüküm koyan Allahtır hiç bir kul hüküm koyamaz,Allah ne derse o... Peygambere Allah ın vahyi gelir Peygamber bunu iletir,ileticiyi hüküm koyucu saymak yanlıştır...Teşekkürler ...
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-04-2011, Saat:05:14 PM, Düzenleyen: Çağdaş.
Forumcu

ÇOK SAYGIDEĞER KARDEŞİM İLAHİ-AŞK,

Bakınız son cevabi yazınızın ilk cümlesi:

[b]orhan bey benim yazdıgım yazıda fare eti için haram demiyor zaten...haram yazıgınıda nerden çıkarttınız...

Son cümlesi:

Alıntı:insanın iğrendiği tüm hayvanları da içine alır. Yılan, fare, kaplumbağa, köstebek, kirpi, solucan, sinek gibi hayvanlar bu gruba girer...

Kardeş konumuz farenin haram olup olmaması değil....

Meseleyi çok öz olarak yineleyeyim:

İSLAM KUR'ANDIR...

Yüce Allah tüm emir,öğüt ve tavsiyelerini Peygamberimizi elçi tayin ederek bizlere bildirmiştir....

Elçinin görevi ,kendisine vahyedilen Kur'anı insanlara iletmektir.

Elçi kendisine tebliğ edilmek üzere vahyedilen Kur'ana tek kelime
tek cümle, tek bir emir veya haram ilave edemez..

Kur'anda açıkça belirtilir ki:
Peygamber kendi nefsinden kur'ana en küçük ilave yaparsa, Yüce Allah peygamberi cezalandıracağını bildirmiştir.

53-NECM:

3 - O, hevâdan (kendi nefsinden) konuşmaz.

4 - O(nun konuşması kendisine ) vahyedilenden başkası değildir.

Bu ayet çok açık ve net değil mi..??
Sizin verdiğiniz ayetten de anlaşılması gereken şey peygamberin sadece kur'anda bildirilen haramları insanlara ileteceğidir...

Lutfen düşününüz kardeşim.....

Eğer peygamber de Allah gibi haramlar, hükümler koyabilir derseniz ( HAŞA...!!! ) Peygamberi Allaha ortak etmiş olmazmıyız...????

Selam Kardeşim...
[/b]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-04-2011, Saat:05:50 PM, Düzenleyen: ORHAN22.
köyün delisi
pfffff
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Orhan Bey'in bu yazıdaki yorumları tam olarak istediğimiz gibi isabetli olmasa da, doğru yönde bir çaba olduğundan ben yazılarını beğeniyorum.
an itibariyle hesap giriş bilgileri değiştirilmiş olup bir daha kullanılmayacaktır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
orhan bey zaten sizinle aramızda iletişim eksikligi var birbirimizin ne demek istedigini anlamıyoruz anlamak istemiyoruz belki. sizin bakış açınız hep eksi yönde sanki neyse..

bu konu uzar gider yeterince konunun seyrini değiştirdik zaten...bu kadar yeter sanırım... yukarıda yazıldı herşey bence...kafii yazılanlar...daha fazla bu konudan uzatmaya luzum yok...eğer çok merak eden ve tartışmak isteyen varsa yeni bir konu açabilir oradan fikirlerimizi yazmaya devam edebiliriz...cümLeten hayırlı akşamlar
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.