You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

هل أنا حقاً أنا ؟
Facebook
Alıntı:Bismillah...

Şeyh Ebu Umer Usame b. Ataya el-Uteybi’nin fetvası şu şekildedir:
Şüphesiz bu site (facebook) ahlaka uygun değildir. Bunun arkasında Siyonistler vardır. Erkeklerle kadınların ihtilatına sebep olduğu için dinen caiz değildir. Sizleri bu siteye ve benzerlerine kaydolup faaliyet göstermekten sakındırırım.

Kadınların tabiatleri zayıf ve saftırlar. Msn ve diğer programlar veya bunlara benzer (sosyal paylaşım) siteleri toplumda iki yönden eziyet vermektedir. Nitekim bu siteler, zina, boşanma, haramlar vb. olayların artmasına sebep olmuştur.

Facebook sitesi bütün bu bozuk vesileleri içinde barındırmaktadır. Bir kimse Facebook sitesinde davet amacıyla bir sayfa açsa, kadınlar da mutlaka bu sayfaya giriyor. Bu da erkeklerle kadınların birbirleriyle konuşmalarını, buluşmalarını kolaylaştırıyor. Hatta bazen resmini gönderiyorlar. Bu ise sadece Facebook hakkında değil, genel olarak haram bir iştir.

Gençlere, zararı faydasından daha çok olan bu siteden uzak durmalarını ve sakınmalarını öğütlüyorum.

Şeyh Usame b. Ataya el-Uteybî
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Facebook
mutlak olarak caiz değildir denmemeli, bu şekilde kullanıma açık bir yer ve islamın yasakladığı işlere vesile olmadığı sürece caizdir allahu alem.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
facebook muslumanlarin kontrolunde olan bir site dgldr siyonizm merkezli calisan sitelerdn muslumanlara fayda gelmez. ustelik bu tarz yerlerde ihtilat meydana glmkte bosanmalar artmakta aile dengeleri bozulmaktadir. icerisinde şer olan fayda daha zararlıdır. caiz dmk byk br srmluluktr
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bu şartların oluşacağı ortama girmek elbette caiz değil fakat nureddin hocanın sohbetinden bir kısım paylaştım abi, onda da benim dediğimin bir benzerini diyor. Allah bizi doğruya ulaştırsın.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
yönlendirmekten çok yönlendirilmenin, bilgi kirliliği ve kişisel bilgi paylaşımlarında sınır tanımamazlılığın yaşandığı site facebook... boşanmaların ve aile dengelerinin bozulması ve daha birçok ahlaki düşmenin en büyük nedenleri arasında facebook.
Bugune kadar bu siteyi kullananlara bu site ne kazandırdı? bu sitenin pohpohlanması, uzak durulması gerekirken kullanılması kullanım alanını genişletmekte ve müstekbirlerin kontrolünü kolaylaştırmaktadır. üstelik haram olan tasviri yaygınlaştırmaktadır...
ben bunlardan uzağım diyen bir müslim ya da müslime gerçekten bunlardan uzak kalabilmiş midir? ve bu oran bunun caiz olmasını sağlayacak kadar mıdır?
facebook bir davet aracı olacak kadar masum mudur?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kişisel şehvet niyetleri ile kullanmayanlar olduğunu düşünüyorum abi. işin aileyi, ahlakı ifsad edici yönü dışında vakti ve müslümanları vahdetini zayi eden yönü vardır ki sakınılması gereken yönleri var. dilendiğinde tebliğ için kullanılabilecek bir araç olduğuna inanıyorum hala, bununla birlikte biz müslümanlar için olması gereken sosyal medya olmadığını da bilmemiz lazım.

Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
ortamın şer odağı olmasından ötürü halis niyetlerle girenler şer amellerle çıkabilirler.. niyetin halis olması çok kurtarır birşey değil facebook adına yapılacak iyilik kişilerin ailelerini oralardan uzak tutmasıdır.. bunun erkek ya da kadın olması farketmez nefis tek yönlü bir kusur değildir.. aileler buralardan uzak durmalı benim tavsiyem budur..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
çok hoş bir yazı olmuş teşekkürler nurettin yıldızdan bi alıntı yapayım dedim. bende bu konu hakkında düşünüyordum güzel oldu hoş oldu..

Kadın veya erkek, Müslüman’ın konuşma, yazma, dinleme ölçüleri bellidir. Çağ hangi çağ olursa olsun, ortamın adı ne ile anılırsa anılsın Müslüman için kural aynıdır:
– Namahrem ile muhabbet, yazışmak yoktur. Sadece zaruri olana izin verilebilir.
– Şehvete sevk eden, şehveti kışkırtan işler mübah değildir.
– Ucunda harama kayma ihtimali olan işlerin kendisi de haramdır.
– Küfrü ve küfür ehlini taklit etmek, onların minderinde güreşmek caiz değildir.
Nurettin Yıldız
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Bazı uyarılar vermek güzeldir tabi ( sakıncaları olabilir , yanlışlara düşmeyin vs. gibi ) fakat facebook , msn vs. siyonist işidir , günahtır , hiç girmeyin vs. gibi kelimeler söylenince komik duruma düşülüyor , çünkü yaptığınız bir sürü şey söylerim çoğu siyonist ve kafir işidir ; kadın erkeğin ahlaksızlık yapması islamda yasaktır ve bu tür kurallara uyarak bu tür siteleri kullanmanız uygun olur dense neyse yada öğüt niteliğinde bişeyler söylese onada lafım yok , yada böyle şeyler yapmayın doğru bulmuyorum , kötü şeylere düşürebilir insanları dese neyse fakat facebook ve bu tür sitelerin hepsinin her şeyini kötü göstermek ve bide haram lafını gelişi güzel kullanmak doğru değildir , müslümanlar önce şu haram lafını gelişigüzel kullanmamayı öğrenmeliler , öğüt vermek ile islamda haramdır demek arasında ne büyük uçurum var bunu anlamalılar . Tamamen bişeyleri yasaklamaktansa , kötü yönlerini söylemek en doğrusudur , yoksa bu mantıkla hareket edildiğinde mağarada yaşamaktan başka çareniz kalmaz hatta mağarada yaşamak bile haram diyebilirler benden söylemesi çünkü herkesin kendi şahsına kötü gördüğü şeyler , kişinin bakış açısına göre tüm insanlığa haram olsaydı bu dünyada yaşanmazdı .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-06-2013, Saat:09:05 PM, Düzenleyen: e2828.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.