You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Ezan ve kamet
Arkadaşlar bu sorumu maruz görün lütfen malesef bilmiyorum .s namazı tüm sünnetlere uyarak kılmak istiyorum ama ezan ve kamet getirmenin zamanını bilmiyorum yani evde tek başıma kılıyorum kamet farzları kılmadan hemen önce getiriliyo onu biliyorum ama tek başıma kılarken ezanı ne zaman okumak gerek ayrıntılı bi şekilde cevaplayabilir misin gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kavgaci
RE: Ezan ve kamet
Öncelikle Foruma Hoşgeldiniz..
Evde veya kırda tek başına kılınacak farz namazlar için, hem ezan, hem de ikâmet getirilmesi daha faziletlidir. Fakat ezan terk edilebilir, sadece ikamet de yeterlidir. İkâmetin terkiyle sadece ezan okunması ise mekruhtur.

Bu konuda Hz. Selmandan şu hadisi şerif rivayet edilmiştir:

“Bir kimse boş bir yerde bulunup da namaz vakti girse, abdest alsın. Eğer yalnız ikamet alırsa, kendisiyle birlikte iki melek namaz kılar.

Eğer hem ezan okur, hem ikamet alırsa, kendisiyle beraber cünudu ilahiyyeden iki ucu görünmez bir cemaat namaz kılar.”

Mehmed Dikmen, İslam ilmihali, 295
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 05-07-2012, Saat:10:22 PM, Düzenleyen: RuhAdam.
Profesör
-hangı vaktın namazını kılıyorsan,vakıt gırdıkten sonra kıldıgın surece ezan okumana gerek yok.zaten ımam efendı 5 vakıt gırdıgınde ezan okuyor.vaktın farz namazlarını kılmadan once kamet getırmek sunnettır.

-ezan okuman gereken tek vakıt: "EGER SABAH NAMAZINI,IMSAK VAKTI GIRDIKTEN SONRA VE SABAH EZANI OKUNMADAN ONCE KILACAKSAN" ezan okuman gerekır.

ınsaAllah anlatabılmısımdır kardesımgülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"-ezan okuman gereken tek vakıt: "EGER SABAH NAMAZINI,IMSAK VAKTI GIRDIKTEN SONRA VE SABAH EZANI OKUNMADAN ONCE KILACAKSAN" ezan okuman gerekır."

taha bu farz değil diye biliyorum,zira ezan namazın şartlarından değildir.kametin durumunu bilmiyorum,ki zaten onu her farzdan önce yaptığını söylemiş kardeş.ama ezan namazın şartı değildir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kardeş kaza namazı diye adlandırılmış bir şey ne hadislerde,ne de sahabenin yaptıklarında görülür.namazın kazası sadee uyuma,unutma,bayılma gibi kişinin elinde olmayan şeylerdir.rasulullah(sav)'ın kaza namazı kıldığına dair verilen rivayet zayıftır.kaza yoktur ancak öğle-ikindi ve akşam-yatsı namazları özel durumlarda cem edilebilir.geçmişte müslüman değilken kılınmayan namazlar zaten eksiklik olarak alınmaz,ama eğer müslümanken namaz kılmadıysan bir sahih hadiste ahirette nafile namazın eksik farz namazların yerine sayılacğaını okumuştum.Allah bizleri affetsin.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
eyvallah gülücük

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.