You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Evliyalar kalplerde geçeni görebilir mi?(Ebu Hanifeden Cevap)

Evliyalar kalplerde geçeni görebilir mi?(Ebu Hanifeden Cevap)

هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Evliyalar kalplerde geçeni görebilir mi?(Ebu Hanifeden Cevap)
oluyor işte. kafirlerden dahi biz olağan üstü haller görmüyor muyuz. benim çokta istikamet üzere olmadığım yıllarda bende anlam veremediğim bir şekilde havaya yükselmiş sonra yavaşça inmiştim. belki bilimsel bir açıklaması vardır, benim iradem dışında cereyan eden bu olayda benim fonksiyonum olmadı kerametle de zaten ilgisi yok. ama bilimsel bir açıklaması yoksa demek ki bir şekilde irade transferi oldu frekans tuttu bir cinin üzerinde oldun diyelim. ne diyecez şimdi erdik mi diyecez? bugun hintte bir çok mistik ritüeller yapılıyor, bir kaç gün hatta haftalarca mezarda durupta kalkan hint fakirlerini duyuyoruz bunların hiç birisi müslüman değil. bizzat hallac kendisinin anten adında bir cin arkadaşı olduğunu ve kendisini havaya yükselttiğini, çölde sakladığı yiyecekleri buldurduğunu söylerdi. bunlar keramet mi şimdi yoksa istidraç mı? ne dersen de ölçü olmadığı kesin. Allah bize hidayet etsin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kavgaci
Ölçüyü kaçıran hep insanlardır tabii oldukları hoca efendiler değildir, Çoğu hata yapar tabii olmak meselesinde, ölçüyü tutturamaz kolay kolay, tabi olduğu insana peygamber vasfı giydirirler hatta neredeyse şirke kadar gider, iş yapim derken eline ayağına bulaştırlar sonrada böyle sizin gibi adamlarla uğraşmak zorunda kalırız bizde..
İtidal her konuda şart.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-10-2013, Saat:03:52 PM, Düzenleyen: RuhAdam.
هل أنا حقاً أنا ؟
öyle hoca efendi olmayacaklar o zaman insanları kendi fikirlerine davet etmeyecekler. hepsi açık açık -sözlerimizden bir tanesi ayet ve hadise ters düşerse görüşümüzü kaldırıp atın- demeleri gerekir. öyle insanları taklide davet edip kendi görüşlerini sanki Allah ve rasulunun emri ya da muradıymış gibi lanse etmelerinin son bulma zamanı artık geldi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
açıkçası insanların bu hususu merak ediyor olmaları tuhafıma gider çoğu kez.. Allah biliyor kalbindekini.. Yaratılan bilse ne bilmese ne...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Yaratılmış birilerini Rabbliğe yükseltmek isteyenler bu eğilimde oluyor bazen, Allah korusun.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
"Ya Sariyetü el cebel el cebel "bu nedir biri açıklayabilir mi
2. Merak ettiğim nokta Karadamlalar şeytanın gaybi haber verebileceğinden bahsetmiş kaynak istiyorum şeytana bildiren kim
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Ama peki doğruyu Allah veriyorsa gizliyi vahiyle peygamberden başkası bilmiyorsa Hz Ömer nasıl hutbeden ya Sariye el cebel el cebel diye bağırıyor ona şeytan mı bildirdi
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-01-2014, Saat:10:12 PM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.