You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Evlilik Ve Kaçmanın Vebalı Lütfen Yorumlarınızı Esirgemiyin

Yeni Üye
öncelikle Allahı rAhmeti üzerinize olsun Konuyu Nereye Açacağımı Bilmediğim İçin Buraya Açtım.

Arkadaşlar Amcamın Kızıyla Birbirimizi Çok Seviyoruz Ve Allah Rızası için Evlenmek İstiyoruz.Ailesi Çeşitli Bahanelerle Ve Ağır Sözlerle ailemi Ve Akrabalarımı Geri Çevirdiler Ve Şuda bir Gerçekki tutturmuşlar ben Kızımı Senin oğlunamı vercem Doktorlara Mühendislere Laik Falan Bu Sözlerle Durmadan Geri Çevirdiler.

Ve Kızda Artık Dayanamıyor durmadan Ailesinden Laf İşitiyor Azar işitiyor Çok Ağır Sözlerle Rencide Ediyorlar.Kız Kaçmak İstiyor Ama Vebali Vardır Diye Korkuyor.

Şimdi Merak Ettiğim Ve Sizden İstediğim Kız Bana Kçarsa Vebali Varmıdır??

Bunun Cevabını Çok Merak Ediyorum.Allah Rızası için Yorumlarınızı Esirgemeyin.

allahın Rahmeti üzerinize olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: Evlilik Ve Kaçmanın Vebalı Lütfen Yorumlarınızı Esirgemiyin
Şafii yiz Nikahı hanife Göre Taklitte Olmuyormu ? bir yolu Elbet Vardır Lütfen Yorumlarınızı Esirgemeyiniz ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
mesheplererin hükümleri açık
meshepler arasında zorunuhallerde geçiş imkanı mevcut
gayrigerisi aklınıza ve yüreginize kalmış
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
sen kıza kaçma cesareti vermezsen kız neden sana kaçsın?
"Öyle ise iffetli yaşamaları, zina etmemeleri ve gizli dost tutmamaları şartıyla sahiplerinin izniyle mehirlerini marufla (örf ve adete uygun olarak) vererek onları nikâhlayın" diyor nisa 25 te. öyle hebele hübele yok hüküm belli. sanki ailenizi üzüp de evlenince huzur mu bulacaksınız?
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
dinen uygun olan bir durumda vebal olmaz. din örf , adet töre ....... kendiyle çelişmediği sürece karşı durmaz
hükümün belli oldugunu söyleyipde nisa suresinden bir ayet yazılmış , lakin hanifi meshebine bakdıgınızda aile rızası nikah aktinin şartlarından değil . ozaman demek ki ya ayet içerik olarak tam manasıyla şerh edilememiş yahut hanifi meshebi hükümlerinde sorun var !!
cüzzi iradeyi kullanma ehliyetine sahip iki insanın verecekleri kararlara saygılı olmak gerekir
fakat na gariptir ki , ' başlık parasını _ benim kızım malmı ki alınıp satılsın _ diyen ana babalar kızlarını zengin kariyerli.... vs. kişilere vermek isterler ozaman kızlarını satmış olmuyorlar güya!!!!! oysaki tekkelimeyle kızlarını mala kariyere satıyorlrda farkında değiller ..yazık
bir müslüman kadın tanıdım zamanında istanbulun zengin ve soylu ailenin tek kızı , haliyle bu kızı yine kendileri gibi zengin ve bilmemneli bir alileye vermek istiyorlar fakat ne hikmetse kız fakir sayılabilecek bilmemnesi olmayan ailenin birinin oğluyla evleniyor . kendi ailesine ve çevresine karşı cıkarak.cünkü kız imana bakmış zahiren vesselam türkfilmi gibi bunlarda zamanla zenginolmuşlar
ben senin yerinde olsam birini çok sevsem oda beni sevse dinende uygun bulursam başka kimseyi tanımam
cünkü herşeyin sahibi allah oldugu gibi bizlerinde sahibidir bizlerin sahibi ana baba çevre değildir
geçiniz töreyi örfü adeti 3. 5. kişileri
niyetleriniz allahrızası için bir yuva kurmaksa neden kimden niçin çekinirsiniz ki zaten niyetiniz allahrızası derdinizde o ise , yok bizim derdimiz çevre ali velikırkdokuz elli diyorsanız buda bir tercih meselesidir

Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
siz ana baba değilsiniz atıyorsunuz bol keseden.. neyse sizi sizin gibi vicdanlara havale etmekten başka çare yok..
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
kimse kızına o muameleyi yapmaz. siz kendi görmek istediğinizi görüyorsunuz. neyse nasıl biliyorsanız öyle edin. allah ayet göndermiş ben daha bişey demiyorum
PEAH!

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.