You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
Evlilik nedir ?
Evlilik; iki karşı cinsin yani bir bayanla bir erkeğin yekdiğerine sevgi saygı güven duyup paylaşım fedakârlık yardım destek gibi ortak noktalar bulmalarına ve bunu nikâhla resmîleştirip ilân etmelerine denir.

Böylece toplumun en küçük müessesesi “aile” meydana gelir.

Aslında her insan bir dünyadır bir kâinattır. Evlenmeye karar veren iki insan iki ayrı dünya iki ayrı kâinattır. İkisi de iki farklı dünyadan aile ort******* geliyor. Ve bir ömrü bir arada geçirme sözleşmesi imzalarlar nikâhla…

Evlilik; kalbe karşı bir kalp bulma sevme-sevilme duygularını geliştirme ihtiyaçlarını karşılama meşrû zevk ile lezzetleri paylaşma elem ve kederde ortak olma gerçekten kaynaşacağı bir ortamı bulmadır.

Diğer taraftan aile hayatı; insanların dünyadaki en güzel toplanma merkezi en esaslı zembereği dünyevî mutluluğun bir cenneti bir iltica ve bir sığınak yeridir.

Sosyal hayatta üstlenilecek roller aile ortamında öğrenilir özümsenir benimsenir. Aile dünyanın bunaltıcı yorucu işleri ve problemlerinden kurtulmanın adresidir. Evlilik ve aile müessesesi huzur ile mutluluğu üretim ve dağıtım merkezidir. Aile; neş’enin paylaşım ve hüzünleri ortaklaşa atlatmanınyardımlaşmanın mekânıdır.

Evlilikle ilgili hadislerden bir demet:

* “Ey gençler topluluğu! Gücü yeteniniz evlensin. Çünkü bu gözü haramdan daha iyi korur edep yerini de. Gücü yetmeyen ise oruç tutmalıdır. Çünkü orucun şehveti kırma özelliği vardır.” (Buhârî)

* “Dünya bir metadır. Onun en iyi metaı ise saliha bir kadındır.” (Müslim)

* “Evlenen îmanın yarısını tamamlamış olur kalan yarısı hakkında ise Allah’tan korksun!” (Taberânî)

* “Hanımı olmayan adam yoksuldur yoksul.”

“Çok malı olsa da mı?”

“Çok malı olsa da.”

“Kocası olmayan kadın yoksuldur yoksul!”

“Çok malı olsa da mı?”

“Çok malı olsa da.” (Buhârî)

* “Evlenme işi için iki kişi arasında aracılık yapmak en üstün aracılıklardandır.” (İbni Mâce)

* “Dininden ve ahlâkından hoşnut olduğunuz biri sizden kız istemeye gelirse verin! Vermezseniz yeryüzünde kargaşa ve büyük bozgunculuk olur.” (Tirmizî)

* “Kadınlarınızın hayırlısı ile evlenmeye bakın. Denginiz olanlarla evlenin! Birbirlerine denk olanları evlendirin.” (İbni Mâce)

* “Benden sonra erkeklere kadınlardan daha zararlı bir sınanma sebebi bırakmadım.” (Buhârî)

* “Birbirini sevenler için nikâh kadar güzel bir şey görülmemiştir!” (İbn Mâce)
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Evlilik nedir ?
Yarım kadın bile fazla ama islamin hiçbir emrini yerine getirmeyen insanlar bile islamda 4 eşe kadar musade var diye, 4 tane ister oldular )
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
nefislere 4 değil 4444 kadın verilse yine hayır diyemez de iş doğruca bir aile yaşantısı yaşamaya geldi mi birini idare etmek zor gelir. bununla birlikte önceden de belirttiğim gibi savaş durumunda çok eşliliğin bir nimet olduğunu unutmayalım ki bugün de cihad beldelerinde şehid olan mücahidlerin eşlerinin zaten fakirlik yaşayan bölgelerde dul kalması zor bir şey...
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Mesele nefsine hakim olmakta.
Helalin varken baskasina bakmamakta.
Erkekler kadinlar kadar nefislerine hakim olamiyolar.
Gerci gunumuzde oyle kadinlar varki erkekleri aratmiyolar.
Zaten bi kadina en buyuk kotulugu yine kadin yapiyor.
Bi bakin bosanma nedenlerine.baska bir kadin.
Peki o adam onunla bi omur surebiliyomu ne yazikki hayir.
Burda olan masumlara oluyor.
Birseyden eminimki hersey insanin kendisinde bitiyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.