You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Üye
RE: Evliliğin Hedefi
yanlış anlaşılmasın ben sadce noyan35 in evlilik farzdır demesini yadırgadım dinimiz birşeyi farz kılıyorsa yapılmamasınıda günah olarak sayar allahın günah kılmadığını bizler günah sayarsak allah muafaza allahın rızasından çıkan bir yol izlemiş oluruz
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Ben şu anda ayet üzerine yoğunlaştım, tefsire de baktım, fakir olup evlenmek isteyen müslümanların evlendirilmesi üzerine galiba. Sen ne dersin Hanzala, evlendirmek farz mı?
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
vallaha şimdi kesin bilmediğim bir konu hakkında kelam üretmem caiz olmaya bilir bende en iyisi bu konuyu araştırtırayım öyle fikrimi beyan edeyim gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Tamam,
tebrik ederim Hanzala; ilmin yarısı, bu fazileti gösterebilmek...gülücük
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-09-2014, Saat:09:12 PM, Düzenleyen: Zehan.
Üye
Estağfurullah zamanında cok boş konuştum dilim yandı gülücük aslında güzel bi konuya değindi bakalım evlendrmk farz mi sünnet mi âyet biraz düşündürücü gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
yadırgamak yerine bilgilerimizi paylaşsak..eksiklerimizi tamamlasak gülücük ben asla bir konu üzerinde benim dediğim doğru demem..biz eksik kullarız öğreniyoruz .. bazı zaruriyet durumlarda farz olduğunu duymuştum...özellikle dul kadına belli bir aşamadan sonra farz oluyor diye. ama elbette peygamber efendimizin sünnetlerinden biridir

İslam dini evlenmeyi teşvik etmiş ve Müslümanlara, evli olmayanları evlendirme emri vermiştir. Peygamberimiz sallallâhu aleyhi ve sellem de evlenerek bu yolla mü’minlere örnek olmuştur.

Âlimler, evlenmediği takdirde zinaya düşme korkusu taşıyan ve evlenme imkânına sahip olan müslümanların evlenmelerinin farz olduğu sonucuna varmışlardır.

Konuyla ilgili olarak Peygamberimizden şu hadisler nakledilmiştir:

“Gençler! Kimin maddi imkânı varsa hemen evlensin. Kim de maddi imkân bulamazsa (nafile) oruç tutsun. Çünkü oruç, onun için şehveti kırıcıdır.” (Buhari, Nikâh, 3; Müslim, Nikâh, 1)

Enes b. Malik radıyallahu anh’tan: Üç kişi Peygamberimizin hanımlarının evlerine geldi ve onun ibadetinin nasıl olduğunu sordular. Kendilerine Peygamberimizin ibadeti anlatılınca onlar bu ibadeti az görüp: “Biz nerede, Peygamber nerede? Muhakkak Allah Peygamberinin geçmiş olan ve gelecek bütün günahlarını bağışlamıştır (bizim daha çok ibadet yapmamız lazım)” dediler. Bunun üzerine içlerinden biri: “Ben artık geceleri daima namaz kılacağım”, dedi. Bir diğeri: “Ben de daima oruç tutacağım”, dedi. Üçüncüsü de: “Ben de kadınlardan ayrı yaşayacağım, hiç evlenmeyeceğim”, dedi. Onlar bu sözleri söylerken Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem onların yanlarına çıkageldi ve:

“Sizler şöyle şöyle söyleyen kimselersiniz ama dikkat edin! Allah’a yemin ederim ki, ben sizin Allah’tan en çok korkanınız ve en çok takvalı olanınızım. Bununla birlikte ben oruç da tuta­rım, oruçsuz da bulunurum. Namaz kılarım, fakat gecenin bir kısmın­da uyurum da. Kadınlarla da evlenirim. (İşte benim sünnetim, hayat yolum budur.) Her kim benim bu sünnetimden (hayat yolumdan) yüz çevirirse, o benden değildir” buyurdu. (Buhari, Nikâh, 1; Müslim, Nikâh, 5 (1401)

Ebû Eyyûb radıyallahu anh’tan: Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Dört şey tüm peygamberlerin sünnetlerindendir. Utanma duygusu, güzel koku sürünmek, misvak kullanmak ve evlenmek.” (Tirmizi, Nikâh, 1)
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
estağfirullah ne fırçası gülücük sadece ılımlı yaklaşım demek istedim kardeşim.. sorun yok...biz seviyeli insanlarız seviye çerçevesi içinde herşeyi çözeriz.. ben çok bilgili okumuş, değilim sizin gibi ..cahilim. öğreniyorum yavaş yavaş..daha yolun başındayım anlayacağın
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.