You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Evlenmek Ateş Olmuş Sanki

Üye
Değerli müslüman kardeşlerim etrafıma bakıyorum da düğünler karışık, İslam'a aykırı müzikler, evlerdeki misafirliklerde haramlık selamlık yok, kapanan kızların çoğu tam olarak kapanmayı bilmiyor, olabildiğince vücudunu kapatan ama çok şık duran elbiseler giyiyorlar, güzelliklerinden taviz vermek istemiyorlar, mezuniyet balosu, sınıfça piknik (kızlı erkekli) vs bunlara rahat rahat katılmak istiyorlar, erkekler desen fark yok. her kızla konuşmaya çalışıyorlar vs. Ya bakıyorumda namaz kılanlarımız da (bazı konularda ben de) dikkat etmiyoruz. ateş ile iç içeyiz. düşünüyorum evlensem nasıl olacak? öncelikle öyle Allah'ın emirlerine büyük oranda uymaya çalışan bir kız bulması dert. Bak şu hatan var düzeltirsen sevinirim günah diyorsun bırakta zamanı gelince gönlümce yapayım beni kısıtlama deniyor (benim hatamıda sen söyle bende ona göre düzelteyim dememe rağmen). galiba doğru kapalılığı anlayan bir kara çarşaflılar kaldı (kötü anlamda değil ne kadar çok dikkat ettikleri için hayran kalıyorum onlara). diğer türlü pek az. evlilik için görüşmelere başladığınızda hemen kendini belli ediyor onlarda bir sürü ayakkabılar dolap dolap elbiseler şık gözlükler çantalar falan istekler bitmiyor. hadi evlenilecek kişiyi bulduk diyelim çevremin tamamı karma düğün yaptılar şarkılar ile. benim ailem ve çevrem buna izin verir mi bilmiyorum. hadi buna zorla izin kopardık haremlik selamlık yapsak tepkiler çığ gibi büyür sanki Allah'In dilediğini yapsak kötü bir şey yapacakmışız gibi. insan akrabasından kaçar mı dostunun kötü mü düşüneceğini düşünüyorsun falan.... E bunları yapmayınca dünyaya bir çocuk getirsen resmen ateş içindeki bir eve çocuk getiriyorsun. ben ateşli bir eve çocuk getirmek istemiyorum. e o ateşe izin verme derseniz bir insan ne kadar dayanabilir ki akrabalarının dostlarının küsmesine darılmasına? o kadar güçlü değilim. aslında çok evlenmek istiyorum ki dinimizde evliliğin önemine pek çok kez değinmiş. ama bunları düşününce ben bir sürü günaha giriyorum bir de çocuğum olursa o girmek zorunda kalmasın diyorum. (tabi iyi örnek olmak tek başına yeterli değildir ama elden geleni de yapmak gerekir. ben o çevreyi oluşturmak istiyorum). Allah'ımın yüce merhametinden şüphemiz yok ama dünya o kadar büyüleyici oldu ki artık müslüman olarak yatıp, müslüman olarak uyandığımızın belli olmadığı bir çağdayız. siz neler düşünüyorsunuz bu konular hakkında kardeşlerim? evlilikten korkuyorum çünkü artık. günah elbette işleyeceğiz insanız hatamız olacak normal ama sürekli büyük günahların işlendiği evliliği göze alamam. ama evlenmeye de ihtiyacım var insanın olduğu gibi. ne zamana kadar yalnız yaşayabilir ki insan?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Evlenmek Ateş Olmuş Sanki
korkmana gerek yok diyeceğim ama söz ettiğin realitelerde var. Ancak bunlar bir müslümanı ümitsizliğe düşürmemeli.Sen elinden gelen çabayı göstermelisin.Niyeti hayır olanın akibeti de hayırdır inş.Sen doğruya sarıl kimin nasıl ne tepki vereceğinin hiç bir önemi, ehemmiyeti yok. Allah de gerisini Allah'a bırak; Allah kendisine yönelenlerin yollarını kolaylaştırır.
olumsuzlukları düşünürsen bir çok şeyden soğursun.Hem dayak yemeden ağlamanın, aç kalmadan yemek yemenin alamı yokgülücük hele bir dayak ye sonra ağlarsın.yani daha evlenmeden ileride olabilecek olumsuzlukları düşünmek doğru değildir.sen dindar ve ahlaklı olanına yönel inş Allah sana bir kapı açacaktır.
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
ama kardeş tepkilere dayanamam ki çok fazla. hani artık kız arama gibi bir şeye kalkışmayacağım bile. kader karşıma getirirse ahlaklı olmasına bakacağım. Dediğim gibi kapalı kızların bir kısmı ne güzel namazını kılıyor, Kur'an ını tutuyor, orucunu tutuyor ama tutturmuşlar bir şıklık, bir balo, erkeklerle beraber dolaşmalar falan. Nerde kaldı sizin kapalılığınız diye soruyorum. aynı şekilde namaz kılıp kızlarla çok yakınlaşan erkeklere de. bazen kendime de. çünkü okurken kızlarla okuyoruz maalesef. bazen konuşmaya girildiği oluyor. evlenip kendimi soyutlamak istiyorum kızlardan ama yanında bir sürü günah getirecek. çünkü kendimi biliyorum ki düğün şekli idi haremlik selamlıktı ben bunlara çokta uyabileceğimi sanmıyorum toplum baskısından dolayı. Allah korkusu da var. Allah korkusundan dolayı evlenmemek daha mantıklı geliyor ama onuda dinimiz tavsiye etmiyor. offf çıldıracak oluyorum bazen ya. ne biçim bir ülkede yaşıyoruz. sözde müslüman bir ülke!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah kişiye kaldıramayacağı yükü yüklemez.şimdi birileri cahili adetlerini Allahtan korkmadan sana dayatmaktan çekinmiyor da sen müslüman olarak neden Allah istediği tarzda bir düğün yapmaktan çekineceksin ki? Varsın baskı olsun.yeter ki sen diren!!!
dediklerin doğru olabilir ancak temiz insanlarda çok. Rabbim gönlüne göre versin gülücük
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
hadi diyorum ya düğünü hallettik diyelim haremlik selamlık? kolay mı sanki o? bir kere şahit olmadım daha gittiğim yerlerde. hoş İslam a uygun düğünede şahit olmadım ya. ama haremlik selamlığı milletimize o kadar güzel yutturmuşlar ki kötü mü düşünüyoruz da eşleri başka yere gönderelim diyorlar.... yo desen de İslam'dan kaynak göstersen de çağ değişti cevabı geliyor....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kolay değil elbet ancak insan sevdiği için her zorluğa katlanmalı...Allah için katlanmaya değmez mi ?
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-05-2014, Saat:04:12 PM, Düzenleyen: €L€Z.
Üye
O'nun için her şey yapılır. Kur'ban olayım Rab'bime. Ama gel gelelim O'nu çok sevmemiz günahkarlıktan alıkoymuyor bizi. bu soruyu kaç defa sordum kendime. Rab'bini çok seviyorsun tamam ama nedir bu girdiğin günahlar diye. Daha O'nun istediği gibi bir müslüman bile olamadım ki Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
dört dörtlük olmasakta olmaya çalışmalayız.Bir kudsi hadiste Allah şöyle buyurur : "Kul Bana bir karış yaklaşırsa, Ben ona bir arşın yaklaşırım, Bana bir arşın yaklaşırsa, ona bir kulaç yaklaşırım. Bana yürüyerek gelirse, Ben ona koşarak gelirim.
Biz ona doğru koşmalıyız.O elbette kendisine koşanlara yardım eder.
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
öylede kardeş farkındayım ki daha ya yürüyorum ya emekliyorum. hani uğraşmak istiyorum ama ister istemez toplumdan da etkileniyorum. yapamazsam pes edersem çocuklara kötü örnek olan bir aile kurarım bu sefer onlarda hayata eksiklerle hatalarla başlarlar. ben yandım çocuklarım yanmasın gibi bir düşünce oluştu. tabi şüphesiz kim kurtuluşa erer kim yanar orasını Allah bilir. riskli bir aile kurmak istemiyorum. kendimi biliyorum çünkü. yapamam bazı şeyleri kötü tepkiler alınca pes ederim. ama yaptığım hatayı kabul ederim bazıları gibi bu yaptığım günah olamaz hangi çağdayız demem.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
hayırlısı olsun inş. Rabbim yar ve yardımcın olsun inş. sen yinede ihtimalle üzerinden hesap yapmazsan daha iyi olur.
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.