Lise yıllarımda,bundan baya uzun süre önce Çanakkele gezimizde küçük bir biblo almıştım hatıra olarak.Temsili bir çanakkale askeri,elinde de Türk Bayrağı.Ama çok küçük boyutlu ve tamamen süs maksadında.Bunu evimizin salonuna koymuştuk hatıra olarak cam bölmeli bir dolabın içine.Bakıldığı zaman dışarıdan görülüyor.
Heykeli andıran biblo vs. tarzı şeylerin haram olduğunu bilmeden alıp getirmiştim.Birçok sahih hadis okudum evlerlerde bulunmaması gerektiğine dair.Uzun makaleleri okudum resimler ve biblolarla ilgili ama asıl net cevabını bulamadığım soru aşağıda.
Şimdi onu kapalı,görünmeyecek bir yere kaldırsam yine de haram işlemiş yada caiz olmayan bir şeyi yapmış olur muyum?Çanakkele şehitlerini temsil ettiği ve üstünde Türk bayrağı olduğu için çöpe de atmaya vicdanım el vermiyor,hani alakasız bir şey olsa hiç gözüm görmeyecek...
Bir de o oda da,ben ve kardeşim-babam namaz kıldık.Biblo tamamen ARKAMIZDA kalıyor,kıble istikametimiz üstünde ve önümüzde değil.Ayrıca çok da yüksekte değil,bel hizasında namazımıza zararı olmuş mudur?
Yardımcı olursanız sevinirim.
:p :p