Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Evimde bunu buldum * Meali nedir acaba??
Evimde bunu buldum * Meali nedir acaba??
Allah'a ve ahiret gününe iman etmeden, gösteriş için (riaen) mallarını infak edenlerşeytanın arkadaşları olmuşlardır. Ne kötü arkadaşlık.
Keşke Allah'a ve ahiret gününe iman ederek Allah'ın kendilerine verdiği rızıklardan infak etselerdi.(bağışlasalardı). Allah herşeyi bilendir.
Allah zerre miktarınca yapılan iyiliği asla zayi etmez ve kendi katından daha büyük ecir verir.
Bundan sonrası(aşağıdaki kısmı) ise Nisa süresinde teyemmüm ile ilgili ayettir.
Nisa 4/43: Ya eyyuhellezine amenu la takrabus salate ve entum sukara hatta ta'lemu ma tekulune ve la cunuben illa abiri sebilin hatta tağtesilu, ve in kuntum merda ev ala seferin ev cae ehadum minkum minel ğaiti ev lamestumun nisae fe lem tecidu maen fe teyemmemu saiden tayyiben femsehu bi vucuhikum ve eydikum, innellahe kane afuvven ğafura.
Ey iman edenler! Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar, bir de -yolcu olmanız durumu müstesna- cünüp iken yıkanıncaya kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta olur veya yolculukta bulunursanız, veyahut biriniz abdest bozmaktan gelince ya da eşlerinizle cinsel ilişkide bulunup, su da bulamazsanız o zaman temiz bir toprağa yönelip, (niyet ederek onunla) yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin. Şüphesiz Allah, çok affedicidir, çok bağışlayıcıdır.
İnşaallah faydalı olmuştur.
Allah'a emanet
Allah'a ve ahiret gününe iman etmeden, gösteriş için (riaen) mallarını infak edenlerşeytanın arkadaşları olmuşlardır. Ne kötü arkadaşlık.
Keşke Allah'a ve ahiret gününe iman ederek Allah'ın kendilerine verdiği rızıklardan infak etselerdi.(bağışlasalardı). Allah herşeyi bilendir.
Allah zerre miktarınca yapılan iyiliği asla zayi etmez ve kendi katından daha büyük ecir verir.
Bütün ümmetleri şahitleri(peygamberleri) ile birlikte getirdiğimiz, ve seni de(Hz. Muhammed SAV) bunların üstüne şahit yaptığımız zaman halleri nasıl olacak. O zaman kafirler yer yarılıp içine girmeyi ister. Allah'tan hiçbir sözü gizleyemezler.
Ey iman edenler! Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar, bir de -yolcu olmanız durumu müstesna- cünüp iken yıkanıncaya kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta olur veya yolculukta bulunursanız, veyahut biriniz abdest bozmaktan gelince ya da eşlerinizle cinsel ilişkide bulunup, su da bulamazsanız o zaman temiz bir toprağa yönelip, (niyet ederek onunla) yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin. Şüphesiz Allah, çok affedicidir, çok bağışlayıcıdır.
Aradaki bir kısmı atlamışım. Tam meal böyle oldu.
Allah'a emanet
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi