Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Et Meselesiyle İlgili Geniş Açıklama
Et Meselesiyle İlgili Geniş Açıklama
mevcut ise yaz da okuyayım.yazı çok uzun okumadım ben.
'sizin kestiğiniz müstasna' ayeti de siyak ve sibak nakledilmezse muhatab manayı tahrif olmuş şekilde anlar. "illa ma zekkeytum" ayeti şöyle "Allahtan başkası üzerine kesilen hayvan eti, henüz can vermeden yetişip kestiğiniz dışındaki, vurulmuş, yüksekten düşmüş, süsülmüş, yırtıcı hayvanlar tarafından parçalanmış... Hayvan etlerini yemeniz haram kılınmıştır"
Buradaki "الاماذكيتم" ifadesi boğulmuş yüksekten düşmüş veya yırtıcı hayvanlar tarafından parçalanmış hayvanlar üzerine getirilen bir istisna, yani failden istisna değil şayet öyle olsaydı cümlenin başından beri bu istisnayı alsaydı ayetin başında domuz, Allahtan başkası adına kesilmiş ve leş geçiyor, o zaman mana şöyle olurdu müslüman birisi domuz kesse ya da Allahtan başkası adına kesse bunun helal olduğu anlamı çıkardı. Bu nedenle bu ayetin müslüman keserse yenir kafir keserse yenmez diye delil getirmek safsata ve cahilliktir
Hadislerin sahihliğini de geçtim,iki hadis var ikisi de birbirinin tersi.
'İnsanların kafasını uzun uzun yazarak,bir ordan bir burdan alarak karıştırmayın,en basiti ne ise onu anlatın' diyorum hepsi bu.
Dediğin gibi mesele çok basit iken laf kalabalığından muhatab anlamıyor
Kuranı Kerim diyor ki şunlardan başka sizin için haram bulamıyorum diyor biz zorla oraya kesen müslüman olacak ya da ehli kitap olacak diye mesele sıkıştırıyoruz halbuki kitap bir de 'Allahın adı anıldığı halde niçin yemiyorsunuz' diye gönderme yapıyor.
Daha evvelde dediğim gibi konu basit ama kelamşör gibi bu kişiler hiçbir alimin söylemediği şeyleri söyledikleri için mesele uzuyor. Başka bir başlık altında da söyledim. Hiçbir alim bir müşriğin (ehli kitap dışındaki) besmele çekmesiyle kestiği et helal olur demedi. Aksine ehli kitap dışındaki müşriklerin kestiği hayvanların etlerinin haram olduğu konusunda icma ettiler. Ayrıca etteki illet besmele değildir. Öyle olsa idi Aişe (r.anha)'den gelen rivayetteki yeni Müslüman olmuş kişilerden gelen etler besmele ile çekilip çekilmediği tam netleşmeden yenmezdi.
Kısacası: Cahiller sussa ihtilaf bitecek. Konularda bu kadar uzun olmayacak.
Sen ve taklit ettiğin o kalabalık ne kadar komik farkında mısınız, nasıl bir icma inancınız var sizin kişi hiristiyan 'Allah üçün üçüncüsüdür' diyor kestiği yeniyor, Yahudi 'Peygamber Allahla güreş tuttu ve Allah yenildi' diyor kestiği yeniyor hatta nasıl icma ise - bir kısmı da - şeytana tapan hatta ateşe secde Mecusiler kesse kestiği yenir diyor yahut düalist putperest zerdüşt olan mecusilerin kestikleri de yeniyor - bura da onlara yanlış ya da doğru demen değil icma iddia ettiğin için söylüyorum- sonra da kafirler meşru kesimi dikkate de alsa kestiği yenmez diyorsunuz, bu nasıl bir din algısı bu nasıl bir icma sizi hayretle izliyorum, nereye kadar bu saçmalık devam edecek..
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi