Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
esmalar hakkında (zikir)
esmalar hakkında (zikir)
ben kendimin yapmış olduğum bir hata olabilir mi diye çok düşündüm. Ama açıkçası bu yinede (bana mantıklı gelmemiş olsa da) bilgi sahibi olmadığım bir konu idi.
işbu nedenden dolayı Allah'ı güzel isimleri ile zikretmeyi şimdilik terk ediyorum. (Karar)
yani çünkü hem güvenlik en önemli konu hem de belirttiğiniz üzere (üstte, şey nazım kıbrısinin belirttiği) şekilde benim ulaşabileceğim veya tanıdığım bir evliya yok.
dolayısı ile kaç defa zikir çekeceğimi de bilmediğimden üstte ki kararı aldım.
Allah beni affetsin ve bana uygun gördüğü sayıda çekmiş gibi sevap yazsın (her gün, çünkü çekiyordum ben bu zikirleri)
amin amin amin.
bir iki konu daha vardı (muhtelif sorular)
benim çektiğim zikirlerde zaman zaman sayı çok yüksek de olabiliyordu (mesela 400 defa sadece ya alim. )yani şu aşamada bu sayı sözgelimi olması gereken 411 olsa idi ben bunu nasıl kontrol edebilecektim ki. ister istemez gözden kaçıyor. 400 ün kendisi yüksek bir sayı değil fakat kontrolunu sağlamak bakımından örneğin 3 defa hatta 33 defa çekmekle de aynı değil.
bu hususta sizin mevcut bilgilerinize dayanarak bir şey daha sorabilir miyim acaba;
örneğin ben zikir çekmeye devam etmek istiyor olsam ancak her gün farklı sayılarda çeksem sizce yine sorun nükseder mi yada nüksetmeli mi ?
misal bugün 300 yarın 400 bi sonraki gün 200 ama her gün 100 den büyük olmalı ..
birde bu yapılanlar örneğin bazı dua veya şükür niteliğinde sözlere de varır mı (mesela elhamdulillah gibi)
?
(not: benim ulaşabileceğim/tandığım bir evliya YOK. dolayısı ile ben size zikir çekmeyin demedim demenize gerek yok, güvenlik sorun ise ben öyle bir karar almayı uygun gördüm şimdilik.)
Ancak, okumuş olduğu zikri adete bağlayıp, günlük yapmaya çalışması, kişinin manevi olarak kaybına sebebiyet verir. Ustasız sanat haramdır buyrulmuştur. Kişi farkında olmadan, aklen, ruhen altından kalkamayacağı bir sonuca vardırabilir.
Adetli olan vird, yalnızca bir veliye bend olunduktan sonra yapılabilir ki, manevi olarak ifade etmek gerekir ise, ''hüddemi alınmıştır'' ve belirtilen zamanlarda, belirtilen adetlerde yapılması gerekir. Zamanımızda Mürşit vardır ve yokluğunu düşünmek Allah 'a noksan sıfat isnat etmek olur.
İstihare yaparak Allah 'tan yardım talep edebilirsiniz. Hiç şüphesiz ki, müracaatınıza ve mizacınıza uygun bir eşik size gösterilecektir.
İNANAN VE İNANMAYAYAN HERKESİ BAĞIŞLASIN
ama sormayın her şeyi cevaplayamam (biliyor olsam dahi)
illaki ne olduğunu çok merak eden olursa şu modeli bir düşünebilir. (ama analojik olduğundan aslı hakkında bilgi vermez sadece fikir verebilir),
misal kalp kan içinde yüzer her gün bir sürü kanı pompalar vücuda fakat kalp esasen kendisi bu kandan istifade etmez. onun beslendiği başka damarlar vardır. işte bahsettiğim iç tüneller bunlar gibi.
yalnız ,şunu da belirteyim : bugün kalbin tam olarak nasıl çalıştığı henüz (bildiğim kadarı ile ) tam çözülebilmiş değil. dolayısyla dediğim gibi sadece fikir verebilir ,aslının ne olduğunu size söylemez , Allah size bunu öğrenmeyi nasip ederse o ayrı tabi.
..
intruder sanırım yazdıklarımda bir kibir sezmiş biraz şaşırdım ama çok değil. ingilizler (kendi akademisyenleri) bana çok defa söylemiştir o yüzden çok da şaşırmadım ama müslüman bir kimse tarafından işitmek biraz şaşırttı tabi çok olmasada.
yine özeleştiri yapayım: bence kibir yok idi ama (ilim mevzu olunca) açlık belki açgözlülük var idi.
@fure adlı kullanıcı öneriniz için müteşekkirim çünkü istihare önerisi son derece mantıklı ve anlamlı geldi bana.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi