You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Esma-ül Hüsna sayıları

Esma-ül Hüsna sayıları

Acemi Üye
Esma-ül Hüsna sayıları
selam'ün aleyküm,
Esma-ül Hüsnalar'ın illâ ki 202, 55, 66 ... okunması mı gerekiyor?
Ben, Ya Berr esmasını ker gece 202 kez , ayrıca diğer esmaları da 3'er kez okuyorum. Mesela; Ya Allah 3 kez, Ya Vedûd 3 kez ...
Faydasını görür müyüm?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: Esma-ül Hüsna sayıları
fayda olarak ne görmek istiyorsun ? Allah ı anmak elbetteki güzel bişeydir , Allah ın hoşnutluğunu görmekten başka bir fayda istiyorsan Allah a dua et , ondan istekte bulun , yardım iste ondan .
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bu tip sayılara hapsedilmiş zikir anlayışı müslümanca bir anlayış değildir. islam abra kadabra dini değil.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
muhalefet olsun diye yazmıyorum. ama; namazda 3 kez "Sübhane Rabbiyel Âlâ" ve " Sübhane Rabbiyel Azîm" diyoruz. orada da tekrar var.
neyse; Esmâ-ül Hüsnaları birer kez bile okusak o zaman yeter sanırım??
ayrıca "fayda" derken; her esmanın anlamı var ya (mesela Ya Vedûd; insanların sevgisini kazanmak) onların faydasından bahsediyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
belli konularda sünnetin belirttiği sınırlar vardır, bununla birlikte söylediğin zikirleri namazda 3 defa yapmak diye bir sınır yoktur 1 veya 5,7,9 defa da yapılabilir. Allahın isimleri üstünde tefekkür amaçlı yaparsanız biiznillah faydalı olabilir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-06-2013, Saat:09:22 PM, Düzenleyen: karadamlalar.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.