You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Eşlerinizle Konuşurken Dikkat Edin!

Profesör

Peygamber Efendimiz (sallallahû aleyhi ve sellem) Miraç Gecesi sonrasında ashabına gördüklerine anlatırken bunlardan birisi de Cennet ehlinin çoğunlukla fakirler ve çocukların, cehennem ehlinin de zenginlerin ve kadınların olduğunu söyler. Bu durumu anlayamayan sahabeler karşısında durumu açıkça izah etmiştir.

İbni Ömer radıyallahû anhüma'dan rivayet edildiğine göre Resul-i Ekrem sallallahû aleyhi ve sellem:

"Ey kadınlar! Sadaka veriniz ve çok istiğfar ediniz. Çünkü ben cehennemin çoğunu sizin doldurduğunuzu gördüm"

buyurmuştu. Orada bulunan kadınlardan biri:

- Niçin cehennemin çoğunu biz dolduruyoruz? diye sordu. Resul-i Ekrem de:

"Çünkü siz çok lanet eder ve kocanızın yaptığı iyilikleri unutursunuz. Akli ve dini eksik olup da, aklı başında adamların aklını çelen sizin gibisini görmedim"

buyurdu.

Başka bir Hadis-i Şerif'te

Kadın kocasına "Senden asla bir hayır görmedim" derse, ameli boşa gider.
Ravi: Hz. Aişe (r.anha)

Bu konuda şunları söyleyebiliriz: Kavga zamanlarında kadınların kocalarına karşı çok dikkatli sözler etmeleri, onları lanetleyici ve yaptıklarını yok edici tavırlarından kaçınmaları gerekir. Bu laflar hem erkeğin gururunu iyice inciterek bir daha geri donuşu olmayan bir ayrılığa sebep olabilir, hadis-i şeriflerden de görüldüğü üzere yapılan tüm ameller boşa gidebilir. Daha da önemlisi kocaya yapılan bu itaatsizlik ve kocanın seneler boyunca yaptıklarına karsı inkâr ve şükürsüzlük Gayretullah'a dokunabilir, çok kotu sonuçlara sebep olabilir. Bu konuyu da eslerimize ve dostlarımıza hadisler ışığı altında anlatalım, izah edelim.

Bu durum genel olarak kadınlar için geçerli olup, erkekler için de geçerlidir. Bu sebeple her iki tarafın da birbirlerine karşı tavır ve sözlerine, ne zaman olursa olsun, çok dikkat etmeleri gerekir.

Hem Allah Resulü (sallahû aleyhi ve sellem) buyurmamış miydi:

"Kim bana, iki çene ve apış arası mevzuunda söz verir kefil olursa, ben de ona cennet için kefil olurum."Ravi : Buhari, Rikak, 23

İki çene arasını koruyamayan insanların daha çok kadınların, apış arasını koruyamayan insanların da daha çok erkeklerin olduğu görüldüğü halde her iki madde de kadın ve erkekler için geçerlidir. Ayrım söz konusu değildir.Amaç vurgu yapmaktır.

Hadisler ve ayetler bizler için en güzel öğütlerdir. Tabii ki üzerinde düşünür ve onları tatbik edersek...

Allah hepimizi Peygamber Efendimizin s.a.v. bizlere kefil olmasını nasip eylesin. Bizlere de hayatimizi onun kefilliğine yakışır şekilde yasamamızı nasip etsin.

Amin!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Eşlerinizle Konuşurken Dikkat Edin!
güzel bi konu olmuş herkesin dikkat etmesi gereken sağolasın. bu arada uzun zamandır gözükmüyordun ayşe hoşgeldin yeniden
Bunu ilk beğenen sen ol.
maşallah çok faydali ve bilinmesi gereken bir konu üzerinde durulmuş

RABBİM BİZLERİ EŞLERİNE KARŞİ SORUMLU SÖZLERİNİ DİNLEYEN VE EŞLERİMİZİN BİZLERDEN RAZİ OLACAGİ EŞLERDEN EYLESİN İNŞALLAH.
Degerli Alime-i Nur Kullanicisi Jul 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
bunları hangi kaynaktan almıştın acaba?
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.