You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ERKEKLER EŞLERİNE NASIL DAVRANMALI

Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
EY DOST! Hanımına iyi huylu olmalısın, onunla yumuşaklıkla sohbet ve tatlı sözle konuşmalısın.

Peygamberimiz "İnsanların hayırlısı, eşine ve ev halkına hayırlı ve faydalı olan kimsedir" buyurur. Eşini üzüntülü bulduğunda onu çok sevdiğini söylemelisin, şefkatle gönlünü almalısın. Çünkü o evinde mahpus ya da meyus, ümitsiz olabilir. Onun dert ortağı sen olmalısın.

Çocukların terbiyesinde de eşine yardım etmelisin. Çünkü çocuk, annesine, gece gündüz ağlamak ve sızlamak suretiyle hiçbir zaman istirahat vermez.

Ona yardım edene Mevlası da yardım eder. İşlerindeki kusurlarından ötürü kızmamalısın, kötü söz söylememelisin. Ve bir günden de çok küsmemelisin. Eşinin kötü huyları baş gösterince kabahati kendinde bulup: "Ben iyi olsaydım, o da iyi olurdu" diye düşünmelisin.

Hanımın kızınca sen susmalısın. Erkek susunca hanımı pişman olup özür diler. Her hizmetini seve seve yapmaya başlayınca, ona dua, Hakk'a şükür ve sena etmelisin; çünkü erkeğe uygun bir hanım, şükrü edilemeyen bir nimettir. Hanımına öyle davranmalısın ki eşin, "Kocam beni herkesten çok seviyor" demelidir.

Evin idaresi ve geçimi hususunda ona danışmalı, onunla konuşmalısın. Diğer büyük işlerini ona anlatıp üzmemelisin. Eşinin günah olmayan kusurlarını ve hareketlerini görmezlikten ve bilmezlikten gelmelisin. Gizli hallerini ve ayıplarını ise herkesten saklamalısın.

Eşin ile şakalaşıp lâtifeler, çeşitli oyunlar yapmalısın. Sevgili Peygamberimiz eşleri ile oynar, onlara karşı insanların en zarafetlisi olurdu. Hatta bir defasında Hz. Aişe ile yarış ettiklerinde Hz. Aişe geçti; sonra bir daha yarış yaptıklarında Resulullah geçti. Tatlı sözle konuşmalar sizi birbirinize bağlar.

Eşi ile karşılıklı farz olan bilgileri, ilimleri konuşmalı okumalıdır. Kendi giydiğinden giydirmeli, kendi yediğinden yedirmelidir. Eşine, üzüntülerini, sıkıntılarını, düşmanlarını ve borçlarını asla söylememelidir; çünkü bunları kendisi aşsa bile onun dünyasında bir iz bırakacaktır.

Eşinin yüzünden ve arkasından hayır dua edip beddua etmemelidir. Çünkü o gece gündüz onun hizmetindedir. Ekmeğinin pişiricisi, yemeğinin pişiricisi, çamaşırının dikicisi ve yıkayıcısı, malının, çocuklarının ve şerefinin koruyucusudur. Hem enisi (dostu), hem munisi, hem yâri, hem nigârıdır.

Erzurumlu İbrahim Hakkı - Marifetname'den
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
Cvp: RE: ERKEKLER EŞLERİNE NASIL DAVRANMALI
AtMaCa Adlı Kullanıcıdan Alıntı:tabiki bizde en güzel şekilde davranmak isteriz tabi bu birazda karşı tarafa bağlı

kadınlar yapı itibariyle daha duygusal olduğu için erkekler daha anlayışlı olmalı
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
RE: ERKEKLER EŞLERİNE NASIL DAVRANMALI
şimdi sen benim anneme akılsızmı diyosun ...

kimi erkek vardır dik kafaladır bi karar ver ekrem

başka bi yerdede sadece kılaıbık erkekler karısının dediğini yapar diye bi yorum yazmıştın
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
AtMaCa Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ya akıllı bir kadın kocasına herşeyi yaptırırgülücük

önemli olan dolaplarla birşey yapmak değil karşılıklı anlayışla sonuca varmak gerekir evliliğin gayesi budur bence
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
reyyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
AtMaCa Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ya akıllı bir kadın kocasına herşeyi yaptırırgülücük

önemli olan dolaplarla birşey yapmak değil karşılıklı anlayışla sonuca varmak gerekir evliliğin gayesi budur bence

kesinlikle..
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
gribal_enfeksiyon Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
reyyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

kesinlikle..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: ERKEKLER EŞLERİNE NASIL DAVRANMALI
kılıbıklıkla ne alakası var bi erkek eşinin istediği bir şeyi yapıyorsa bu kılıbıklıkmı olur o farklı bişey.. ben genel olarak söyledim istisna kaideyi bozmaz ehh zaten kadın akıllı olursa anlayışla sonuca vardırır işte bende onu dedimgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.