Bir beynin diğerinden farkı ne? Önce iki cinsiyet arasındaki farka değinelim. Danimarka'da yapılan bir araştırmaya göre erkek beyni kadınınkinden ortalama 120 gr daha ağır ve ortalama 4 milyar daha fazla nörona sahip. Ancak hemen bundan "Yani erkekler daha akıllı!" sonucu çıkartmayın. Çünkü ağırlığın beynin kapasitesine herhangi bir etkisi yok. inandırıcı bulmuyor musunuz? Örnekleyelim: Einstein'ın beyni özel izinle çıkartılıp incelendiğinde ağırlığının ve büyüklüğünün herhangi bir insanın beyninden farklı olmadığı (Aynı durum nöronlar için de sözkonusu iş şunu ortaya koyuyor: Önemli olan bunların sayısı değil, nasıl kullanıldığı!
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Erkekler daha mı akıllı?
Erkekler daha mı akıllı?
Bir beynin diğerinden farkı ne? Önce iki cinsiyet arasındaki farka değinelim. Danimarka'da yapılan bir araştırmaya göre erkek beyni kadınınkinden ortalama 120 gr daha ağır ve ortalama 4 milyar daha fazla nörona sahip. Ancak hemen bundan "Yani erkekler daha akıllı!" sonucu çıkartmayın. Çünkü ağırlığın beynin kapasitesine herhangi bir etkisi yok. inandırıcı bulmuyor musunuz? Örnekleyelim: Einstein'ın beyni özel izinle çıkartılıp incelendiğinde ağırlığının ve büyüklüğünün herhangi bir insanın beyninden farklı olmadığı (Aynı durum nöronlar için de sözkonusu iş şunu ortaya koyuyor: Önemli olan bunların sayısı değil, nasıl kullanıldığı!
“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:
Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
sorunun içinde cevabı var zaten bende aynen katılıyorum ama erkeğin kadından daha zeki olması gerektiğini düşünüyorum erkeğin önce beynini sonra kadınını yönetmesi lazım
simayım Adlı Kullanıcıdan Alıntı:kendinizi avutun akıl üstünlüğü öenmli değil takva üstünlüğü olsunhimmmmmm
akıl üstünlüğü takva üstünlüğünü gerektirir ztn
Bn Erkek olsam bunları kaldıramazdım:D
elhmdülillah
sühim Adlı Kullanıcıdan Alıntı:''(''Yani erkekler daha akıllı!") sonucu çıkartmayın. Çünkü ağırlığın beynin kapasitesine herhangi bir etkisi yok. inandırıcı bulmuyor musunuz? Örnekleyelim: Einstein'ın beyni özel izinle çıkartılıp incelendiğinde ağırlığının ve büyüklüğünün herhangi bir insanın beyninden farklı olmadığı (Aynı durum nöronlar için de sözkonusu iş şunu ortaya koyuyor: Önemli olan bunların sayısı değil, nasıl kullanıldığı!''
Bn Erkek olsam bunları kaldıramazdım:D
kaldırılamıcak birşey yokki burda
mesela bütün peygamberler erkektir dimi biz erkekliğimizle gurur duyuyoruz
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi