You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Erkek Gözüyle Örtü

Erkek Gözüyle Örtü

R4BİA
Erkek Gözüyle Örtü
Erkek Gözüyle Örtü

“Kadınlar güller gibidir; bir kere açıldılar mı yaprakları hemen dökülmeye başlar” diyor İngiliz yazar Shakespeare.
Pek çok yazar ve şair tarafından kadınlar hep güle benzetilmiştir.Bu benzetilişte gülün güzelliği, nazeninliği kadar da yaratılışları gereği kendilerini beğendirmek isterler.

Bediüzzaman’ın ifadesi ile, her kadının “Kendini beğendirmek ve nefret ettirmemek ve istiskale maruz kalmamak için, fıtri bir neyli vardır” Yaratılıştan getirdiği bu meyili kadın, en çok kendi cinsine karşı kullanır.Bundan dolayıdır ki kadın giyimini erkeklerin değerlendirilmesi ve onların beğenileri önemlidir.

Hanımların açıklığı ilk olarak erkeğin nazarında kadının saygınlığını gidermektedir. Kadını kendisine sunulmak üzere hazırlanmış meta olarak gördürmektedir. Açıklık ile kadın erkeğe, karşı cinsiyetini bedenini ön plana çıkarmaktadır.Erkek için kalıcı olan ruh ve kabiliyet tarafı gizli kalmaktadır.Bu da erkeğin kadını kısa süreli nefsi istekleri doğrultusunda ilişkiler içinde olmaya zorlamaktadır.

Erkekler yaratılışları gereği olarak sevdiklerini başkalarından kıskanma ve onları koruma duygusuna sahiptirler. Sevdiklerini başkaları ile paylaşmak istemezler. Hele de bu kadın olunca his erkekte daha fazla artmaktadır. Allah kadın ve erkek arasında aşk ve sevginin muhafazası için ve her ikisinin fıtratını bildiği için kadına ÖRTÜNMEYİ emretmiştir.

Ahmet haşim, aşkta gizliliği isterken kadında da örtünmeyi ister:
Örtüler açılmaya, elbiseler kısalmaya başladığı zaman yazdığı bir makalesinde melek kelimesinin anlamını kaybettiğini söylüyor. Çünkü melek ona göre kadındır.

Evet erkek için örtü adeta kadının değeri olmaktadır. Karşı cins için tüm gizemini yitiren kadın, aşk ve sevgiden de nasibini almıştır.

-Nuriye Çeleğen, "Neden Örtünüyorum" kitabından alıntı-

VESSELAM
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet
RE: Erkek Gözüyle Örtü
Güzel.. eyvallah
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
eyvalla cnm güzell

Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
katlıom la bncde göselgülücük
oLay cıksın istemem ben! rahat bırakın..

*hissettiğin hissiyatı yazarsan harbisin! karizm
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.