You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Erkek ev işi yapar mı?

Erkek ev işi yapar mı?

R4BİA
Erkek ev işi yapar mı?
YASEMİN YALÇIN AKTOSUN

Eminim ki bu soruya genel olarak beylerden “Hayır” cevabı gelmiştir. Gerçi konuya bakış açısının kültürden kültüre değişiklik arz edebileceğini göz ardı etmemek gerekir. Öncelikle hemen belirtmeliyim ki bu sorunun kesin bir cevabı yoktur, olamaz da. Yani “evet tabii ki erkekler ev işi yapmalılar, aksi takdirde bu evlilik yürümez” diye bir şey olmadığı gibi, “erkek adam evinde iş yapmaz, ev işi kadın işidir” diye bir şey de yoktur. Bu konuda hatalı olan, konunun bireyler için kompleks haline getirilmesi ve kalıp düşüncelerin etkisi altında kalınmasıdır. Bu yaklaşım da evliliği zedeleyecektir. Öyleyse ‘Erkekler ev işi yapar mı?’ sorusuna şöyle cevap verelim isterseniz: “Herhangi bir bedensel özürleri yoksa tabii ki ev eşi yapabilirler veya yaparlar. Ancak bu bir zorunluluk arz etmez. Burada daha da önemli olan eşler arası sağlıklı diyaloğun kurulabilmiş olmasıdır. Ancak o zaman erkek, hanımına destek olmaktan bir zevk duyabilecektir. Yani erkeğin bunu bir zorunluluktan öte, bazen bir sorumluluk bazen ise bir paylaşım aracı olarak görmesi gerekir. Öyleyse hanımların bu konuda dayatma yapmaları, amaçlarına ulaşamadıkları takdirde de ciddi sorunlar yaşamaları gereksizdir. Şayet bir kadın için eşinin ona evde yardımcı olması gerekli ise, bunu şikayet veya erkeklerin tabiri ile -dırdır- malzemesi yapmadan samimiyetle ihtiyacını ve nedenini dile getirmesi gerekir. Böylelikle erkeğin inatlaşma riski ortadan kalkmış olacaktır. Tabii bir de her iki tarafın yoğun olarak çalışma hayatında aktif rol aldığını düşünelim. Çalışan kadının eşi tarafından ev işlerinde desteklenmeye ihtiyaç duyması çok normaldir. Bunun için yine şikayet, teessüf vb. yaklaşımlarda bulunmayıp her iki tarafın da onaylayabileceği bir plan yapmaları en sağlıklı olandır. Aslında ev işi konusundaki bu tarz beklentilerin veya bakış açılarının evlilik öncesi konuşulması ve hatta evlilik sözleşmesine dahil edilmesi gerekir. Bu arada beyler için vurgulamakta fayda görüyorum, Hiçbir erkek ev işlerinde eşine yardım etmekle kılıbık olmaz, bilakis bu, kendini aşmış ve kendisini bir erkek olarak ispatlama gayreti olmayan olgun insanların vasfıdır. Olayın bir diğer boyutu, ebeveynlerin erkek çocuklarını yetiştirirken bazı alışkanlıkları kazandırmamış olmalarıdır. Yani oğluna evde sorumluluklar yüklemeyen ve buna ‘sen erkeksin’ sebebini yakıştıran ebeveynlerin de bu yaklaşımlarından vazgeçmeleri gerekmektedir. (Denge sağlandığı takdirde cinsel kimliğin şekillenmesinde erkek çocuğa sorumluluk vermek bir engel teşkil etmez.) Çünkü erkek çocuğa kazandırılan bu bakış açısı, iler de kuracağı yuvayı etkileyebilmektedir
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: Erkek ev işi yapar mı?
Herkes üzerine düşen görevi yapsın...!

KULA KUL OLMAK İÇİN ATILMADIK MEYDANA,

BİZ YANLIZ HAKİKATE,HAKK'A SECDE EDERİZ!

NASIL GİRDİYSE DAVA SAHİPLERİ ZİNDANA,

BİLSİN Kİ KAHPE DEVİR BİZDE ÖYLE GİRERİZ!...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Babalar Önde Gider
bencede herkes üzerine düşen görevi yapmalı kadın kadınlığını adamda adamlığını bilmeli bariz ortadaki ev işi kadın işi yoruma bile açık değil bence
Babalar Önde Gider....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Cvp: RE: Erkek ev işi yapar mı?
BaBa Adlı Kullanıcıdan Alıntı:bencede herkes üzerine düşen görevi yapmalı kadın kadınlığını adamda adamlığını bilmeli bariz ortadaki ev işi kadın işi yoruma bile açık değil bence

Adam işten gelicek yorgun argın bide ev işi muhabbetiyle mi uğraşacak (özel durumlar hariç) Allah buna razı gelmez...

KULA KUL OLMAK İÇİN ATILMADIK MEYDANA,

BİZ YANLIZ HAKİKATE,HAKK'A SECDE EDERİZ!

NASIL GİRDİYSE DAVA SAHİPLERİ ZİNDANA,

BİLSİN Kİ KAHPE DEVİR BİZDE ÖYLE GİRERİZ!...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: Erkek ev işi yapar mı?
Evde eşime yardım etmekten mutlu oluyorum
çok güzel yemekler yaparım özellikle eşim yaptıgım salatayı çok sever
yardımlaşmak eşler arsında sevgi ve muhabeetti artırır tabi bu demek değildirki
kadın butün işleri eşinden beklesin erkek gönülden gelerek bunu resulullahın sünneti bilerek yapmalı
selam ve dua ile
BENİ SANA BAĞLAYAN YOLLARIM ÇETİN
TAŞIDIGIM KOR ATEŞSIN AVUÇLARIMDA
DAĞLAR BİLE DAYANMADI AĞIRDIR YÜKÜM
YÜREK YÜREK ÇİLE ÇİLE ZOR BIR ZAMANDA
YANGIN YANGIN BÜYÜTTÜGÜM UMUDUM SENSİN .
Bunu ilk beğenen sen ol.
R4BİA
tamm herkes üzerine düşen görevi yapmalı ama bütün işlerde kadına yüklenmemli
hayat müşterek erkekte her zaman değil ama bazı zmanlarda kadınına yardım etmeli
sen o kadını hizmetçi olarak mı aldın evine !!!!!!!belli zamanlarda belli yerlerde yardım etsin ama bi zahmet !!!!!

bazı erkekler var çocuğun bütün sorumluluğunu eşine yüklüyor . ya bırakın çocuğu evin bütün sorumluluğu kadında bu kadar aşırısıda beni sinirlendiriyor !

evlenince hayatı iki kişi yaşıyosunuz müşterek bir kurum oluşturuyorsunuz bu nedenlede erkek yan gelip yatmayacak her zamn arkadaş
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet
Erkek evine para getirsin, çoluğunu çocuğunu kollasın..
Erkeğe düşen görevler fazla ve zor.. Heleki bu zamanda deyim yerindeyse evine para getire bilmesi için taşı sıkıp suyunu çıkarması gerekiyo.. Kadın ev işi yapmak zorunda değil ama yapmalı..

Bu tarz konularda bnce hiç tartışmaya bile gerek yok..
Adam isterse eşine yardım etsin.. içinden gelsin keşke.
Ama yapması gerektiği için değil eşine değer verdiği için yapmalıgülücük
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
R4BİA
Cvp: RE: Erkek ev işi yapar mı?
sühim Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Erkek evine para getirsin, çoluğunu çocuğunu kollasın..
Erkeğe düşen görevler fazla ve zor.. Heleki bu zamanda deyim yerindeyse evine para getire bilmesi için taşı sıkıp suyunu çıkarması gerekiyo.. Kadın ev işi yapmak zorunda değil ama yapmalı..

Bu tarz konularda bnce hiç tartışmaya bile gerek yok..
Adam isterse eşine yardım etsin.. içinden gelsin keşke.
Ama yapması gerektiği için değil eşine değer verdiği için yapmalıgülücük

Erkeğe düşen görevler fazla ve zor.. hiçte öyle değil valla
tamma ekmek aslanın ağzında hayat şartları zorlaştı ama abartmayın canm o kadar esas kadının işi zorsinir
Bunu ilk beğenen sen ol.
beYaz yoLcu
feCre kıYam Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Evde eşime yardım etmekten mutlu oluyorum
çok güzel yemekler yaparım özellikle eşim yaptıgım salatayı çok sever
yardımlaşmak eşler arsında sevgi ve muhabeetti artırır tabi bu demek değildirki
kadın butün işleri eşinden beklesin erkek gönülden gelerek bunu resulullahın sünneti bilerek yapmalı
selam ve dua ile

İşte yorumalkışSmile
[Resim: bartsab9lp4.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
.:: DeathLess ::.
Erkek Erkekligini Bilicek Kadın Kadınlıgını Katılıyorum...

Yalnız artık hayat musterek bazı durumlarda erkegin esine yardım etmesi gerektigini dusunuyorum..

Ornegin artık tek maas la gecinilmesi zor bir yerde eger evde iki kişide calısıyorsa esler arasında yardımlasma olmalı..Yine aynı sekilde hastalıgı var baska seyleri var insan eşi hasta iken ona yardım etmeli..Sonucta aynı ortamı paylasıyorsak herkes bişiler yapmalı..

istisnai durumlar haric kadının yeri evidir...Ama bu demek degildirki kadınlar kolemizdir..Yada temizlik için alınmıs birer hizmetci..

Ayrıntılı bilgi için " İslamda Kadın ve Erkek " adlı kitabı okuyabilirsiniz...kadın ve erkegin gorevleri sorumlulukları ayrıntılı bir şekilde verilmiştir...Kitabın yazarı aklımda degil...
When you have Loved and you\'ve Lost SomeOne You know what it Feels like to Lose ! Nothing will Never Be The Same Again..And Life.. Has Betrayed me Once Again.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.