You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Erkek Düğmeleri Neden Sağda

Erkek Düğmeleri Neden Sağda

vampiriçe:):):)
RE: Erkek Düğmeleri Neden Sağda
yahu sen şmd etek mi istiyosun onu anlamdım gülücük
ya bazen bazı alışıklıklarımz iyi diye düşünüyorum
erkeklerin pantolon giydiğini hayal etmek bile iğrenç ötesi bişeySmilegülücük:
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-06-2008, Saat:02:41 PM, Düzenleyen: Qbra.
Forumcu
yanlızz sen peygambermizin dönemini göz önnde bulundurmadan konuşuyorsun... hem etek denmiyor onaa... üstelik o giyisiyi giymek erkeğe yakışmıyorsa kadına pantol niçin yakıştırılıyor..???
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: RE: Erkek Düğmeleri Neden Sağda
kartal_sadiq Adlı Kullanıcıdan Alıntı:yanlızz sen peygambermizin dönemini göz önnde bulundurmadan konuşuyorsun... hem etek denmiyor onaa... üstelik o giyisiyi giymek erkeğe yakışmıyorsa kadına pantol niçin yakıştırılıyor..???
off herşeye böyle muhalefet olacaksanız bundan snra sizin mesajlarızıa cevap yazmıcam!
ayrıca ben selime bi soru sordum sne arada parazit yaptıngülücük
ee selim bi önceki sayfada öne sürdüğüm tez doğru olabilir mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
nee alakası varr yaa.. yukardaki tartşma neyin nesi konu yu değiştrmek yerine yorumları diiketli oku haksız cıktığın yerlerde sıvışp kacma...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Cvp: Erkek Düğmeleri Neden Sağda
Qbra Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
çağdaş Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Hakikaten, niçin erkeklerin tüm giysilerinde düğmeler sağda, ilikler solda iken kadın giysilerinde tam tersidir?

İşte, insanların daha çok sağ ellerini kullanmalarından dolayı yerleşen bir alışkanlık daha. Sağ elini kullanan bir insan için, sağdaki bir düğmeyi, soldaki bir iliğe geçirmek daha kolaydır. Bu nedenle de erkeklerin düğmeleri daima sağdadır.

Peki kadınların düğmeleri niçin solda? Kadınların çoğunluğu da, daha çok sağ ellerini kullanmıyor mu?

Giysilerde düğmelerin kullanılmaya başlanıldığı ilk zamanlarda, düğmeler hem çabuk kırılabiliyordu, hem de herkesin alamayacağı kadar pahalı idi. Düğme alabilecek zengin kadınlar da, uzun elbiselerini ancak hizmetçilerinin yardımı ile giyebiliyorlardı.

Hizmetçiler ise hanımlarının karşısında, onların düğmelerini, sağ ellerini kullanarak daha rahat ve daha hızlı ilikleyebiliyorlardı (tabii erkeklerin de daha hızlı çözdüklerini söylemeye gerek yok). Bu neden(ler)le, terziler düğmeleri hizmetçinin sağına, hanımının ise soluna gelecek şekilde diker oldular. Günümüzde her kadın, kendi kendine giyinip soyunmasına rağmen nedendir bilinmez, bu adet değişmedi.
bu teze şöyle bi eklenti yapabilir miyim selim?
o zaman zengin erkekler giysilerini tek başlarına giyiyolardı SmileSmile
doğru mudur?

hı hı diyebiliriz....gülücük
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
tşk selim yauw işte bu cvbı merak edıyodum sdc laf salatası yapıyo bazıları gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
onu içinmi laf atıp duruyorsun bana... ben polimik yapmak istemiyorum sadece görüşlerimi bildireyim dedim okadar... yok bu devirde ne eteğiymiş yok cok komkmiş... yoksa çok mraklı değilim senn le polemik yapmaya... meraklı olanlar var onlarla polemik yapgülücük:D:D
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.