You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Erkek Düğmeleri Neden Sağda

Uzman
Hakikaten, niçin erkeklerin tüm giysilerinde düğmeler sağda, ilikler solda iken kadın giysilerinde tam tersidir?

İşte, insanların daha çok sağ ellerini kullanmalarından dolayı yerleşen bir alışkanlık daha. Sağ elini kullanan bir insan için, sağdaki bir düğmeyi, soldaki bir iliğe geçirmek daha kolaydır. Bu nedenle de erkeklerin düğmeleri daima sağdadır.

Peki kadınların düğmeleri niçin solda? Kadınların çoğunluğu da, daha çok sağ ellerini kullanmıyor mu?

Giysilerde düğmelerin kullanılmaya başlanıldığı ilk zamanlarda, düğmeler hem çabuk kırılabiliyordu, hem de herkesin alamayacağı kadar pahalı idi. Düğme alabilecek zengin kadınlar da, uzun elbiselerini ancak hizmetçilerinin yardımı ile giyebiliyorlardı.

Hizmetçiler ise hanımlarının karşısında, onların düğmelerini, sağ ellerini kullanarak daha rahat ve daha hızlı ilikleyebiliyorlardı (tabii erkeklerin de daha hızlı çözdüklerini söylemeye gerek yok). Bu neden(ler)le, terziler düğmeleri hizmetçinin sağına, hanımının ise soluna gelecek şekilde diker oldular. Günümüzde her kadın, kendi kendine giyinip soyunmasına rağmen nedendir bilinmez, bu adet değişmedi.
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Cvp: Erkek Düğmeleri Neden Sağda
evet ya bende buna katılıyorum bizim düğmeleri çözmemiz için düşünülmüş çok güzel bir alışkanlık bırakın öylede kalsın...
herhalde kimsenin düğmelerini açmamızdanda şikayeti olmaz dimigülücük
erkek egemen bir dünya gibi görünsede kadına hizmet eden bir dünya gerçeğini farkedin beyler Wink
Bunu ilk beğenen sen ol.
tşkkrlr
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
RE: Erkek Düğmeleri Neden Sağda
ilginç
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Erkek Düğmeleri Neden Sağda
eskiden düğme mi vardı yaa 2 caputu bi üste bi de alta dola ohh... sırf bu moda akımları yüzünden çoğu insan yapmak istemediği şeyi yapıyor..
Bunu ilk beğenen sen ol.
vampiriçe:):):)
çağdaş Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Hakikaten, niçin erkeklerin tüm giysilerinde düğmeler sağda, ilikler solda iken kadın giysilerinde tam tersidir?

İşte, insanların daha çok sağ ellerini kullanmalarından dolayı yerleşen bir alışkanlık daha. Sağ elini kullanan bir insan için, sağdaki bir düğmeyi, soldaki bir iliğe geçirmek daha kolaydır. Bu nedenle de erkeklerin düğmeleri daima sağdadır.

Peki kadınların düğmeleri niçin solda? Kadınların çoğunluğu da, daha çok sağ ellerini kullanmıyor mu?

Giysilerde düğmelerin kullanılmaya başlanıldığı ilk zamanlarda, düğmeler hem çabuk kırılabiliyordu, hem de herkesin alamayacağı kadar pahalı idi. Düğme alabilecek zengin kadınlar da, uzun elbiselerini ancak hizmetçilerinin yardımı ile giyebiliyorlardı.

Hizmetçiler ise hanımlarının karşısında, onların düğmelerini, sağ ellerini kullanarak daha rahat ve daha hızlı ilikleyebiliyorlardı (tabii erkeklerin de daha hızlı çözdüklerini söylemeye gerek yok). Bu neden(ler)le, terziler düğmeleri hizmetçinin sağına, hanımının ise soluna gelecek şekilde diker oldular. Günümüzde her kadın, kendi kendine giyinip soyunmasına rağmen nedendir bilinmez, bu adet değişmedi.
bu teze şöyle bi eklenti yapabilir miyim selim?
o zaman zengin erkekler giysilerini tek başlarına giyiyolardı SmileSmile
doğru mudur?
Bunu ilk beğenen sen ol.
vampiriçe:):):)
kartal_sadiq Adlı Kullanıcıdan Alıntı:sinirKizgin BEN PANTOL GİYMEK ZORUNDA MIYIMM.sinirKizgin

abovvvv sadık ne diyosun oğlum senSmile
o zaman seni iskoçyaya davet ediyorumgülücük
yauw pantolon giyme eşofman giy spor spor takılırsın işte ne güzell Smilegülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Qbra Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
kartal_sadiq Adlı Kullanıcıdan Alıntı:sinirKizgin BEN PANTOL GİYMEK ZORUNDA MIYIMM.sinirKizgin

abovvvv sadık ne diyosun oğlum sen
o zaman seni iskoçyaya davet ediyorum
yauw pantolon giyme eşofman giy spor spor takılırsın işte ne güzell Smilegülücük

aynı şey... :D:D:D....
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.