You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Erkeğin Cenneti Evidir..

Erkeğin Cenneti Evidir..

Uzman
Erkeğin Cenneti Evidir..
Bedeni değişiklik ile başlayan büluğ çağı, fiziksel değişikliğin ve dini vazife ile mükellefiyetlerin başladığı zamandır. İslam hukukuna göre, büluğ ile kişi kendine, başkalarına ve Allah’ü Teala’ya karşı mes’ul hale gelir. Ve bazı vazifeler yerine getirmekte mükellef olunur. Evlilik, ergin bir kişinin hayatındaki en önemli vakıa olarak değerlendirilmektedir. İslam hukuku, evliliği; sıhhatli bir nesil yetiştirilmesinin ve dolayısıyla sağlıklı bir topluma sahip olabilmenin tek yolu olarak görmektedir. Müslüman aile hayatının temelinde Peygamber efendimiz (SAV)’in, “Erkeğin cenneti evidir” sözü yatmaktadır. Kumar, içki, fuhuş ve her türlü ahlaksızlığın yasak olduğu Osmanlı cemiyetinde ev ve aile esastı. Hatta pek çok mesire (gezinti yerleri) aileler için düzenlenmişti.
Müslümanlığın hakkını veren kişiler; evliliği, sadakati ve eşinin haklarını tam anlamıyla karşılamaya çabalayarak kocasının/karısının rızası peşinde koşmayı, rıza-i ilahiye (Allah rızasına) kavuşturacak güzel bir vesile olarak görürler.
Ve aŞk İnsanın aLnına Dokundu !

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: Erkeğin Cenneti Evidir..
Allah razı olsun..harika bir paylaşım..Dün mübarek kandil gecesiydi..Çok naif, temiz, ibadetlerini en güzel şekilde yerine getirmeye çalışan, 2 erkek çocuğuna tam bir anne, eş olarak ise görevlerini en güzel şekilde yerine getirmeye çalışan, dilinden Allah kelamı düşmeyen bir ablamız var..İmtihan bu ya..birde tüm bu söylediklerimizin tersi bir edepsiz bir kocası var..Her fırsatta bu güzel yürekli insanı yaralayan, onu aldatan, beyninin bulunması gereken yerde başka organlarının bulunduğu edepsiz bir koca.. Bu güzel bayan Boşanma davası hakkında yanıma bilgi almak için gelmiş ve bu vesile ile bana içini dökmüş, kendisi ile yine bu vesile tanıştığım bir arkadaş..aynı zamanda komşumuz.. Dün kandildi evet..Ancak bu yuvadan (!) dün yine o naif bayanın sinir krizi sesleri yükseldi..İçim acıdı.. Kahroldum.. Kendisini kaybetmişçesine bağıran bir mazlum... Eşinşn yaptığı pislikleri ancak bu şekilde ruhunda tolare etmeye çalışan bir mazlum..ve o mübarek gecede o mazlum yürekten öyle âhlar yükseldiki..Yemin ederim ben dahi korktum.. Bunun hesabı verilemez, ödenemez.Allah rızası için -cennetinizi- ayaklar altına almayın.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-05-2014, Saat:12:22 PM, Düzenleyen: Mihman.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.