Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
en sevdiğiniz kim?
en sevdiğiniz kim?
neyse ben söyleyim; Önce kendim çünkü kendisini sevmeyen insan ümitsizdir ilk önce kendimizi severiz -Kim kendini bildi Rabbini bildi- bunu sevgi olarakta uyarlayabilirsiiz. Kendimi seviyorum başkalarını sevmek için ya da kendimi sevmeye çalısıyorum başkalarını sevmek için...Cömertleri, yardımsever insanları severim... Teşekkürler Rüya

soruda deniliyor ki:
Alıntı:
en sevdiğiniz insan kim acaba?
Yani bu soruya nasıl bir "çarpık" bakış açısıdır Rabbini buradaki adaylardan birisi haline getirmek.
Sorunun yanıtı açık olup ve zaman sınırlaması yapılmadığından pokeo61'in yanıtı en güzel yanıt olup aynı düşüncedeyim.
Resulullah (s.a.v) tır. Başka bir alternatifi yoktur ve olmamalı da.
Bundan farklı düşüncede olan ya da tartışmasına girmiş arkadaşlarımız kim diyorsa ya da demişse şööyle bir nefsini gözden geçiriversin gayri.
zahmet olmazsa :-)
Alıntı (sahabeden): "Anam babam sana kurban olsun ya resulullah".
alıntı: (sitedeki muhterem kardeşlerimizden)
Alıntı: İnsanoğlunun en sevdiği kişi öncelikle bizzat KENDİSİDİR....
Alıntı:elbette babam
Alıntı:Efendinizden önce YÜCE YARATANIMIZ gelmez mi...????
uzatmayalım. soruda "insan" deniliyor.
Hadîs-i Şerif:
An Enes (Radiyallahu anhu) ennehu gâle Resulullah (Sallallahu aleyhi vesellem) buyurdu ki:
“Sizden biriniz mü'min olamaz. Hatta beni anasından, babasından ve nasın hepsinden ziyade sevmedikçe, hakkı ile mü'min olamaz.” (Marifetnâme, Sayfa: 498)
ben cevap verecek olursam
![[Resim: urjn1.jpg]](http://t1311.hizliresim.com/1h/p/urjn1.jpg)
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
kendimi.
Cahiller,Müşrikler ve Kafirler sana Harici diyecekler .!
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
![[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]](http://4.bp.blogspot.com/-xGAoZcgkZ7A/UbuBlKhTrxI/AAAAAAAABSI/MhYEJHQBGl4/s1600/sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg)