You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

En çok mide hastalığından şikayetçiyiz

Profesör
Gastroentrelojİ uzmanı Prof. Dr. Nurdan Tözün, mide hastalıklarının, tüm dünyada en yaygın hastalıklar grubuna girdiğini ifade etti. Her insanın hayatı boyunca mutlaka midesinde bir yanma hissettiğini dile getiren Tözün, şu bilgileri verdi: 'Mide rahatsızlığı bulananların başvuru sebebi dislepsi denilen hazımsızlıktır. 'Ne yesem şişiyorum, midem ağrıyor, yanmam var, yediklerim ağzıma geliyor veya gaz ve şişkinlik hissediyorum, geğirmem var' gibi şikayetlerle gelir hasta.

NEDENLERİ BİLİNMİYOR
Neden ya da hangi etkenlerle meydana geldiğini bilmiyoruz. Muhtemelen gıdalarla, çevresel faktörlerle, stresle, hormonsal faktörlerle meydana gelen bir hastalık olabilir.' Nurdan Tözün, hastaların en çok, 'mide zarının iltihabı' anlamına gelen gastrit ve mide şikayetleri arasında yer alan ancak farklı bir grupta olan reflüden hekimlere başvurduklarını belirterek, gastritle gelen hastaların çoğunun, erken tokluk hissi, şişkinlik, gaz, yanma gibi şikayetlerinin dikkat çektiğini söyledi
Emekli Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: En çok mide hastalığından şikayetçiyiz
dünyadaki mide hastasından biride benim

son yılların moda hastalığı reflü var bende
tek sebebi de stres
geçen hastalığım son günlerde yine başladı üzgün
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Cvp: En çok mide hastalığından şikayetçiyiz
reyyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:dünyadaki mide hastasından biride benim

son yılların moda hastalığı reflü var bende
tek sebebi de stres
geçen hastalığım son günlerde yine başladı üzgün

üzgün
Bunu ilk beğenen sen ol.
beYaz yoLcu
Cvp: En çok mide hastalığından şikayetçiyiz
Bizim ailede mide rahatsızlığı olmayan kimse yoktur sanırım.
Allah bütün hastalara şifa versin!
Rabbim daha büyük hastalıklardan korusun!
Selam ve duayla..

Teşekkürler reyhancığım..
[Resim: bartsab9lp4.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.