You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ellerinden gelse varya...

هل أنا حقاً أنا ؟

Apartmanların çatısında ne olur?
Televizyon anteni olur, su deposu olur, güneş enerji­si olur falan, filan...
Tabi biliyorsunuz bütün bunları.. Fakat ben size bil­mediğiniz bir şey söyleyeyim.
Efendim, sözünü ettiğim apartmanın çatısında büyük­çe bir kutu ve kutunun içinde birkaç Kur'an'ı Kerim var. Diyeceksiniz ki “Hayrola ne oluyor, Kur'an'ı Kerimler ne­den çatı katına konuluyor?”
Sakın aklınıza kötü bir şey gelmesin. Sakın ola ki bu davranışı, Kur'an'ı Kerim'e saygısızlık olarak kabul etmeyin. Çünkü hadise bunun tam tersi. Kur'an'ı Kerim'in çatı katına konulması, Kur'an'ı Kerim'e saygısızlığın değil, saygının bir ifadesiymiş!. Bakın anlatayım.,
Hani eski evlerimizde mushaf kılıfları vardı ya, hani özene, bezene işlenmiş bu kılıflara Kur'an'ı Ke­rim konulurdu ya, sonra da bu kılıflara konulan Kur'an'ı Kerim, saygının bir ifadesi olarak evin en yüksek yerine asılırdı ya, işte şimdi de aynı saygının çağdaş bir ifadesi olarak evin en üst yerine, yani çatıya koyuyorlarmış!.
Bunlann meseleye nasıl ve hangi zihniyetle yaklaştıklannı bildiğim için tabi ki şaşırmıyorum, Hatta mushaf kılıflarını naylonla kaplayarak televizyon antenlerinin en uç noktasına assalar, yine şaşırmayacağım. Çünkü bu zihniyet, göklerden inen Kur'an'ı, göklere yükseltmeyi amaçlayan bir zihniyettir!.
Laf aramızda, bu zihniyete sahip olan kimselerin ellerinden gelse, Kur'an'ı Kerim'i “Ya Rabbi, bu Senin yanına yakışır” diye­rek alemlerin Rabbi olan Allah (c.c.)'a geri verip, rahatlayıverecekler!.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Ellerinden gelse varya...
Allahın kelamı olan Yüce Kuran'a değil; yeşil kapaklı, abdestsiz dokununca çarpan(!) şeye saygı değil midir bu? veya batınilerin zahir olan dinden sapmayanlara olan iftirası "sizler Kuranın postunu almışsınız" lafının tam olarak örneği olmalı.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Ellerinden gelse varya...
---Mantıkende zaten KURAN-I KERİM en üstlere nail edilmeli ve unutulmamalıdır...---
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.