You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ELektronik Posta Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kıdemli Üye
[Resim: Productive-Muslim-240.png]

sitesinden alınmıştır.

[Resim: ProductiveMusim-Consuming-Electronic-Med...-600-1.png]

Ben ne yapıyorum diye düşünün. Gerçekten, bu internette zamanımızı nasıl harcıyoruz? Olamaz beyin çöktü. Teşekkür ederiz.

Mesajlar gidiyor ding dong whatsapptan mesajınız var. Linkedin'den mesaj var. 12 yeni takipçi 8 yeni e-postalar 3 dislike 12 beğenme var. Son 2 dakika önce ben bunu gördüm.

Lütfen, benim tatile ihtiyacım yok sadece elektronik postam kapalı mı değil mi onu kontrol etmek istiyorum. Siz roket gibi her işe koşturamazsınız.

Bu blog yazısının sonunda eminim her şey düzelecek. (eğer bunu okuyorsanız değil neden mi?)
Makalenin hepsini okumak için zamanınız yok. Eve geldiğinizde telefonunuzu kapatın dolap rafına koyun ve dolabı kapatın. Sonrasında da mışıl mışıl uyuyun.

Bu online vakitlerde zamanınızı nasıl geçireceğiniz size kalmış.
Bu makaleyi bir vaaz için yazmıyorum sadece doğrusunu öğrenmek size kalmış.

Bir zamanlarımızı çalışkan, üretken geçirelim diyoruz ama ne yazık ki başaramıyoruz çünkü çalışma oranı %20 internet oranı %80 ne anlamı kaldı çalışmanın şimdi?

Bu konu internete islami yansımalardır:

Aşırıya kaçmaksızın internette gezinin.

Allah, birçok ayette gezmemizi, dışarı çıkmamızı yani eğlenmemizi istiyor. Ancak şöyle ki aşırıya kaçmamak şartıyla.

Ey Âdem oğulları! Her secde edişinizde güzel elbiselerinizi giyin; yeyin, için, fakat israf etmeyin; çünkü Allah israf edenleri sevmez. [Kur'an 7.sure 31.ayet]

Mescid'e Gidebilirsiniz

İnternette saatlerce zaman geçiriyorsunuz, turnuvalara, maçlara gidiyorsunuz. Ne olur 15 dakika namaza gitseniz.

Soğuk su ile abdest alın, yumuşak bir seccadede namaz kılın. Emin olun hiç bu kadar rahatlamış olmayacaksınız.

Mescide gidemezseniz aile içinde cemaatle namaz kılın. O da mı yok?

Nitekim namaz sizi koruyacaktır. Nasıl mı?
Çünkü Allah şöyle buyuruyor:

Sana vahyolunan kitabı güzel güzel oku ve namazı kıl, sahih namaz edepsizlikten ve uygunsuzluktan nehyeder ve her halde Allahın zikri en büyük iştir ve Allah her ne işlerseniz bilir [Kur'an 29.sure 45.ayet]

Sizi yılbaşında saatlerce birbirinize mesaj attığınızı görüyoruz. Şunu bilin ki kendi bayramlarımıza bu kadar sahip çıksaydık bu seviyede değildik.
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
RE: ELektronik Posta Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Teşekkürler.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: ELektronik Posta Hakkında Bilinmesi Gerekenler
teşekkürler ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.