You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Im Not NormaL
Ekmek Kadayıfı
[Resim: ekmek-kadayifi.jpg]
Malzemeler;

- 1 adet küçük boy ekmek kadayıfı
- 6 su bardağı şeker ( ben 5 bardaktan biraz fazla koydum)
- 5 su bardağı su
- 1/2 limon suyu

Üstü İçin;

*Kaymak ( Ben dondurma kullandım)

Yapılışı;

- Kadayıfı, kenarları yüksek ve kadayıftan daha büyük bir tepsiye yerleştirin. Üzerine de 5-6 bardak sıcak su döküp, kapalı olarak 15-20 dk kabarmasını bekleyin.
- Bu arada şeker ve suyu karıştırın ve 1o dk kadar kaynatın. Limonu ekleyip ateşten indirin.
- 1 kepçe şerbeti alıp küçük bir tavada koyu kıvama gelene dek kaynatın. 1/2 su bardağı su ekleyin ve bunu şerbete ilave edin. ( Karamelize olmuş şeker tatlının lezzetini arttırıyor)
- Kadayıfın üstüne kağıt havluyla hafif bastırarak fazla suyunu alın.
Şerbeti ekleyin.
- Orta ısıda , arada kenarlardaki şerbeti tatlının üstüne gezdirerek pişirin. (Ateş tepsinin her tarafına dağılır vaziyet de olmalıdır.) Daha büyük bir tepsi ile üstünü kapatın. Bu şekilde (sürekli kontrol ederek), şerbet koyu kıvama gelene kadar pişirin. En son üstünü açıp 5-7 dk daha kaynatın.
- Ilıkken ya da soğuyunca kaymakla ya da benim yaptığım gibi dondurmayla servis yapın.

* Burada bir-iki pastanede kaymak satılıyor ama ben tazeliğinden emin olmadığım için hiç almadım. Linklerimde yeralan A La Di Stasio'nun bir bölümünü Tv de izlediğim bir gün, konuk aşçı 'scone' tarifini yaparken üzerine koymak için %35'lik kremadan bizim kaymağı yapmıştı.
Tarifi denedim ve gerçekten aynı kaymak tadında oldu. Görüntüsü tam bildiğimiz kaymak gibi olmasa da tadı aynıydı. Ben kadayıfın yanına zamanım olmadığı ve evde o an için krema olmadığı için yapamadım.

Tarifi sizin için buraya çeviriyorum.

Malzeme;

- 250ml=1 kap %35 biolojik krema

Yapılışı;

- Fırınınızı 200 F(100 C) ayarlayın. Kremayı pyrex bir kaba ya da borcama dökün. Krema 1,5 parmak kalınlığında kalmalı, borcamın dibinde.
- Borcamı alimunyum folyo ile örtün ve fırında, hiç dokunmadan 4 ya da 5 saat pişirin. Piştikten sonra buzdolabında birkaç saat soğutun.
- Kaymağı karıştırın ve hava almayan kuru bir kavanoza koyun. Buzdolabında bu şekilde 1 hafta kalabilir..

Notlarım; Ben, biraz da meraktan dayanamadığım için erken çıkarttım fırından. Fırını birkaç kez açtığım ve fırından erken çıkarttığım içintam katı olmadı. Ama tv de izlediğim tam anlamı ile kaymaktı.
Kahvaltıda balla nefis gitti..
La ilahe illallah
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Ekmek Kadayıfı
Ben bu tatlıya ölürüm yaaaa e be ismail canım da çekti nolacak şimdi istiyom işte bananeTongueTongue
We UNuTmA YaLNıZLıĞıN ÖtEsiNdE GiZLi BiR HaYaT WaR!!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Im Not NormaL
Cvp: RE: Ekmek Kadayıfı
Sevinç:) Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Ben bu tatlıya ölürüm yaaaa e be ismail canım da çekti nolacak şimdi istiyom işte bananeTongueTongue

o zaman 5 dk sonra cık dışarı arabamla alıcam seni gidelim bitane tatlıcıya :D yiyelim doyana kadar:D
La ilahe illallah
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Cvp: RE: Ekmek Kadayıfı
ismaiL Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Sevinç:) Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Ben bu tatlıya ölürüm yaaaa e be ismail canım da çekti nolacak şimdi istiyom işte bananeTongueTongue

o zaman 5 dk sonra cık dışarı arabamla alıcam seni gidelim bitane tatlıcıya :D yiyelim doyana kadar:D

İyi iniyorum aşağı geç kalma beklemekten hiç hoşlanmam: ))
Bunu ilk beğenen sen ol.
KaLBiM UnuT Bu ŞiiRi
Pişt geçerken beni de alınTongue
"Eğer günün birinde aşık olursan,birini çok seversen Kardelen gibi cesaretli ol."
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Kandırıkçııı hani gelmedin ben aşağıda yeşerdim ama sabaha daha çok var dimi ismailTongueTongue
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
bende istiyorum ama siz tatlıcıdan bana yollayın öyle mekanları sevmiyorum :D
يَسِّرُوا وَلاَ تُعَسِّرُوا وَبَشِّرُوا وَلاَ تُنَفِّرُوا

* Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz *

__sûfilere sohbet gerek,ahilere ahret gerek,mecnunlara leyla gerek,bana SENİ gerek SENİ !!!__
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.