You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ehli Sünnet İtikadı Bilinmesi Farzdır.

Ehli Sünnet İtikadı Bilinmesi Farzdır.

Cezalı Üye
RE: Ehli Sünnet İtikadı Bilinmesi Farzdır.
Allah ın sıfatları var diye hangi ayette diyor ? Allah ın sözü varsa Allah ın sözü deriz , Allah ın rahmeti varsa rahmeti deriz , Allah ın ruhu varsa ruhu deriz , Allah ın kelimesi varsa kelimesi deriz , vs. vs. kuranda geçtiği gibi , fakat sıfat yakıştırması yapıyormu , bu kelimeyi yakıştırıyormu Allah kendisine ? sıfatlaramı böleceğiz yani Allah ı haşa , ben Allah ın sıfatları diye bir cümleye inanmıyorum , kuranda ne diyorsa geçtiği haliyle inanıyorum , sky pde ekledin beni kaç gündür bekliyorum hala gelmedin , kalemşör gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-12-2013, Saat:05:18 PM, Düzenleyen: ahmetcem.
Profesör
ahmetcem yada e2828 mş demem lazım bilemedim...
seni banlamadık mı biz
ne diye sürekli gelip duruyorsun!....
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
İlk olarak Bu Risalenin yazarı Ahmet Mahmut Ünlü(Cübbeli Ahmet Hoca Efendi'dir.)

Amelin imandan cüz meselesine gelelim önemli:

Amel, yani kalp ile inanılanları bilfiil tatbik etmek, Ehli Sünnet'in ekserisi nazarında imanın hakikatine dâhil değildir. Ameller imandan bir cüz değildir. Yani, kişi amel eksikliğinden dolayı, inkâr hali bulunmadıkça dinden çıkmaz. Bilakis asi ve günahkâr olur. ALLAH Teâlâ dilerse onu affeder, dilerse azap eder

Bununla beraber amel, îmanın bir parçası değildir. Yani, insan dînin emirlerini yerine getirmese ve ibâdetini yapmasa dahi, îmandan çıkmış olmaz, inancını inkâr etmiş sayılmaz; sadece günahkâr olmuş olur.

Ne var ki, amel ve ibâdet, kalbdeki îmanı kuvvetlendirir, te`sirini artırır, insanı kemâle ve olgunluğa ulaştırır. İnsanın inancının gereğini yapmaması ise, imanın insan davranışları üzerindeki müsbet tesirinin zamanla kaybolup zayıflamasına yol açar.

Binaenaleyh amel ve ibadette tembellik yapıp da ibadet etmemek bir Mümini dinden çıkarmaz. Fakat imanın kemaline ermek, imanı olgun bir hale getirmek ve bunun sahiplerine ALLAH Teâlâ'nın va'd eylediği yüksek nimetlere kavuşmak için ibadet ve ameli salih lazımdır.

İmân ile amelin birbirini tamamlayan bir bütün olduğu, biri olmadan, diğerinin kemale ermediği, Hz.Ali (R.A.) den rivayete göre Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin şu hadis-i şeriflerinde de belirtilmiştir.

“İman ve amel, birbirine bağlı ortak iki kardeştirler. ALLAH Teâlâ, biri olmadan diğerini kamil olarak kabul etmez.”1

İnsanın var olması da buna benziyor. Ruh ile beden birbirini tamamlayan bir bütündür. Biri olmadan, diğeri insan olarak meydanda kalmaz ve işe yaramaz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-12-2013, Saat:01:56 PM, Düzenleyen: Bugday.
Profesör
Tahmin etmiştim
Allah razı olsun hocamizdan
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.